11 Май, 2021 15:53 862 2

Отварят Света гора за поклонници и посетители

  • света гора-
  • коронавирус-
  • антон-
  • поклонници-
  • строги условия

Посещенията се възобновяват само при строги условия

Отварят Света гора за поклонници и посетители - 1
Снимка : Shutterstock

Световноизвестната монашеска общност на Света гора (Атон) в Северна Гърция отваря отново вратите си за поклонници и посетители след дълго прекъсване заради пандемията, пише електронното издание на гръцкия вестник „Катимерини“.
Външното министерство, което има политическа юрисдикция върху самоуправляващата се монашеска общност на Халкидическия полуостров, заяви, че посещенията там се възстановяват само при строги условия.

Те включват подлагане на тест за коронавирус на входното пристанище на монашеската общност, ограничения на броя на посетителите и гостите, разрешени на ден, и забрана за движение на поклонници между манастирите без подходящо разрешение.

Планината Атон е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, известно място за поклонение и популярна дестинация за религиозен туризъм, въпреки че на жените е забранено да влизат там.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зейбекико

    2 2 Отговор
    Слава Тебе Боже ! Спаси и съхрани Светата Атонска Гора
  • 2 Буля Гюра православната

    2 1 Отговор
    Ах,супер боже . За тоя туризъм си купих нови кюлоти . Ще се подмия за полово дълголетие и вагинална свежест в прослава на православните. Ма божке, туй че не пускали жени не е верно. Аз ме пощат ме,мен ме знаят още като кака Меселина Гюргевица