Last news in Fakti

7 Май, 2021 17:36 1 956 8

Ердоган: Ще споделим с всички турската ваксина, когато бъде готова!

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • ваксина-
  • коронавирус

Разбирането "ние произведохме това, няма да го дадем на никого" е погрешен подход по въпрос, отнасящ се до здравето на човечеството, каза силният човек в Анкара

Ердоган: Ще споделим с всички турската ваксина, когато бъде готова! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви отново, че когато турската ваксина срещу COVID-19 бъде готова, Турция е готова да я сподели с всички навсякъде по света, където има нужда, съобщиха турските телевизионни канали НТВ и СиЕнЕн-Тюрк.

Ердоган каза това пред репоретери след петъчната молитва по повод на дискусиите по въпроса за патентите на ваксините срещу коронавируса.

Науката е общо достояние на цялото човечество, подчерта Ердоган. Той добави, че разбирането "ние произведохме това, няма да го дадем на никого" е погрешен подход по въпрос, отнасящ се до здравето на човечеството.

Ердоган изтъкна, че в Турция активно се работи за създаване на турска ваксина срещу коронавируса, като се планира работата да приключи до септември, октомври.

Ердоган засегна и въпроса за започналия процес на нормализиране на отношенията с Египет, допълни БТА.

Той каза, че Турция полага усилия за възстановяване на историческото единството с египетския народ. Ще продължим и разширим процеса на диалог, посочи турският президент.

Ердоган каза това, след като делегации на Турция и Египет, ръководени от заместник-министрите на външните работи, проведоха на 4 и 5 май в Кайро проучвателни разговори с цел подобряване на отношенията. Това бяха първите разговори на високо ниво от години между двете страни, които имат разногласия по редица въпроси, включително за морските граници и подкрепата им към различни фракции в либийската война.

Ердоган заяви още, че и Партията на справедливостта и развитието /ПСР/ е на път да приключи подготовката си на проект за нова конститутция. По-рано тази седмица Партията на националистическото действие - съюзник на управляващата партия, съобщи, че е подготвила проект за нова конституция и ще го представи за обсъждане на ПСР.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 2 Отговор
    Грешка, ще я сподели с всички до южния склон на Стара Планина, оттатък дувара ще е Спутника.
  • 2 АС ИСКАМ ТУРСКА ВАКСИНА ЗА БЬЛГАРИТЕ

    10 3 Отговор
    ТУРСКАТА ВАКСИНА Е 150% ЕФЕКТИВНА ЗА ВИРУСА КОРАНА-19 СЛАВА БОЖЕ ТУРСКИТЕ УЧЕНИ РАБОТИЯТ ЗА БЬЛГАРИТЕ
  • 3 Комунист

    1 5 Отговор
    Руските китайските турските ваксини са за русофилите, астразеника са за пенсионерите, индийската ваксина за ромите, пфайзер за управляващите, а модерна за нормалните българи
  • 4 Хасан

    2 2 Отговор
    Сине, ще ти купя колело ама друг път.
  • 5 Info

    2 15 Отговор
    "Турската брегова охрана не спазва никакъв протокол в Егейско море." Писмо на Frontex на светло. Излезе на бял свят писмото, с което ръководителят на Frontex Фабрис Лезери информира европейските власти за опасните инциденти, причинени наскоро от турската брегова охрана срещу корабите на Европейската агенция. Това са инцидентите, които се случиха на 26 и 27 април, когато турските брегови стражи нарушиха гръцките териториални води и извършиха опасни маневри на разстояние от дишането на финландски и шведски кораби, които патрулираха в Източното Егейско под чадъра на Frontex. „Бих искал да насоча вниманието ви към някои от последните събития в Източното Средиземноморие, които се случиха в зоната на действие на Съвместното предприятие Frontex, Посейдон, в което, наред с други неща, държавите-членки на ЕС инвестираха значително. На 26 и 27 април 2021 г. са регистрирани два инцидента в морската гранична зона край Хиос, като кораби на турската брегова охрана навлизат в гръцки териториални води и нарушават международните правила за безопасно корабоплаване, правейки опасни маневри в близост до финландския и шведския кораби, патрулирайки в района където се проведе операцията „Посейдон“ на Frontex. Инцидентът близо до финландската лодка също е записан от екипажа и е на разположение за допълнително проучване.
  • 6 Info

    2 16 Отговор
    Действията на турската брегова охрана не зачитат протоколи на бреговата охрана или критерии за морско поведение. Тези инциденти многократно пораждаха опасения относно безопасността на кораби и екипажи, наети от държавите-членки на ЕС. Турската брегова охрана извършва комбинация от действия, включително усилия за контрол на мигрантите, намерени в турски териториални води, и враждебно поведение в опит да изтласкат тези мигранти от турски към гръцки териториални води. Мотивите на турската брегова охрана по време на тези инциденти трябва да бъдат взети предвид, като се вземе предвид геополитическата чувствителност на района, където се извършват операциите. Следвайки оперативните протоколи на Frontex, ние започнахме процес на регистриране на сериозни случаи за гореспоменатите случаи ".
  • 7 Ончо

    2 5 Отговор
    А ще става ли за миене на задника след посещение тоалетна
  • 8 Землянин

    6 2 Отговор
    Info, сменяйки хапчетата или увеличи дозата...