Last news in Fakti

19 Май, 2021 19:27 1 359 2

След половин година локдаун, френските заведения ще могат да приемат посетители

  • франция-
  • австрия-
  • макрон-
  • локдаун-
  • заведения

Киносалони, театри и музеи отново работят, а в Австрия завръщането към нормалния живот е с още една стъпка напред

След половин година локдаун, френските заведения ще могат да приемат посетители - 1
Снимка : Shutterstock

Във Франция, Австрия, в Ню Йорк и Квебек се облекчават рестрикциите, въведени заради коронавирусната пандемия, предаде Франс прес.

След 6 месеца живот на забавени обороти заради ограниченията французите от днес могат отново да похапнат или да пийнат по чашка на терасите на ресторантите, кафенетата и баровете. Заведенията приемат обаче до 50% от обичайните си посетители и до 6 души на една и съща маса. Едва на 9 юни клиентите ще могат да бъдат посрещани и в закритите площи за заведенията.

Киносалоните, театрите и музеите във Франция отново могат да приемат посетители, но с маски и при спазване на критерии за броя на посетителите.
Вечерният час във Франция е от 21 до 6 ч.

Днес френският президент Еманюел Макрон заяви, че данните за коронавирусната зараза в страната се движат в правилната посока, но препоръча на всички да останат предпазливи, предаде Ройтерс. Кадри, излъчени по телевизия Бе Еф Ем, показаха Макрон и премиерът Жан Кастекс да пийват кафе на терасата на кафене на улица "Мироменил" в Осми парижки район, близо до президентския дворец.

В Австрия завръщането към нормалния живот от днес напредна с още една стъпка. Изцяло отварят врати ресторантите, хотелите и културните обекти. Но на входа на някои места ще трябва да се представят резултати от отрицателен тест за коронавирус, сертификат за ваксинация или документ за прекаран Ковид-19 и наличие на антитела. В някои обекти се предвижда и правене на бърз тест на място, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Обектите, отварящи врати днес в Австрия, бяха затворени за повече от шест месеца заради пандемията, припомня Асошиейтед прес. От клиентите продължава да се изисква да носят маски и да спазват дистанция от 2 метра, както и да регистрират личните си данни, за да улеснят проследяването на контактите.

До 3000 души ще могат да посещават събития на открито с предварително определени места, а до 1500 души ще могат да присъстват на събития на закрито. Събитията без определени места са ограничени до 50 души. На частни събирания на закрито се разрешава да има до 4 възрастни и до шест деца.

Баровете ще трябва да затварят врати в 22 ч., а обществените прояви ще трябва да приключват в същия час.

От днес Австрия въвежда облекчения и на изискванията за карантина за чужденците, пристигащи от редица европейски страни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CNN

    1 0 Отговор
    След половин година локдаун, френските заведения ще могат да приемат посетители
    Киносалони, театри и музеи отново работят на пълни обороти за приемането на арабски джихадисти, време е още учители да получат честитка от махалите за да се задействат остатъците от бялата армия на Франция
  • 2 За една приятелка питам

    2 0 Отговор
    Френската разрешиха ли ?