17 Май, 2021 18:52 1 509 0

Италия облекчава мерките за влизащи в страната

  • облекчаване на мерките-
  • пътуващи-
  • без карантина

Отменят карантината за пътници от ЕС, Великобритания и Израел

Италия облекчава мерките за влизащи в страната - 1
Снимка : Shutterstock

Първите пътници от Европа започнаха да пристигат в Италия, след като правителството отмени изискването за карантина, свързана с коронавируса, за пътници от Европейския съюз, Великобритания и Израел, предаде Асошиейтед прес.

Хората, пристигащи днес с полет от Гърция трябваше да представят негативен тест за коронавирус, преди да се качат на самолета. Сред тях бе гръцкият турист Арис Мандатакис, който каза, че отпадането на карантината е чудесно нещо. Той каза, че отново може да се почувства като "нормален човек".

Италия обяви миналата седмица, че разхлабва изискването си за карантина заради COVID-19 за пътници от ЕС, Великобритания и Израел в опит да даде тласък на тежко засегнатия от пандемията туристически сектор.

Страната бе въвела петдневна карантина за пътници от ЕС, за да ограничи пътуванията по Великден и да демотивира италианците да се възползват от вратичката в правилата, благодарение на която беше по-лесно да се пътува в чужбина, отколкото например от Рим до Милано, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА