Last news in Fakti

14 Май, 2021 16:50 1 940 3

Британският план за по-леки мерките остава в сила въпреки индийския вариант

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Безпокойството във връзка с възможността този вариант да е по-заразен остава, но за момента няма признаци той да е резистентен спрямо ваксините или да има по-тежки последици за хората

Британският план за по-леки мерките остава в сила въпреки индийския вариант - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британското правителство потвърди днес, че започва в понеделник следващия етап от своя план за смекчаване на антикоронавирусните мерки въпреки тревожното разпространение на индийския вариант в Англия, където бе лансирана ускорена кампания за тестване на населението, предаде Франс прес.

С цел да забави разпространението на варианта В1.617.2 кабинетът проучва и възможността да намали интервала между двете дози от ваксината (до три месеца в момента) или да започне имунизация сред по-младите, предава БТА.

Броят на дневно установяваните случаи в кралството е нараснал от 520 миналата седмица на 1313 в началото на тази седмица, сочат данни на здравните власти. Повечето нови заразени се откриват в Северозападна Англия, а някои в Лондон.

Медиците ще проучат ситуацията, за да разберат как може да се промени ваксинационната кампания, за да бъде възможно най-ефикасна при това разпространение на индийския вариант, обясни пред телевизия "Скай нюз" британският министър, отговарящ за ваксините, Надим Захауи.

Той припомни безпокойството във връзка с възможността този вариант да е по-заразен, но уточни, че за момента няма признаци той да е резистентен спрямо ваксините или "да има по-тежки последици за хората".

Въпреки разпространението му, следено изкъсо от властите, "смятаме, че пътната карта за понеделник остава в сила, тъй като ваксинацията продължава", каза Захауи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Индия

    0 2 Отговор
    Този щам е направо чудовищен, убива за часове.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ковида

    1 0 Отговор
    Наесен с нова песен.Чакаме марсианския щам.😂🤣😂