Last news in Fakti

21 Май, 2021 11:46 2 176 11

Разработват "пандемичен радар"

  • ваксини-
  • коронавирус-
  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • радар-
  • пандемия

Британският премиер Борис Джонсън обяви плана за нов "Глобален пандемичен радар"

Разработват "пандемичен радар" - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания ще работи със Световната здравна организация (СЗО) за разработване на система, функционираща като "пандемичен радар", която бързо ще открива варианти на новия коронавирус и ще проследява нови заболявания в глобален мащаб, така че светът да не се оказва повече неподготвен, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Британският премиер Борис Джонсън обяви плана за нов "Глобален пандемичен радар" преди днешната Глобална здравна среща на върха на Г-20 в Рим, на която той ще говори. От канцеларията на премиера казаха, че става въпрос за мрежа от центрове за наблюдение, които ще могат да следят за появата на огнища и да обменят информация за варианти и резистентност на ваксините. Джонсън използва британското председателство на Г-7 да привлече вниманието върху необходимостта светът да бъде подготвен за бъдещи пандемии, като създава експертна група, която ще проучи как може да се ускори разработването на нови ваксини срещу бъдещи заболявания.

"Справянето с COVID-19 в цял свят и гарантирането на по-добрата ни подготвеност за бъдещи здравни заплахи е абсолютен приоритет за британското председателство на Г-7", заяви Джонсън. "Светът не бива никога повече да се оказва неподготвен за вирус, който се разпространява неконтролируемо сред нас. Трябва да създадем адекватна за 21-ви век система за контрол на болестите, включваща обмен на данни в реално време, а също бързо геномно секвениране и реакция", отбеляза той.

Великобритания ще бъде домакин на среща на здравните министри от Г-7 на 3 и 4 юни преди присъствена среща на лидерите на страните от групата, която ще се състои в Югозападна Англия седмицата след това. На днешната среща в Рим ръководителите на най-големите икономики в света се очаква да приемат декларация, препоръчваща доброволни действия за увеличаване на производството на ваксини срещу COVID-19, пренебрегвайки кампанията на САЩ и други страни за отказ от патентите.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    20 0 Отговор
    Така е, вика му се електронен световен концлагер.
  • 2 умен простак

    11 0 Отговор
    федерален резерв,фармацевтични гиганти,сзо,правителства по места,мерки върху електората! някой ,ако види логика в подреждането, значи е "прост" !
  • 3 Един от всички

    11 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Светът не бива никога повече да се оказва неподготвен за вирус, който се разпространява неконтролируемо сред нас."
    Дали хората не сме "вируса"? Радар, контрол,...... Някой се мисли за Господ!
  • 4 Сега

    10 0 Отговор
    Минаваме със пландемия.След няколко вълни от нови щамове,ще се окаже и докаже,че банкноти и монети са страшен разпространител.И ще ги премахнат в цял свят.Това ще бъде довършителната фаза.Премахваш кеша,под флага" грижа за Човечеството" ,и преминаваш на виртуална валута.Дали ще бъде с безконтактна пластика,дали през телефона,няма значение.На принципа за жабата и тенджерата.Бавно, постепенно и необратимо.Премахват кеша- и всички се превръщаме в доброволни роби- милиардна биомаса,в която индивида ще вегетира под пълния,тотален контрол на банкстерите.Дали е поредна" конспирация" ще го разберете сами.В недалечното бъдеще.
  • 5 въпросче

    6 0 Отговор
    Какво ли още ще изпуснат от американска биолаборатория? Някой клониран бронтозавър,който да се храни с хора,навярно.
  • 6 123

    5 0 Отговор
    Какъв радар? Евтина пропаганда за малоyмници.
  • 7 Ваксиниран/а = СТЕРИЛЕН/НА ;)

    4 0 Отговор
    Ще си бъде "Вътре - Вън" до края на света!
  • 8 хахаха

    3 0 Отговор
    Кой ви вярва на глупостите вече?
  • 9 dfu

    8 0 Отговор
    Ковид е най-новият и ефикасен начин за отклоняване на вниманието на масите от проблемите. Щом ще централизират обявяването на нови щамове, значи още дълги години ще го ползват преди да го заменят или ще го допълнят с други мизеерии за обикновените хора.
  • 10 Псевдоним

    4 0 Отговор
    Това е по-дългосрочна цел, но изплюват камъчето полека-лека. Ще ги очакваме какви ще ги надробят.

    Коментиран от #11

  • 11 Ваксиниран/а = СТЕРИЛЕН/НА ;)

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Псевдоним":

    На час по лъжичка. По-лесно е за стадото да го усвои. Ако изведнъж бяха казали, че ни дърпат ръчната за ДЕСЕТИЛЕТИЕ, хората щяха да се РАЗБУНТУВАТ. Сега по малко свикват и "гонят" по-близка цел. През лятото ще си мислим, че сме се отървали, и есента - бум! Нов щам, който заразява и вакснатите. И всичко от начало. :D