15 Май, 2021 17:21 5 371 5

Франция с нов рекорд

  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия

Постига целта си от 20 милиона граждани получили първа доза от ваксината

Франция с нов рекорд - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Вечерта на 15 май се очаква Франция да достигне заветната бройка от 20 милиона души, които са получили първата доза ваксина срещу коронавируса. "Това е много важен момент за страната, тъй като благоприятства перспективите за излизане от кризата", каза премиерът на Франция Жан Кастекс.

Следващата цел е след месец (бел. ред. на 15 юни) да се достигне 30 милиона инжектирани с първа доза. "Това е по силите ни", коментира Кастекс. От 15 юни имунизирането ще е достъпно за всички желаещи пълнолетни жители на страната.

Дотогава "не бива да останат неизползвани дози" и властите "трябва да намерят най-уязвимите", подчерта премиерът. Той припомни, че 25% от хората над 75 години още не са получили първа доза.

По последни данни от снощи 19 706 931 души във Франция са инжектирани поне с една доза, а 8 705 141 - с двете (13 процента от цялото население и 16,6 процента от пълнолетните жители на страната).


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свобода или Смертъ

    13 1 Отговор
    20 милиона безсмъртни 🤣🍾🧀🇫🇷🇼🇫✌️🇾🇹
  • 2 PSG FR

    6 1 Отговор
    За цяла Франция 7000 новозаразени и 43000 оздравели също е чудесен резултат. Става въпрос за вчера. Нямам търпение да видя отново пълни зали за рок концерти и пълни стадиони!

    Коментиран от #3

  • 3 факт

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "PSG FR":

    Чудесна цел за атентати 🇫🇷🤣✌️🍾🗼👳
  • 4 Блек Хоук

    8 2 Отговор
    Франция са вече минало с тия имигранти
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.