Last news in Fakti

20 Май, 2021 15:06 1 604 4

Новият украински здравен министър обеща да ускори ваксинацията

  • ваксинация-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • украйна-
  • ваксини-
  • виктор ляшко

Справянето с коронавируса е първостепенен приоритет за мен, каза министърът

Новият украински здравен министър обеща да ускори ваксинацията - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Върховната Рада на Украйна избра днес за нов министър на здравеопазването Виктор Ляшко, който обеща да ускори ваксинацията на населението срещу COVID-19, включително чрез опити за започване на производство на ваксини в страната, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Ляшко, досега заместник-министър на здравеопазването, наследи на поста Максим Степанов, който бе уволнен тази седмица, след като премиерът Денис Шмигал го обвини, че не е успял да организира достатъчно бързо доставките на ваксини.

"Справянето с коронавируса е първостепенен приоритет за мен. Ще направим всичко за това украинците да бъдат ваксинирани, да могат да работят и да пътуват", каза новият украински здравен министър пред парламента. Той добави, че започването на производство на ваксини в страната също ще бъде приоритет.

Украйна е сред най-тежко засегнатите от пандемията европейски държави и изостава във ваксинационната си кампания, като към днешна дата само 964 745 човека от 41-милионното население на страната са получили първа доза. Украинският премиер каза тази седмица, че досега в страната са били доставени само 2,3 милиона дози. От началото на пандемията Украйна е регистрирала общо 2,2 милиона случая на коронавирус. Близо 49 хиляди души са починали.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    0 0 Отговор
    Ваксинираните Укри директно на фронта в Крим или Домбас.
  • 2 Къна

    0 0 Отговор
    Надявам се в Украинските СМИ също така напоително да се обяснява на
    Украинските читатели как върви ваксинацията в България и какво е споделил новият министър на здравето.
  • 3 епидемия от тъпотия

    2 0 Отговор
    Как пък не чух един да се хвали че ще лекува по-ефективно болните, а всички са изтрещяли по тия скалъпени ваксини?!
  • 4 Олга

    1 0 Отговор
    Министър на здравеопазването Виктор Ляшко, който обеща да ускори ваксинацията,отваря хладилник за ваксини подарен от американците , а там няма вакцини.
    Нещо като плеснясала царевица за БГ на времето. Била хуманитарна помощ