Last news in Fakti

11 Май, 2021 08:01 2 568 3

Кипър въвежда нови облекчения за туристите

  • кипър-
  • коронавирус-
  • туризъм-
  • туристи-
  • облекчения-
  • пандемия-
  • европа-
  • ес

България е сред най-малките туристически пазари за Кипър

Кипър въвежда нови облекчения за туристите - 1
Снимка: Shutterstock

Кипър въвежда нови облекчения за туристите, за да направи по-атрактивен летния сезон. От чуждестранните гости няма да се изисква местният „безопасен пропуск” /Safepass/ срещу коронавируса. България обаче остава в „червената” група и в най-новата категоризация на държавите, която Никозия ще прилага от четвъртък, предаде БНР.

Туристите в Кипър ще могат да се наслаждават на ваканцията си и да се движат свободно, да посещават ресторанти, кафенета, молове, без да се нуждаят от „безопасния пропуск”, който влезе в сила от понеделник за живеещите в страната. За гостите от чужбина основен документ относно коронавирус по време на почивката им на острова става кипърският електронен полетен формуляр /CyprusFlightPass/, който те задължително попълват преди пристигането си, уточниха от Министерството на туризма. Полетната карта се приравнява на „безопасния пропуск” без допълнителни тестове.

Освен това с влезлите в сила в понеделник разпоредби пристигащите в Кипър от близо 65 страни, включително всички държави членки на ЕС, които притежават „валиден сертификат за ваксинация” срещу COVID-19, се освобождават от тестове или карантина. Сертификатът се смята за валиден, ако ваксинацията е завършена напълно, с поставянето на двете дози, поясниха от здравното министерство.

Пристигащите в Кипър от България, които не са ваксинирани, трябва обаче да направят два PCR теста - един преди полета си и втори след кацането си на острова. Това е така, защото страната ни остава в „червената” група според обновения списък на категориите държави за пътувания, който влиза в сила в четвъртък, 13 май. България е сред най-малките туристически пазари за Кипър. През 2019 г., която беше рекордна за Острова на Афродита преди пандемията с почти 4 милиона туристи, едва 21 000 наши сънародници са посетили Кипър.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковид стандарти

    3 0 Отговор
    Българите дискриминирани, както обикновено!

    Коментиран от #3

  • 2 Мани ги

    7 1 Отговор
    Кипър - Китен , все тая !
  • 3 циганистанците

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ковид стандарти":

    да си знаят мястото. Правилно са в червената зона. Всъщност, те някога излизали ли са от там ?