Last news in Fakti

18 Май, 2021 16:57 1 625 14

Русия ще пуска четвърта ваксина срещу COVID-19

  • владимир путин-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • оон-
  • последици от пандемията

Страната е заинтересована от сътрудничество с чуждестранни партньори в борбата срещу глобалната пандемия

Русия ще пуска четвърта ваксина срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин заяви, че скоро страната ще пусне на пазара четвъртата си ваксина срещу COVID-19, предаде ТАСС.

„Скоро ще пуснем в оборот и четвъртата ваксина, като ваксинацията в страната набира темпове", съобщи държавният глава във вторник на церемония по връчването на акредитивните писма на посланици на няколко страни в Руската Федерация.

Той припомни, че Москва бързо е създала три собствени ефективни ваксини.Путин призова постоянните членки на Съвета за сигурност на ООН и другите държави да работят в сътрудничество в борбата срещу пандемията на коронавируса. „Русия е заинтересована от сътрудничество с чуждестранни партньори в борбата срещу глобалната пандемия", заяви той. „Призоваваме за координирана работа на държавите - постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН и на всички заинтересовани страни", каза руският лидер и подчерта, че „мир, сигурност и устойчиво глобално развитие могат да бъдат осигурени само с усилията на цялата международна общност".

Според президента епидемията тества универсални човешки ценности като солидарност, взаимопомощ и хуманизъм. „Страната ни предоставя целенасочена помощ на повече от 60 държави от всички континенти, ние споделяме нашия опит и помощ при настройването на производството на местни лекарства в чуждестранни предприятия", каза ръководителят на руската държава. Той обърна внимание на факта, че „засега никой освен Русия не прави това". „Заедно с други страни работим за преодоляване на дългосрочните икономически и социални последици от пандемията", добави Путин.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 az #Победа76

    28 8 Отговор
    Руснаците избиха рибата! А ни разправяха, че уж били изостанали и нищо не можели, а????

    Коментиран от #7, #14

  • 2 Евро съюза

    22 4 Отговор
    👌👌👌👌👌👌👌👋👋👋👋🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞👋👋👍👍👍👍👍👍Браво на руснаците браво истински алтруисти
  • 3 Ха ха ха🤣

    7 22 Отговор
    Ваксинираните в расия стигнаха ли 5 % с досегашните три ваксини или чакат четвъртата?... Ба.и, при тези всичко е потьомкинска лъжа и пропаганда.
  • 4 Русич

    4 8 Отговор
    На тези пък взе че им хареса...
  • 5 Хахах

    6 15 Отговор
    Четвърта бройка ли ще произведат??? Защо не се ваксинират като имат ваксини? 5% ваксинирани е нищо . Думи голями , резултат никакъв - руска му работа....

    Коментиран от #9

  • 6 Механник

    2 13 Отговор
    По стар соц стандарт, всичко за износ, брака за вътрешния пазар.
  • 7 53387

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "az #Победа76":

    Е то това ,че са изостанали и нищо не могат никой не го оспорва.Само русофилската шайка ни го натрапва тяхното "избиване на рибата".Това ,че пускат някаква смес вече четвърта подред не означава нито ,че е ваксина ,нито ,че става за цивилизования свят.Само за руските получовеци може би е годна за употреба.Те самите руснаци не смеят да се ваксинират с руските ваксини и чакат доставките на Пфайзер в русия ,ти за развитите народи се чудиш...

    Коментиран от #12

  • 8 факти

    5 10 Отговор
    САЩ вече тестват лекарства за ковид ,а руските неандарталци още фалшиви ваксини правят и са ваксинирали едва 3-4 процента от населението си.Примитивна държава.Дори ние в България като процент от населението сме ваксинирали повече хора.
  • 9 Хахаха

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хахах":

    Защото никой не ги плаши достатъчно с ковид и си живеят без ограничения. В Европа затвориха хората, понеже нищо друго не са измислили.

    Коментиран от #10

  • 10 ххх

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Пич защо пишеш някакви свободни съчинения в опит да опрвадаеш мужиците и да мислиш хората тук за балами ? Как ти я роди главата тая глупост ,че живеели без ограничения ? Ти въобще наясно ли си какви са мерките там ,след като Русия е в челните места по брой заразени ? Недей да пишеш измишльотини.Единствената причина да е ваксиниран само 5% от руския народ е ,защото Русия няма производствен капацитет,а и руснаците нямат доверение на руските ваксини.
  • 11 Нека да пиша

    4 6 Отговор
    И 10 та ваксина да пуснете ,никой не е иска ,включително и аз . Не съм видял все още да купуват руската техника
  • 12 az #Победа76

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "53387":

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХА! Малииии, ама колко е кисело гроздето, а?
  • 13 Госあ

    3 2 Отговор
    Имат избор от ваксини. Безценно.
  • 14 Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "az #Победа76":

    Руснаците са изостанали и не могат нищо.Правилно си разбрал.
    Не случайно Бразили са отказа от ваксината им, защото когато бразилците поискаха документация с доказателства за ефикасността на Спутник рашките гледаха като пос.ани и не можаха да представят доказателства, че ваксината им действа и е безопасна.