Last news in Fakti

15 Май, 2021 10:21 2 875 10

Плановете на Борис Джонсън са под заплаха

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • индийски щам

Случаите на заразявания с индийския щам се удвоиха за една седмица

Плановете на Борис Джонсън са под заплаха - 1
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън заяви на специална пресконференция, че индийският вариант на коронавируса може да доведе до „сериозно нарушение“ на плановете за излизане от локдауна на 21 юни.

Джонсън заяви, че ако бъде доказано, че индийският вариант се разпространява значително по-бързо, тогава правителството вероятно ще бъде изправено пред труден избор, отбеляза БНР.

Премиерът обаче уточни, че не вярва на базата на сегашните сведения да се наложи забавяне на следващата фаза на облекчаване на локдауна от понеделник. Според него не е невъзможно на 21 юни да бъде вдигнат напълно локдауна, но е нужен реализъм и има риск за отлагане на датата.

Джонсън каза още, че срокът между поставянето на двете дози ваксини ще бъде съкратен от 12 на 8 седмици за хората над 50 години и клинично уязвимите заради загрижеността от индийския вариант.

Случаите на заразявания с него се удвоиха за една седмица, показва статистиката.

По-активно тестване започва в 15 района на Англия, смятани за огнища на заразата, които включват най-тежко засегнатият Болтън, както и Блекбърн, Лондон и Нотингам.

За последното денонощие в рамките на цялото Обединено кралство са регистрирани 17 смъртни случая и са заразени 2193 души.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От този боклук,

    6 1 Отговор
    освен пълно разорение друго не очаквам.
  • 2 Салим Бей

    10 5 Отговор
    E нали този бе отличника при ваксинирането.За пример ни го даваха.То повече народ измря от ваксините отколкото от вируса,но след като такъв голям процент ваксинираха,резултата си остава същия и локдауна продължава.Без да смятам себе си за конспиратор се питам...защо тези "конспиратори" се оказваха прави за сценария.И то от самото му начало.Или може би и те са в кюпа на еврейския план?
  • 3 Само споко

    6 7 Отговор
    Лондон е столица на Западен Пакистан и затова нищо не ме учудва. Сега нашите успели съграждани ще се приберат спешно да се лекуват у нас и да ни зарязяват!

    Коментиран от #5

  • 4 Земен човек

    7 0 Отговор
    На този човек физиономията му, изразява лудост.
  • 5 Мисли бре

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Само споко":

    Пишеш, без да мислиш. Не знам как го правиш, но явно е умение.
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор
    Къде е оня......Дет ми обясняваше преди месеци,колко не ги разбирам....Нещата...Как са англосаксонците Тепърва ще гледаш-умнико.....Нали ти казахза Кого е създадено НЕщото.....Не е за нас,наште управници използват конюнкурата за да печелят на Ваш и мой гръб!Нали са ваксинирани,а защо???А,сега вземете се върнете пред написаното от мен преди година и всяка сутрин се кланяйте и благодарете на ...Оня...Създателя!Който разбира от Риск и рискува..... .печели,но не винаги....По здрави от фамилия Кадафи....
  • 7 Пенсионер

    3 1 Отговор
    Дано нашите власти да обявят Великобритания за рискова държава за да не могат да идват тука британските алкохолици за алкохолен и нарко-туризъм!
  • 8 И накрая

    6 0 Отговор
    Какво излиза, че лакдауни, дезинфекция, ваксинация и нищо не помага. Да си зададем въпроса лъжат ли ни или няма никакъв смисъл от всичко или и двете.

    Коментиран от #10

  • 9 деби

    3 1 Отговор
    така ще е поне до 31.03.2025
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "И накрая":

    Ако почне да тръска пак ваксинираните държави,излиза съвсем друг начин на Разпространение има това-НЕЩО!!!