Last news in Fakti

13 Май, 2021 16:16 2 857 3

В Гърция отпадат много ограничения

  • гърция-
  • коронавирус-
  • локдаун-
  • ресторанти-
  • ограничения-
  • туризъм-
  • туристи-
  • атина

Ресторантите в Гърция ще останат без музика през месец май

В Гърция отпадат много ограничения - 1
Снимка: Shutterstock

От петък системата с есемеси за напускане на дома в Гърция ще приключи, полицейският час ще започва в 12,30 след полунощ вместо в 11 часа вечерта, а рестрикциите за пътуване в страната ще бъдат премахнати като част от поетапно завръщане към нормалност след месеци на ограничения, съобщава вестник "Катимерини", цитиран от БТА.

Ние оставяме локдауна зад нас, подчерта заместник-министърът за координация на правителствената дейност Акис Скертос.
Също от петък системата за пазаруване с "кликни и вземи" и "кликни и пазарувай" ще се бъде отменена, тъй като търговията се връща към обичайната си работа. В сила ще бъдат здравни протоколи, предвиждащи да има един купувач на 25 квадратни метра.

От петък гръцката версия на "зелен сертификат" за пътуване до островите /с изключение на Лефкада и Евия/ влиза в сила, с лодка или по въздух. Тези, които искат да пътуват, трябва да имат сертификат за ваксинация /14 дни след втората доза/, негативен резултат от PCR тест, извършен до 72 часа преди пътуването, негативен резултат от бърз тест или бърз домашен тест, извършен в близките 24 часа, или документ, удостоверяващ преболедуване на COVID-19. Всички местни и чуждестранни пътници на възраст над 5 години ще бъдат задължени да спазват тези условия.

Ресторантите в Гърция ще останат без музика през месец май. Детските градини ще се отворят на 17 май, летните кина ще отворят на 21 май, а културните пространства на открито - на 28 май. От юни ще бъде позволено провеждането на сватби и кръщенета на открито с максимум 100 присъстващи.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 QR Виза

    5 1 Отговор
    Секирата с глобите неумолимо виси над вратовете без маски на горките туристи...концлагеристи
  • 2 Ефг

    3 2 Отговор
    Гей парадите и тях ли ще отменят ?
  • 3 Малчо

    0 1 Отговор
    25кв.м. за един купувач в магазин??? И как Ганьо ще си купува лук и домати от селските магазини за вечеря? Аха сетих се той си ги носи от България в бухча. Перфектният турист.