12 Май, 2021 17:40 2 884 3

Гърция се връща постепенно към нормалния си ритъм заради туристите

  • гърция-
  • коронавирус-
  • ресторанти-
  • музика-
  • пандемия

Официално започва туристическият сезон в южната ни съседка

Гърция се връща постепенно към нормалния си ритъм заради туристите - 1
Снимка: Shutterstock

Дните, които ще напомнят за реалността преди пандемията, в Гърция започват от петък, когато официално започва туристическият сезон в южната ни съседка, съобщава електронното издание на атинския вестник To Vima, предаде агенция "Фокус".

По-късно през деня министър-председателят Кириакос Мицотакис ще обяви конкретни мерки, които ще отпаднат или ще влязат в сила в страната. По данни на редакцията се очаква работното време на ресторантите да бъде удължено. Очаква се също да бъде премахнато задължителното спазване на разстояние от два метра. Официалният старт на туризма вероятно ще бъде обявен в четвъртък от съответния министър Харис Теохарис.

Въз основа на правителствения план движението от регион към регион ще бъде либерализирано, ще бъде премахнато и изискването за изпращане на SMS-съобщения за излизане на открито за категориите дейности. След това ще последва и откриването на спортните зали за всички граждани.

От петък, 14 май, гражданите ще могат да пътуват до островите, но ще трябва да носят със себе си сертификат за ваксинация или отрицателен резултат от тест за коронавирус. През първите дни отрицателните тестове ще бъдат сертифицирани в писмена форма, след това, в сътрудничество с Министерството на цифровата политика ще се изработи специална дигитална платформа. Що се отнася до пристигането на чуждестранни туристи, както е известно, те ще влизат в Гърция или с отрицателен тест, направен 72 часа по-рано, или със сертификат за ваксинация. Туристите трябва да са си поставили и двете дози от ваксината и да пътуват 14 дни след втората инжекция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анализ

    7 3 Отговор
    Българските туристи най-малко допринасят за икономиката и туризма в Гърция, защото си носят кренвирши и лютеница от бг Лидл.

    Коментиран от #2

  • 2 Суеко

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анализ":

    Ти не го мисли гръчкио туризъм, помисли за българския. Щото там и кренвирши не носят, ами доматки от градинката, па некое варено пиленце (пиперосано) домашна лютичка..па като опънат мазните вестници на бетоня на Слънчако..па като си напраат по две три фотки, доволно опънати до богатата трапеза. И за уличните песове даже мислят. Вместо да си изхвърлят огризките в контейнера, те нахранят и някое и друго псе. Та не го ми сли гръчкио туризъм, нашио мисли, че пак ше дърпаме сополите яко навътре.
  • 3 Реалист

    4 0 Отговор
    Гърция си е Гърция неможе да се сравнява с нашето кафяво море ауслугите ни роман да напише човек но да се корегира цената на ПСР теста стига са драли хората...