Last news in Fakti

11 Май, 2021 16:37 3 082 25

Коронавирус в Индия: трупове в Ганг, над 22 милиона заразени

  • индия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Здравната система е напълно претоварена, постоянно се чуват съобщения за смъртни случаи поради липсата на кислород в клиниките

Коронавирус в Индия: трупове в Ганг, над 22 милиона заразени - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ужасяващи гледки в Индия: по бреговете на Ганг изплуваха трупове. Броят на жертвите на Ковид-19 вече наближава четвърт милион, гласи официалната статистика. Предполага се обаче, че действителният брой е в пъти по-висок.

Световната здравна организация (СЗО) класифицира индийската мутация на коронавируса като вариант, който дава повод за тревога в световен мащаб. „Налице са информации, които говорят за това, че въпросната мутация е силно прилепчива“, заяви експертката от СЗО Мария Ван Керкхофе.

Индийската мутация е навярно по-опасна

По думите ѝ досегашните изследвания сочат, че имунната система на човека вероятно реагира на този вирусен вариант по различен начин. Засега обаче няма данни, че ваксините или тестовете за коронавирус са по-малко ефикасни срещу индийската мутация.

СЗО разделя мутациите на коронавируса в две категории: варианти под наблюдение и варианти, пораждащи тревога. Последните са по-прилепчиви и по правило водят до по-тежки форми на Ковид-19. Към втората категория засега спадат британската, южноафриканската и бразилската мутации.

Стотици хиляди индийци се заразяват всеки ден с коронавируса. От началото на пандемията досега в страната са регистрирани над 22 милиона инфекции. Здравната система е напълно претоварена, постоянно се чуват съобщения за смъртни случаи поради липсата на кислород в клиниките.

Стотици хиляди жертви на Ковид-19

А сега дойде и тази новина: по бреговете на река Ганг в северната част на страната са изплували десетки трупове. Предполага се, че става дума за жертви на Ковид-19. Ужасяващите гледки предизвикаха потрес в цялата страна. Според съобщенията на властите, близо до границата между Бихар и Утар Прадеш - два от най-бедните щати в Индия - са били открити около 40 трупа, някои от които дни наред са били носени от водите.

Предполага се, че труповете са били изхвърлени в реката заради препълнените крематориуми. Или близките на починалите просто не са имали пари да купят дървения материал за кладата, на която по традиция в Индия изгарят тленните останки на починалите.

Според официалната статистика, в Индия на ден от Ковид-19 умират най-малко 4000 души, като броят на досега починалите вече наближава четвърт милион. Предполага се обаче, че действителният брой на жертвите е в пъти по-висок.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИЯ СЯКАШ

    7 7 Отговор
    ГИ УПРАВЛЯВА НАШ БОКО
  • 2 Те все там се погребват

    11 2 Отговор
    На Ганг.Евтино и практично.Ако почнем и ние така,Перловската ще замести Орландовци..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бaро Вкаров

    19 0 Отговор
    Ами роми,сър!🥳
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Факти

    3 1 Отговор
    Добре,че нашата здравнa система е действа адекватно!

    Коментиран от #11

  • 7 юрист

    3 15 Отговор
    ''... Oт нaчaлoтo нa пaндeмиятa дoceгa в cтрaнaтa ca рeгиcтрирaни нaд 22 милиoнa инфeкции. Здрaвнaтa cиcтeмa e нaпълнo прeтoвaрeнa, пocтoяннo ce чувaт cъoбщeния зa cмъртни cлучaи пoрaди липcaтa нa киcлoрoд в клиникитe....'' Изпратете там нашият капацитет по ковид терапии мангъров- нека ги лекува не с антибиотици, системи и кислородна терапия, а само с чайчета, хидратиране на организма- ужас, при обичайна двойна бронхопневмония- и спокойствие и силна храна- на втория ден индийците от всички касти ще го хванат и ритуално и публично ще го хвърлят за храна на крокодилите...

    Коментиран от #9, #25

  • 8 Един

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Писна ми от крадци!":

    По добре напалм инъче ще плъзне зараза!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ВЯРНО ЛИ

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Факти":

    В КИТАЙ 4 000 ПОЧИНАЛИ , У НАС 14 000
  • 12 Ганг

    13 1 Отговор
    В сещената река винаги е имало трупове.

    Индия е доста назад след държави като Унгария и България по смъртност на 1млн. души население.

    Нагнетява се паника, подобна на черните чували с мъртавци в Ню Йорк преди една година.

    Целта е: БОЦ-БОЦ!! Боцкайте се опитни и изплашени мишлета!
    Бил и Мелинда Гейтс се развеждат заради вас, защото ви обичат боцнати. Експериментът продължава!!!
  • 13 bandita

    1 8 Отговор
    ковидиотите нещо да кажат???? или пак ще почнат мангъровската мантра...

    Коментиран от #19

  • 14 mafiota

    2 11 Отговор
    в световен мащаб починалите от ковид са със сигурност поне 50% отгоре а смъртността е сигурно към 10-тина ако не и повече процента.

    ВАКСИНИТЕ СА ЕДИНСТВЕНИЯ НИ ШАНС СРЕЩУ ЧУМАТА.

    Коментиран от #15, #21

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хехе

    12 0 Отговор
    Наште цигани живот си живеят в България! Миналата година очаквах, че досега в ромските махали ще започнат яко да мрат, но не! В цял квартал "Христо Ботев" досега знам само за 5 човека умрели от Ковид при положение, че си контактуват непрекъснато без никаква хигиена и дистанция!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "bandita":

    Нали се изказа...и под няколко различни ника:)))
  • 20 Българин

    8 0 Отговор
    Абе Дойче зеле, в 17 пъти по малка Германия починалите са 74 000 или спрямо населението на Индия - 6 пъти повече от индийците
  • 21 Учуден

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "mafiota":

    По цял ден следиш колко са измрели по света, по цял ден сам се панираш, чудя се защо искаш да си жив след като не живееш??? Никой от близките ми не иска да се ваксинира, дай си адреса да ти пратя двайсетина ваксини да се набоцкаш навсякъде.
  • 22 ТАБСО

    1 2 Отговор
    Ингилизите са виновни,заразиха индусите със британскио щамп,и он сега мутира-що още се чустват като власали и господари в тази страна.
  • 23 Др. Хаус

    1 0 Отговор
    Пратете им за,,шеф,. Данчо пенчев от срзи той ще ги излекува
  • 24 ARGON

    5 0 Отговор
    Еврейската медия "Дойче Зеле" пак плаши публиката с лъжливата пандемия. Идеята е да накарат хората доброволно да се набоцкат с отровната ваксина, че и да си платят на еврейската фармацефтична индустрия за нея. За щастие над 90% от народите по света не желаят да се боцкат.

    Юдеите са нашето нещастие.
  • 25 НОЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Ботоксовият г'' ей ще овладее и Индийския щам. После ще го инжиктират в г'за.. и зелен коридор с кафяви тапети