Last news in Fakti

10 Май, 2021 18:02 1 866 5

Рязък спад на случаите на COVID-19 в Истанбул за седмица

  • истанбул-
  • турция-
  • коронавирус-
  • пандемия

Спадът е регистриран на фона на строгите ограничителни мерки в борбата с пандемията, наложени от правителството, включително национален локдаун от 29 април до 17 май

Рязък спад на случаите на COVID-19 в Истанбул за седмица - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Новите случаи на коронавирус в Истанбул, както и броят на хоспитализираните и на пациентите с COVID-19 в интензивни отделения в града е отбелязал рязък спад в рамките на седмица, съобщава в."Хюриет дейли нюз", като се позовава на окръжния директор по здравеопазването проф. Кемал Мемишоглу.

В най-големия град в страната с население от близо 16 милиона души новите случаи на COVID-19 са намалели с 35 процента, а броят на пациентите в интензивни отделения е отбелязал спад с 21 процента през седмицата от 28 април до 4 май спрямо предходната седмица, е посочил проф. Мемишоглу.

Броят на пациентите с коронавирус, лекувани в болници в града, е намалял с близо 25 процента през същия период.

Истанбул бе с най-високия броя новозаразанени - 532 на 100 хиляди души, според картата с данни за разпространение на коронавируса в Турция за периода от 24 април до 30 април, публикувана миналата седмица от турското здравно министерство.

Спадът на случаите на коронавирус в Истанбул е регистриран на фона на строгите ограничителни мерки в борбата с пандемията, наложени от правителството, включително национален локдаун от 29 април до 17 май. Целта на мерките е ограничаване на разпространението на коронавируса в страната, след като миналия месец бяха регистрирани рекорден брой заразени (по над 60 000 дневно).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йок туристи

    6 16 Отговор
    От Турция на Ердоган само лъжи.....

    Коментиран от #3

  • 2 др Гей Билтс

    7 3 Отговор
    Вирусът е на месечен надник, от 1/5 - сатанинския празник насам никакъв го няма над Европата. Ветарът го задуха на югоизток към останалите колонии.
  • 3 Реалист

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Йок туристи":

    Сик сана:)
  • 4 Данчо пенчев

    0 1 Отговор
    Язе.им казах. На турците како да се опраят со ковидо нали съм от село. Лешница и съм ,,директор на срзи анадамо ли

    Коментиран от #5

  • 5 5иция

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Данчо пенчев":

    Лешница не знам какво е ко 80% от лешниците по света са турски. Да ви е скадко га и стафидите също.