Last news in Fakti

19 Май, 2021 13:56 1 735 21

Ваксинацията срещу коронавируса ще е задължителна в Саудитска Арабия

  • саудитска арабия-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Монархията регистрира над 435 000 случая на зараза и над 7000 починали от COVID-19 от началото на коронавирусната пандемия

Ваксинацията срещу коронавируса ще е задължителна в Саудитска Арабия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ваксинацията срещу Ковид-19 ще бъде задължителна в Саудитска Арабия за влизане от 1 август във всички обществени или частни места, както и за използване на обществения транспорт, предаде Франс прес, като се позова на саудитското правителство.

Новината, предназначена да засили ваксинацията в монархията, идва в момент, в който властите решиха присъствено да се върнат на работа само ваксинирани служители в държавния или частния сектор, предаде БТА.

Ваксинацията срещу коронавируса ще се изисква за влизане във всяко едно правителствено или частно учреждение, както и за достъп до спектакли или спортни дейности. Ваксинацията ще бъде задължителна и за влизане на места, свързани с образование или за използване на обществен транспорт. Досега са поставени 12 милиона дози ваксини.

Саудитска Арабия регистрира над 435 000 случая на зараза и над 7000 починали от Ковид-19 от началото на коронавирусната пандемия.

В понеделник правителството разреши на имунизираните саудитски поданици да пътуват зад граница. Разрешението дойде повече от година след забраната за напускане на територията на монархията, наложена заради пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dfu

    9 4 Отговор
    Айде, почна се. Очаквам скори една по една и другите страни да започнат да го въвеждат.

    Коментиран от #6

  • 2 Иван

    6 2 Отговор
    Или ше са евреите с дивата си масова тестова ваксинация и ваксинното паспортче или ше са арабите със задължителното ваксиниране да отиде човек някъде че и да пътува с обществен транспорт. Един да почне, ще почнат и другите с тез издевателства
  • 3 Само така

    9 20 Отговор
    Така трябва. А след това да се разшири задължението за абсолютно всеки жител на страната. Принудително отнема на гражданство и експулсиране от страната на всеки отказващ ваксинация. Забрана за влизане на територията на страната на не ваксинирани. Всяка развита и цивилизована страна трябва да постъпи така. Антиваксърите да вървят в африканските и азиатски изостанали страни които да бъдат изолирани от останалия свят

    Коментиран от #4, #9, #10

  • 4 dfu

    23 8 Отговор

    До коментар #3 от "Само така":

    А не е ли по-добре ваксърите да си направят някъде държава и да оставят останалите да си живеят и умрат на спокойствие, без паника, маски и други ковид порстотии?

    Коментиран от #5

  • 5 Само така

    7 10 Отговор

    До коментар #4 от "dfu":

    Въпроса е кои са мнозинство ваксърите или анти-ваксърите в съответните страни. В развитите страни преобладават ваксърите така, че мястото на анти-ваксърите не е в развития свят

    Коментиран от #7

  • 6 вц бнм;

    7 11 Отговор

    До коментар #1 от "dfu":

    Крайно време е навсякъде да въведат задължителна ваксинация. Аман от дебили-простаци, които искат да си щракат с пръсти и да не се съобразяват с нищо и никого, дори и със себе си и близките си.

    Коментиран от #8

  • 7 Дебил,сър

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Само така":

    Тъп ли си или да
  • 8 Covid

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "вц бнм;":

    Искрено се надявам да си се ваксинирал!

    Коментиран от #11, #14

  • 9 Рошко

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Само така":

    Да ти "" """"" "до девето коляно на тебе и на такива като тебе
  • 10 Притежател

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Само така":

    Баце ти си продукт на телевизора, масовка. Такива като теб е пълно в развитите страни. И се мислите за цвета на нацията, а призоваваш към насилие, антидемокрация и лишаване на свободен избор .

    Коментиран от #13

  • 11 вц бнм;

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Covid":

    Естествено, че съм.

    Коментиран от #12

  • 12 Честито

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "вц бнм;":

    Пиши си завещанието тогава
  • 13 Само така

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "Притежател":

    Призовавам единствено към защита на интереса на нацията в частност на моя личен. Страните които се справят с пандемията тръгват нагоре, а останалите потъват. Справянето с епидемията става чрез масова ваксинация нежелаещите да се ваксинират отнемат моето права да живея в страна която не е в задълбочаваща се икономическа криза и рецесия. Кое право е по важно тяхното или моето? Къде е моя свободен избор? Умниците дето вярват на нелепи тъпотии и скачат срещу ваксините нарушават моите права.

    Коментиран от #15

  • 14 Разбира се

    4 8 Отговор

    До коментар #8 от "Covid":

    Всеки разумен човек вече се е ваксинирал ако е имал възможност, а който е нямал при парва възможност ще го направи.
  • 15 Притежател

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Само така":

    Не разбрах след като аз не съм ваксиниран, какво право ти отнемам! Ти като искаш се ваксинирай, да не съм ти забранил?

    Коментиран от #17

  • 16 CNN

    1 2 Отговор
    Давайте на тия само астравеника, по бързо ще се излекуват всички
  • 17 Само така

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "Притежател":

    Не е въпроса в това, че аз съм се ваксинирал, а ти не си. Трябва да няма нито един не ваксиниран човек. Докато има не ваксинирани вируса има как да съществува и да се разпространява. Това означава, че ще има епидемия и ще се вземат мерки за нейното ограничаване което води до потъване на икономиката. Това ми отнема правото да живея не в продължителна и дълбока икономическа криза и рецесия която е гарантирана от не желаещите да бъдат ваксинирани. Тоест нежелаещите да се ваксинират отнемат правото на нормален живот на разумните хора невярващи на тъпотите които се генерират и тиражират масово относно ваксините.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Cofiv

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Само така":

    Вируса продължава да мутира и колко чето ще се бодеш? Всеки месец,всяка седмица всеки ден ?

    Коментиран от #20

  • 19 Притежател

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Само така":

    В началото на миналата година изкарах грип със леки симптоми, съвпадащи с тези на Covid. От тогава до сега (да не чува дявола) не съм се разболявал дори за ден. Предполагам че организма си е създал естествени антитела. Така че теорията ти относно неваксинираните ИЗДИША. Да не говорим колко хора се раболяха след ваксиниране- примери колкото искаш.

    Коментиран от #21

  • 20 Само така

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "Cofiv":

    Колкото е необходимо ако трябва и по три пати на ден. Но най-вероятно ще се окаже напълно да остатъчно веднъж на 6 или 12 месеца. Вируса мутира само ако се разпространява масово колкото по-малко хора се заразяват толкова по малко ще мутира вируса . Тоест трева много масово и високо скоростно поголовно ваксиниране. България не трябва да се стреми само към 50 000 поставени ваксинирани на ден , а към поне 200 000 на ден.
  • 21 Само така

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Притежател":

    Познавам лично 12 човека които се разболяха някои с много леки симптоми други с по-тежки някои с много тежки. За съжаление и един които почина.
    Познавам лично и 26 човека които са се ваксинирали. От тях нито един не е имал някакви сериозни оплаквания след ваксинацията, огромната част даже никакви. От тези 24 човека нито един не се разболял за мен личната статистика е най-показателната добре е човек да вярва първо на това което вижда с очите си около себе си, а след това на безумни спекулации тиражирани масово.
    Надявам се и да не се разболееш, но от това да заложиш на сигурното няма по-добро. Населението на Изриел, Обединените арабски емирства, Англия, САЩ са предостатъчна гаранция за това кое е успешната стратегия и това са страните които ще се възстановят най-бързо и ще минимизират икономическата криза защото ваксинират много масово и бързо. Със сигурност това не са страните които не защитават собствения си интерес.