10 Май, 2021 11:56 4 576 6

Цял гръцки остров е под карантина, анулираха резервациите

  • гърция-
  • коронавирус-
  • ученици-
  • карантина-
  • пандемия-
  • вирус-
  • калимнос

Учебната година се удължава до края на месец юни

Цял гръцки остров е под карантина, анулираха резервациите - 1
Снимка: Shutterstock

В Гърция от днес учениците се връщат в училище при строги мерки и отрицателен тест за коронавирус. Под пълна карантина обаче остава остров Калимнос, където се анулират туристически резервации, предаде БНР.

След отрицателен резултат от тест за коронавирус допускат учениците да присъстват на учебните занятия. По нареждане на министерството на образованието всички ученици от детските градини до гимназиите ще се тестват по два пъти на седмица. Маските са задължителни в клас и навън. Междучасията са в различно време, като повечето уроци се изнасят навън. Учебната година се удължава до края на месец юни.

Затворени днес останаха училищата само в районите със строг локдаун. До 17 май удължиха карантината на остров Калимнос. Забранено е влизане и напускане на острова. Всички търговски обекти са затворени. Напускане на дома е позволено само за час за снабдяване с хранителни продукти. Резервациите на туристи за острова за месец май се анулират ,като туристите се прехвърлят на други места в Гърция. Очаква се днес и област Месолонги, където живеят над 20 хиляди души, да бъде поставена под строга карантина. Всеки втори тест е положителен, съобщават лекарите.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комунист

    3 1 Отговор
    Посолството в Русия ще бъде блокирано, ако Москва обяви България за "неприятелска страна".
    Просто ще им отрежем нефта и газа и толкоз. Няма да е кой знае каква загуба." Това заяви на 29 април в телевизионното предаване "60 минути" на държавната телевизия "Россия 1" водещият Евгений Попов. В екрана зад него бе показан списък с "неприятелските държави" спрямо Русия, сред които и България.


    Думите на Попов бяха насочени именно към тези държави
  • 2 Учуден

    3 2 Отговор
    "Всички търговски обекти са затворени. Напускане на дома е позволено само за час за снабдяване с хранителни продукти."...сигурно ще ловят риба един час и ако хванат ще ядат, ако не няма???
  • 3 шефче

    2 3 Отговор
    Гърците имат традиции с фашизма!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Ал Бунди

    0 0 Отговор
    Според статията на ''Факти'' излиза че гръцките лекари се отчитат на БНР....аман от еседневните фейкове. Сега до към 18 часа е наред да изтече дуга новина- колко стотици хиляди туристи пристигат ежедневно в Гърция. Ама пък като има празни тикви да вярват, що пък не!!
  • 5 друго шефче

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "шефче":

    Българите имат традиции с комунизма. Още скитат партизани из горите ...
  • 6 Запознат

    1 1 Отговор
    И в софрониево е така пълен локдаун вече една седмица пиеме в кмета щото не можем да излизаме повънка