Last news in Fakti

18 Май, 2021 09:12 1 594 10

„Пфайзер“ вече може да се съхранява в хладилник един месец

  • пфайзер-
  • хладилници-
  • коронавирус-
  • ваксини

Препоръчителният срок се удължава от 5 на 31 дни

„Пфайзер“ вече може да се съхранява в хладилник един месец - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) одобри по-дългото съхранение на ваксината на „Пфайзер“ в обикновени хладилници, предаде bTV.

Така препоръчителният срок се удължава от 5 на 31 дни. Промяната обаче ще важи само за неотворени флакони. Целта е да се улесни транспортирането и съхранението на ваксините. В същото време генералният директор на Световната здравна организация заяви, че ваксинационният апартейд вече не е само опасност, а факт.

Страните с високи доходи представляват 15% от световното население, но имат 45% от ваксините в света, а тези с по-ниски доходи са половината от световното население, но са получили само 17% от ваксините.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    26 1 Отговор
    Скоро ще се съхранява и на слънце, вервайте ми :)

    Коментиран от #5

  • 2 Jokera

    16 2 Отговор
    Колко ли статии ще се напишат днес за ваксините. Имам чувството, че всеки ден се повтаря. Ковид та Ковид, всеки ден....някой да пусне касетата че е на пауза...
  • 3 честен ционист

    11 1 Отговор
    Изглежда ние в БГ отдавна го знаехме това, след като пратките идваха на летището в обикновени кашони, а в хладилниците сега Бай Иван мрази пилета.
  • 4 Нормално

    14 0 Отговор
    Подготвят ги за всекидневна употреба. Купуваш си кашончето от аптеката и сутрин преди работа си боцваш една /за изпът/.
  • 5 Лост

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Псевдоним":

    Още снощи го написах. Ще го разнасят с хладилни чанти по плажа и срещу безплатен чадър и шезлонг ще ваксинират по желание. Или като баш майстора ще стоят на някоя улица и ще викат:Мастика гут, Булгария.
  • 6 провинциалист

    13 1 Отговор
    „Пфайзер“ вече може да се съхранява в хладилник един месец. Ваксинираните - също.

    Коментиран от #9

  • 7 проф. Есорко Стадин

    10 1 Отговор
    Аз много пъти съм се ваксинирал, но сега не ми стиска, понеже не разбрах какви са плюсовете, а само страничните ефекти.
    Надявам се като се разбере от какво ни предпазва Файзера да се ваксинирам. Може и да чакам да ги направят по-безопасни тези, и тогава.

    Всъщност истинските ваксини изглеждат по друг начин: в готова еднократна стъклена спринцовка, опаковани с документи, бележки за пациента, а тези за децата са с холограмни лепенки.

    Менте ми изглежда за някакви милиарди.
  • 8 нАучно

    9 0 Отговор
    То беше мъкнене на хладилници, колбасарски бусове, фризери за дълбоко замразяване... след някой и друг ден ще ги държат във витринката зад доктора. Вярвайте в науката, а!
  • 9 Кончита Кремвурст

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "провинциалист":

    И кренвиршите Leki също ли може 1 месец в хладилник? Или те така си бяха и преди, а ваксината случайно се оказа със същия състав и срок на годност?
  • 10 ХАХАХА

    4 0 Отговор
    ХАХАХА ЦОКАЛ ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ ПОДПИСВАТЕ ЛИ СТАДНИ?