Last news in Fakti

22 Май, 2021 21:06 1 741 2

Румъния готви облекчаване на мерките

  • румъния-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • пандемия

Миналата събота стотици излязоха на протест в Букурещ срещу наричаната от тях „медицинска диктатура“

Румъния готви облекчаване на мерките - 1
Снимка: Shutterstock

Имунизацията в съседна Румъния забави темпо. По-малко от 30 000 души са получили първа доза през последните два дни. За да насърчат хората да се ваксинират, премиерът Флорин Къцу и министри от кабинета отидоха лично до имунизационните центрове в Букурещ и в страната, предаде БНР.

Здравният министър Йоана Михайла и вицепремиерът Дан Барна бяха доброволци в един от тези центрове и раздаваха ваксинационни сертификати на хората дошли за имунизация. Премиерът Флорин Къцу заяви: „Следващата седмица ще оповестим разхлабване на мерките, което ще влезе в сила от 1 юли. Няма да се откажем от облекчаване на мерките и дори ще ги разширим стига цифрите да бъдат такива каквито очакваме“.

Миналата събота стотици излязоха на протест в Букурещ срещу наричаната от тях „медицинска диктатура“. Демонстрантите развяваха национални флагове, носеха кръстове и икони и си преписаха заслугите за планираното облекчаване на мерките като премахване на задължително носене на маски на открито. Според тях, обаче, диктатурата продължава със задължителната ваксинация и ваксинационните сертификати.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 румънеца

    4 1 Отговор
    Трябва, трябва! На шилетата трябва да им се дава насока. Не шат парлазация/ваксинация- дай медиен поток на облъчване. Шилето е длъжно да се прецака самичко! Ваксинация и ако не умре до две години, то ще има право в тия години да си параи ПСР тестове за по 100 долара и да пътува на където е решило. Важното е да се върне после в кошарата, че иде гергьовден, великден..... Шилета ни трябват !
  • 2 хаберих

    0 0 Отговор
    - Сине, докога ще те издържаме ние с баща ти? Вече си на 40!
    - Мамо, потърпете още малко да ме поемат децата!