Last news in Fakti

12 Май, 2021 14:41 7 508 69

Който не се ваксинира, неизбежно ще се зарази с коронавирус

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • кристиан дростен

Има опасения, че следващата грипна вълна би могла да бъде много тежка, ако не ѝ бъде организиран отпор чрез ваксиниране

Който не се ваксинира, неизбежно ще се зарази с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Който е решил да не се ваксинира, неизбежно ще се зарази с коронавирус. Имунизациите ще ограничат пандемията от Ковид-19, но няма да унищожат вируса завинаги, казва водещият германски вирусолог Кристиан Дростен.

Водещият германски вирусолог Кристиан Дростен смята, че в рамките на година и половина населението на Германия ще придобие имунитет срещу коронавируса - чрез ваксинация или от естествена зараза. Вирусът ще стане ендемичен, това е неизбежно. А онези, които решат съзнателно да не се ваксинират, неминуемо ще се заразят с коронавирус - категоричен е експертът от берлинската клиника „Шарите”.

Срещу подобно развитие не може да се предприеме нищо, тъй като с течение на времето ограничителните мерки ще продължат да отпадат. След това обаче вирусът ще продължи да циркулира незабелязано сред населението - включително и сред малките деца, които още няма как да бъдат ваксинирани. Въпреки частичната имунната защита на обществото, вирусът ще се разпространява и ще засяга онези хора, които не са се ваксинирали, казва Дростен.

Повече свободи от юни нататък

Според него, и през следващата зима в интензивните отделения ще има тежко болни от Ковид-19. Вирусологът подчертава, че тези, които решат да не се ваксинират, на практика взимат решението да се заразят.

Ръководителят на отделението по вирусология в берлинската клиника „Шарите“, изрази в интервю по телевизия ZDF увереността си, че ефектът от ваксинациите ще се усети от юни нататък. Това означава, че през летните месеци в Германия и Европа ще може да има и по-голяма свобода на пътуванията. А имунизираните няма да има защо да бъдат поставяни под карантина след пътувания и почивки.

Кристиан Дростен е убеден, че положението ще се стабилизира тогава, когато бъдат имунизирани и младите хора, които имат най-много контакти и съответно допринасят повече за разпространението на вируса. Той подчертава, че определени групи от населението - в зависимост от възрастта им и рисковете, на които са изложени - през есента навярно ще трябва да бъдат имунизирани допълнително - с трета доза. Това би могло да бъде обвързано с имунизацията срещу грип, тъй рисковете от зараза са сходни.

По-тежка грипна вълна през зимата?

Има опасения, че следващата грипна вълна би могла да бъде много тежка, ако не ѝ бъде организиран отпор чрез ваксиниране, казва Дростен. База за това негово изказване е обстоятелството, че през последните есен и зима в Германия, а и в други страни, грипна вълна на практика нямаше - включително и поради мерките срещу коронавируса.

Индийската мутация на вируса, определена междувременно като обезпокоителна и от СЗО, засега не е засегнала особено силно Германия, посочва Дростен. Той изтъква, че мутациите не водят до нова пандемия и макар вирусът да е станал по-гъвкав, от това не следва, че съществува непосредствена и голяма опасност.

"Вече не сме толкова безпомощни, колкото миналата година по това време. Можем да ваксинираме", казва берлинският експерт.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    132 10 Отговор
    А ваксинираните няма .Така ли бе!Идиоти!

    Коментиран от #23

  • 2 Истината

    141 7 Отговор
    Нека облъчването на населението продължи...
  • 3 Румен

    86 8 Отговор
    А да видим. Аз няма да се ваксинирам никога. На Бил Гейтс пръднята да си слагам в организма.
  • 4 Чата

    68 7 Отговор
    Като се заразим, ако не сте ни заразили вече, ще измрем и ще останете само вие - правилните, ваксинираните и няма да ви пречим! Да ви ЕМ джендарска! Хай, заделяйте се ваксинираните в Хасковско, ние отиваме в Харманлийско и никой няма да ви пречи!
  • 5 Сандо

    78 5 Отговор
    Същото като и при обикновения грип.Стига сте плашили хората,природния закон гласи:Животът е вреден,от него се умира!По-добре си сменете евроценностите,че тия почнаха да дават фира.

    Коментиран от #41

  • 6 Майна

    82 5 Отговор
    Забележете, че говорят за ГРИПНА ВЪЛНА...НЕЩО СЪВСЕМ ГО УДАРИХА ПРЕЗ ПРОСОТО....СЛЕДВАЩАТА ЗИМА,ВЕРОЯТНО ЩЕ ИМА ТЕЖКА ГРИПНА ВЪЛНА И.ЗАТОВА ЩЕ СЕ КАЛОЖИ И ТРЕТА ВАКСИНА....ТЕЗИ СИ ГОВОРЯТ , ЗАЩОТО ВИЖДАТ КАК МОГАТ ДА ПОДКАРВАТ СТАДОТО СТРАХЛИВЦИ...
  • 7 ЗНАЕЩ

    78 6 Отговор
    НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ,ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСВА.ОНЯ МАСОН В ЩАТИТЕ И ДРУГИТЕ МУ БРАТЯ САТАНИСТИ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ,ЧЕ ИМА ХОРА КОИТО НЯМА ДА ИМ СЕ ПОКЛОНЯТ.
  • 8 Да-да

    53 3 Отговор
    Защо го публикувахте това, той човека си анализира за Германия.Като гледам при тях нещата с всички мерки вървят по-старому т.е , нещо не са им в ред тези ограничения ....и нали вируса щеше да изчезне , още миналото лято , да ама не! Ясна е целта , ваксина два пъти в годината , задължителна , а и има вече повод и начин за ограничаване на свободите на хората.Вече го тестваха се им се получи....да му мисли стадото....
  • 9 Айнцу цудрън

    34 4 Отговор
    Първо: този геносе Дростен дали въобще съществува?
    Второ: дали въобще е казал , каквото пише тук?
    Трето: дали Гульо-Гульо правилно е превел, ако го еказал?
    Четвърто: редакторката дали правилно е интерпретирала превода?
    Пето: Фсички ша Омрем...някога...
  • 10 Дива свиня

    52 5 Отговор
    Циркаджии! Кажете си направо, ние ще ви заразим да пукнете ако не искате ваксина. Новия Световен Ред ще приобщи само послушните и манипулативните. За другите няма място...
  • 11 ДВ бозааааа

    38 4 Отговор
    Глупости от 1001 нощ.
  • 12 Вкиснало зеле

    68 3 Отговор
    Абе, защо именно евреите и в частност дойчевеле, Гейтс и прочее, толкова много са се загрижили за моето здраве?
    Значи, при доказани огромнивреди за здравето от ГМО, хормони, пестициди и пр. , същите тия ми говорят, че нямало как да се изхранва човечеството и е необходимо да се ползват тия отрови, сега почнали да мислят дали ше ме хване корона или не?!?
    Само на мен ли ми се струва странно това нещо?
    Значи, ,държавата ме облага с такси и акцизи, данъци и пр. за каквото и да било и ме кара да плщам дори за въздуха, дет одишам, а сега видите ли ми "подаряват" безплатна ваксина?!?!
    Какво става изобщо ?
  • 13 Има си хас да не плашите

    45 5 Отговор
    Поредният плашител, джуркат ли вече новия щам? Дотогава ваксинираните ще им е изтекъл имунитета и наново трябва да се бодат. Бизнес за милиарди, наред с психо, и икономическите ограничения, война без оръжия
  • 14 sss

    39 4 Отговор
    един PCR тест струва 85 в, признават го само за 48 часа, а видиш ли ваксината, дето спасявала живот е безплатна!!! Микой не пита правил ли си тест не си ли.. важното е да те боднат... Ами като са толкова хунанни и загрижени за хората да направят лечението завсички безплатно!

    Коментиран от #31

  • 15 anonimen

    28 5 Отговор
    А всеки ваксиниран ще донесе на агитаторите определена сума. Неизбежно!
  • 16 pesh

    19 3 Отговор
    А който прави вакса пропаганда нейзбежно ще бъде наказан
  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    28 6 Отговор
    За жалост,ще засяга и ваксинираните!!Първо не е статистирана периода на ваксинационна защита!Второ постоянно трябва да си правят провелка на антитела към спайк протеина,говоря за ваксинираните!Преболедувалите са преодоляли тези проблеми Създадени от Биологичното оръжие -НЕЩОТО!При тях ще се появи проблем ,ако не дай ...Нещото се трансформира в нов щам!Индийския вариант не се лови от Пфайзер и другите,говорят за СпутникV,че защитава.....Бъдещето ще покаже.....

    Коментиран от #19

  • 18 Въпрос

    29 4 Отговор
    До 2019 година и хиляди години преди новата ера как ли да оцелели хората без тази ваксина?!Манипулатор!

    Коментиран от #28

  • 19 Майна

    26 2 Отговор

    До коментар #17 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Тези генни терапии , които инжектирт променят ДНК...ИМА КЛИП ,В КОЙТО БИЛ ГЕЙТС ЛИЧНО ОБЯСНЯВА КАКИ КАКВО СТАВА...АКО ГО НАПИША ЩЕ МЕ ИЗТРИЯТ...Има ЧОВЕЦИ, КОИТО СА УСПЕЛИ ДА ИЗНЕСАТ ТОЗИ КЛИП!

    Коментиран от #49

  • 20 Фак

    23 1 Отговор
    Бай Вълчо от Байново е единственият жител, който не се ваксинирал. Ровичка той из двора и чува гласът на фелдшера: Ваксинирай се, бе бай Вълчо! -Не щем! - и продължил да си рови из двора. Тогава по радиоточката се чуло: Специално за бай Вълчо от Байново! Нов по-смъртоносен щам, повтарям, нов по-смъртоносен щам...

    Коментиран от #26

  • 21 big

    23 2 Отговор
    А нима като се ваксинираш няма да се разболееш? Нима като се разболееш и имаш здравословни проблеми + слаб имунитет, няма да умреш? Може бройката да намалее и болестта да се изкара по-леко, но опасността си съществува!
  • 22 DW- пропаганден машинен

    30 3 Отговор
    DW получават огромни пари за да пишат тези неща да ви плашат и създават стрес, което впрочем е подсъдно, защото нямат никакви доказателства за твърдението си!!! Това, че "някаква жена на пазара" била казала нищо не означава !!! Спрете тази гнусна манипулация и пропаганда на DW !
  • 23 Лекар

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти, си бил по-умен отколкото очаквах!:) Разбира се ще зарази и ваксинираните, но се очаква заболелите да прекарат заболяването много по-леко, или поне да не умрът от него!:) Нищо не им пречи да умрът от нещо друго!:) А, иначе DW ,редовно си пишат глупости!:) Какво толкова!:)

    Коментиран от #25, #53

  • 24 aaa

    15 2 Отговор
    И по колко пъти трябва да се ваксинираме че да не се заразим?

    Коментиран от #38

  • 25 Майна

    21 5 Отговор

    До коментар #23 от "Лекар":

    Ти нали се сещаш щом си лекар ,че на ,,ваксинираните,, вече е унищожена природната им имунна система

    Коментиран от #30

  • 26 Фершел

    0 9 Отговор

    До коментар #20 от "Фак":

    Голем си цървул
  • 27 ама

    17 0 Отговор
    ваксината действа 6-8 месеца?!После пак ли?!....

    Коментиран от #34

  • 28 Новатор

    14 1 Отговор

    До коментар #18 от "Въпрос":

    Е! Наскоро го създадохме! Нанотехнология, генно модифициране и т.н.! По-ефикасен е от предишните модификации, но не достатъчно! Няма да успее осезателно да намали човечеството! Но, пък винаги можем да продължаваме алъш-вериша с ваксините!
  • 29 Грую

    18 1 Отговор
    Пожелавам на "водещия германски вирусолог" да прекара остатъка от "полезния" си живот в затвора, където три пъти на ден да го имунизират! Балъците дето го слушаха зяпнали се споминаха, кой от ковид кой от ваксинация, а някои от страх! Жалко за парите дето ги е взел да бълва лъжи, че в ада, закъдето се е запътил, няма да му трябват...
  • 30 Лекар

    4 14 Отговор

    До коментар #25 от "Майна":

    Натуралната имунна с-ма е нещо много хубаво, но не може да се справи с всичко! Именно затова са изобретени и направени васините!

    Коментиран от #33

  • 31 Анонимен

    21 0 Отговор

    До коментар #14 от "sss":

    Ваксината е "безплатна" за "стадото" засега защото я плаща държавата! За по-нататък ще видим! Но все пак с чии пари плаща държавата за "безплатната ваксина"?! Щото Пфайзер, Модерна и прочее едва ли работят за "благодаря ви много"?!
  • 32 абг

    16 0 Отговор
    Защо започнаха да измират хора в Индия, а в Европа вълните са зимата, в Индия зима няма, много нелогичен тоя вирус. Дали няма връзка със стреса от затварянето на хората под домашен арест. Сега, ще започнат да измират и в Малайзия, защото и там ги поставиха под домашен арест.

    Коментиран от #54

  • 33 Майна

    14 4 Отговор

    До коментар #30 от "Лекар":

    Не съм лекар , но имам достъп до медицинска информация, недей да агитираш хората, за нещо което един истински професионалист би бил наясно..

    Коментиран от #40

  • 34 Копипасте

    12 0 Отговор

    До коментар #27 от "ама":

    "Никой, прекарал вируса, няма антитела след 8-ия месец"
    То и от ваксините пак толкова! Или лъжат?!
    Това за неразбалите означава "боц" на всеки 8 месеца и ръчкане на съпротивителните сили на тялото ни, защото не поддържа в постоянна бойна готовност антитела за всеки какъвто и да е вирус - грипни, парагрипни, рино-..., коронавируси също! А до какво води това постоянно сръчкване на имунната система уважаемия Дростен няма да каже, защото би било сепуку/демек ХАРАКИРИ/ и НУЛА интервюта оттук-нататък! Той и Кантарджиев преди време еретично и в противоречие с Мутафчийски, Балтов и прочеето неимуно и невирусолози каза, че най-добрия имунитет се получава след преболедуване на вируса! Дръпнаха го назад и вече не дава интервюта!

    Коментиран от #45

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Индиана Джоунс

    12 0 Отговор
    Факт е, че Империята на Ацтеките е била най-развита за времето си. Но, един ден изчезва от лицето на земята и още ровят и се чудят откакво и как се е случило. След няколко хиляди години, бъдещите археолози ще ровят прахта ни и ще се чудят и те... Дали някой алчен и богат не им е помогнал да изчезнат? А ние..!?
  • 37 ивелин

    9 0 Отговор
    Същото е "Който не мълчи ще умре" добре казано.
  • 38 Някой

    1 10 Отговор

    До коментар #24 от "aaa":

    Ваксината не предпазва от заразяване! Тя, ти помага да го прекараш по-леко! Касае се за особен вирус! Продължителността на имунитета не е особено голяма. Последни изследвания сочат между 6-т месеца и една година. В зависимост от организма и вида на ваксината.
  • 39 Съдията Дред

    13 1 Отговор
    Очаквам накрая на някой от тези идиоти да не му издържат нервите и да ни препоръча да се застреляме, за да не пречим. Факт е, че лекарство се открива по лесно, отколкото ваксина. Ама тука - не.
  • 40 Лекар

    1 7 Отговор

    До коментар #33 от "Майна":

    Предполагам че не мога да се сравнявам с теб!:) Лек ден!
  • 41 АНОНИМЕН

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Истина е! Живота е смъртоносна болест предавана чрез полови контакти!

    Коментиран от #47

  • 42 црррр

    11 2 Отговор
    Ма нали от НОЩ щяха някакви хладници и черни чували щели да приготвят? Нщо не са приготвили. Уж яко щеше да се мре,вятър и листа.....
  • 43 Академик

    11 1 Отговор
    Въртят сучат - ГЕСТАПО СИ ИСКА ФАШИЗЪМ И ТОВА Е.

    Явно МЕНГЕЛЕ НЕ Е МЪРТЪВ!
    ИЗГЛЕЖДА ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ С ХОРА ТЕПЪРВА ЩЕ СТАВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ.

    За сега само са ни окичили със "соломонови звезди" - МАСКИ-НАМОРДНИЦИ, но това е само докато организират приема в КОНЦ-ЛАГЕРА.

    ЛОШО, 21 век - век на НАСИЛИЕ И ПРОСТОТИЯ.

    А ВСИЧКИ ПЯХТЕ - НИКОГА ПОВЕЧЕ, НИКОГА ПОВЕЧЕ... ПОМНИМ... Кел файда.

    Коментиран от #46

  • 44 Анонимен

    9 0 Отговор
    Документиран за първи път коронавирус по бройлери - 1930 г.; по хора - 1960 г. И оттогава щам след щама, мутант след мутанта, а също и при грипнитe, пaрaгрипнитe вируcи, рecпирaтoрнo-cинцитиaлният вируc, мeтaпнeвмoвируcът, aдeнo-, ринo-, бoкaвируcитe...! Вcичкитe тия прeдизвиквaт OВИ и OРЗ! За грипните вируси вече правят ваксини, за КОВИД - също; остава да ни "зарадват" и с ваксини за другите! И контролирано и ваксинирано на всеки 6-8-12 месеца стадото "процъфтява"!
  • 45 Смехоран

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "Копипасте":

    Вярно е! Стига да оцелееш!:) Мутафа го каза много добре:" Предпочитам да си умра в къщи, отколкото в зала Армеец!"
  • 46 АНОНИМЕН

    11 0 Отговор

    До коментар #43 от "Академик":

    Примера с жабата е много поучителен: Ако пуснеш жаба в гореща вода - ще се мята и ще се напъва да издрапа и да избяга! Ако пуснеш жабата в студена вода и загряваш бавно ще си плува във водата докато се свари! Цяла година водата се загрява бавно! Който разбрал - разбрал, който не е - няма и да разбере!
  • 47 Феминистка

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "АНОНИМЕН":

    Вече не малко дами предпочитат изкуственото осеменяване! Не могат да понасят мъже, но искат дете!
  • 48 Емигранта

    10 0 Отговор
    За първи път чувам да предричат грипна вълна в Германия. В БГ това се случва от няколко години насам. Видя се, че ни ограничиха правата/на не ваксинираните/ по цял ден тръбят по радиото и по всички медии. Сега взеха и да ни плашат. Та човек няма да може да си отиде нормално на небето с гените и кръвта на мама и тате а със химиите които са ни приготвили... Питам се, дали "човешката раса" въобще ще се казва така или ще ни премодифицират в киборги или нещо подобно!?
  • 49 Asterix

    2 7 Отговор

    До коментар #19 от "Майна":

    Има и клип,как работят на задна прашка Дженифер Лопес...за зяпачи като тебе!
  • 50 Тъпотии

    8 1 Отговор
    Ок, ок какви са пак тия простотии?! Ваксините не предпазват от заразяване. Те предразполагат към по-леко протичане на забояването. В този ред на мисли ваксинираните също ще се заразят рано или късно. Осигурявали 70-90% защита ( тоест вероятност да го прекараш леко ). Ми те и неваксинираните 70-90% го прекарват леко...
  • 51 Живея там

    7 2 Отговор
    Според статистиката от 80 милиона население, ежедневно смъртността е 2500 души поне от десетина години. В последната година и половина бройката не се е променила въобще, та за какво говорим...!? До сега никой не е наблягал само на определено заболяване. Пропаганда. Какви ще са последиците от тази отрова в бъдеще? Никой не казва...
  • 52 Счупи тъпомера

    5 0 Отговор
    Това са пълни глупости, вече отдавна е доказано, че само 12% от пушачите го хващат. Освен това едни 16% от останалите са генетично резистентни към този така опасен грип. Нямам антитела, проверих, професията ми е свързана с много контакти, получаване предаване на документи и пари, срещи с много хора. Покрай мен в пряк контакт, го изкараха поне 15 души, все непушачи. Аз и да съм го изкарал, не съм усетил. Според мен, постоянното дишане в онзи парцал, който ни карат да слагаме, е много по-опасно, а и не само според мен.
  • 53 Счупи тъпомера

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Лекар":

    Ти ако си лекар, аз съм извънземно. А ако си лекар наистина е много жалко. Как може лекар да напише умрЪт.
  • 54 Счупи тъпомера

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "абг":

    Просто е, има някакъв вирус, но в различните страни, според обстановката, в статистиката влизат починали от всички останали болести. Така им е наредено.
  • 55 Казуар

    0 10 Отговор
    Антиваксъри, бегом да се ваксинирате, че лошо ви се пише.

    Коментиран от #56

  • 56 GFYS

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "Казуар":

    Гофакйорселф!!!
  • 57 Абе хора

    6 1 Отговор
    Нали беше толкова опасен тоя вирус че се заразявало човек през устата ,носът даже 100 процента и през ОЧИТЕ? Даже и през канализацията се заразявало населението? Защо не сме заразени всички? 2 години ще станат пандемия? А ...мерки !! Мерси ! ! То едно спазване? МАСКИТЕ под носа и не се перат? Какво става тук?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Тиква

    7 0 Отговор
    Пак ли Вие Дойче Веле? Глава ни боли от вашите умни писания. С това заглавие и всичко под него сте за никъде. Толкова ли не разбрахте кое как е? Масово поне тук мои познати с по две ваксини се заразиха, едни минаха леко, други в болница с двойна пневмония и загубих близък. Дано Ви дойде акъла някога и да пишете нещо реално.
  • 60 До Майна

    0 1 Отговор
    Един познат каза на сестра си да си приготви завещанието, след като тя се ваксинира с Пфайзер , но само месец по-късно той почина в Ковид отделението, а тя е жива и здрава.

    Коментиран от #63

  • 61 Кънчо

    3 0 Отговор
    На робовладелците им трябват роби.
  • 62 🤣🤣🤣

    3 0 Отговор
    Който се инжектира - също! Само дето инжектираните няма да изкарат друга зима 😜
  • 63 Патиланец

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "До Майна":

    В тоя ред на мисли, мой познат/спортист/ се ваксинира, до вечерта в кома, на другия ден...чао. Изборът е индивидуален, агитации и натиск е недопустим. Всеки си има глава на раменете...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Да го

    2 0 Отговор
    слоза на майкада на модеръторъ
  • 66 Chief

    2 1 Отговор
    Ако толкова искат да се ваксинират пред 5 минути, стига да не трябва да плащаме за ваксините им, и за ефектите които ще имат върху тях. Жертвите от туберкулоза са вече над 200 милиона, годишно умират то 1,400,000 от този бацил. Няма ваксина и леченията не винаги работят. За Ковид намерихме ваксина за рекордно време с рекордна ефективност. Но все още лечението на заболелите е доста Византийско. Сюрреализъм от 21 век. И все още има такива дето се връзват на противоречивата научно техническата пропаганда. Ако природата разчиташе на такава демагогия, досега отдавна да е се е саморазпаднала. Но нали трябва да всяваме страхопочитание, защото иначе никой не ве връзва на "науката" от която само 1% разбираме.
  • 67 dedo

    0 0 Отговор
    Това е най-наркоманската статия!Но все пак идва от дойчето, което е нормално за тях, а там нещата са пълен шит!
  • 68 Един

    0 0 Отговор
    Маймунизация, маймунизация, и пак маймунизация - това му е майката на управлението!
  • 69 ЗАПОЗНАТ

    1 0 Отговор
    Който не се ваксинира ще прекара вируса без да разбере или може да има усложнения и евентуално да почине като от от всеки друг грип. Който се ваксинира ........ дано поне не си замине веднага от тромби като чичо ми ( Бог да ги прости, много стойностен и умен човек, но за съжаление имащ вяра в една престъпна система дето ни убива). А после ще разбере, че ако е имал късмета да няма увреди, няма никаква полза от ваксината!
    Ваксините имат смисъл за много болести, НО ЗА ГРИП СА ДОКАЗАНО БЕЗСМИСЛЕНИ!