Last news in Fakti

12 Май, 2021 15:13 2 228 2

Цяла държава е под карантина, бивш премиер се извини

  • малайзия-
  • карантина-
  • локдаун-
  • коронавирус-
  • азия-
  • пандемия-
  • извинение

Страната отново е в локдаун заради коронавируса

Цяла държава е под карантина, бивш премиер се извини - 1
Снимка: Shutterstock

Бившият малайзийски премиер Махатхир Мохамад се извини, че на благотворително събитие в края на миналата седмица не му е била измерена температурата, както се е изисквало, предаде ДПА. Това стана в момент, когато страната отново е в локдаун заради коронавируса, предаде БТА.

"Извинявам се, че не спазих мерките", каза 95-годишният политик, който управляваше Малайзия от 1981 до 2003 г. и после от средата на 2018 г. до изненадващото си оттегляне през февруари тази година. "Ще си понеса последствията, както е по закон", каза Махатхир, който поднесе извиненията си само часове след като в Малайзия започна третото затваряне от началото на пандемията и по-малко от седмица, след като друг бивш премиер, осъденият за корупция Наджиб Разак, беше глобен с равностойността в местна валута на 700 долара за подобно нарушение в ресторант в Куала Лумпур.

Затварянето или заповедта за контрол върху придвижването, каквато е официалната формулировка, се очаква да продължи един месец, а целта е да бъде овладяно най-голямото повишаване на заболеваемостта на глава от населението в Азия. Ограниченията означават, че за втора поредна година ще има по-скромно отбелязване на празника Айд ал Фитър, който започва утре и слага край на рамазана. До събота вечерта властите твърдяха, че няма да има нов локдаун, за да не се влоши състоянието на икономиката. Според оповестени вчера официални оценки брутният вътрешен продукт на Малайзия след втората карантина - януари и февруари, се е сви с 0,5 процента за първото тримесечие.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    3 1 Отговор
    Аз не се извинявам ,че една година ви баламосвах с 👑.
  • 2 Майна

    1 0 Отговор
    Там канализацията им е външна..,разбирайте тече в открити канали.., тичат плъхове навсякъде..По това време разбира се, че ще има всякакви инфекции, които в момента ще регистрират като ковид.., какво да говорим