Last news in Fakti

26 Май, 2021 14:37 1 288 9

Ваксинацията на децата трябва да зависи от учените, а не от политиците

  • урсула фон дер лaйен-
  • ваксинация-
  • деца-
  • среща на върха-
  • позиция

Ваксините не са достатъчно разпространени в световен мащаб

Ваксинацията на децата трябва да зависи от учените, а не от политиците - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви във вторник, че учените трябва да определят дали е необходимо да се ваксинират децата срещу COVID-19, а не политиците, пише европейската редакция на Politico, съобщи агенция Фокус.

По време на пресконференция след срещата на върха на лидерите на ЕС на фон дер Лайен бе попитана за нейната позиция по дебата относно необходимостта да се ваксинират децата в Европа, като се има предвид, че ваксините не са достатъчно разпространени в световен мащаб.

Европейската агенция по лекарствата трябва да вземе решение преди края на месеца дали да препоръча ваксината Бионтех/Пфайзер срещу COVID-19 за юноши. „Модерна“ също отчете положителни резултати с RNA ваксината си в тази област и се очаква да подаде документи през юни.

Миналата седмица генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус заяви, че богатите държави, които ваксинират деца, са „морална катастрофа“, тъй като здравните работници в страните с по-ниски доходи все още очакват да бъдат имунизирани.

„Нуждаем се от научни съвети кого да ваксинираме, как да ваксинираме и в какъв ред“, каза фон дер Лайен, добавяйки: „Това не е политическо решение, а явно научно решение, основано на доказателства“.

Фон дер Лайен заяви, че що се отнася до наличността на ваксини, ЕС се сблъсква с три основни предизвикателства през следващите две години: ваксиниране на непълнолетни, кога да се прилага нов буустер и подготовка на алтернативни варианти - всички от които са били основни теми по време на Европейския съвет, каза тя.

До края на седмицата над 300 милиона дози ваксини ще бъдат доставени в страните от ЕС и 400 милиона до края на юни. Това означава, че ЕС е на път да ваксинира 70 процента от населението си до края на юли, което ще позволи възстановяването на повече свободи, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потребител

    10 0 Отговор
    А за възрастните трябва да я определят политиците, нали? Овца.
  • 2 GnG

    11 0 Отговор
    Ваксинацията на децата трябва да зависи от учените, а не от политиците
    ---------------------------------------------------------

    А, РОДИТЕЛИТЕ на децата КУЧЕТАТА ги ЯЛИ !

    Тоест ПОЛИТИЦИТЕ !
  • 3 Squad 2015

    5 0 Отговор
    Ваксинацията на децата трябва да зависи от учените, а не от политиците. Това важи и за джендърите. Учените обявиха че има само мъж и жена но вас политиците немогат да ви убедят като оня джендър Байдън. Според учените има раси които са несъвместими за съвместно съществуване но политиците в САЩ и Европа ни ги налагат
  • 4 GnG

    7 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ не е СУВЕРЕННА държава под ДИКТАТА на ЕК !

    "Скритите факти от Лисабонския договор. 17.9.2019" - в ютуб
  • 5 Просветен илюминат

    3 0 Отговор
    Всеки има своя път и своите уроци.
    Как някой ще излиза и ще казва кое е правилно и кое не е и на базата на какъв личен опит ще го налага на останалите?
    Това,което е добро за мен задължително ли е да е добро за всеки друг?
    Стадото от години се ръководи и манипулира,много неща се крият и не излизат на светло,но от доста време вече има достатъчно информация за всичко.
    Чрез Интернет всеки намира всичко в изобилие,единственият недостиг са парите и те се печатат,така че кризата къде е?
  • 6 Майна

    9 0 Отговор
    Системата за наблюдение на пасивните ваксини на CDC, VAERS, е успяла да улови 192 954 нежелани събития и 4057 смъртни случая между 14 декември 2020 г. и 7 май 2021 г. По същия начин, европейската система за наблюдение на нараняванията от ваксини, EudraVigilance е събрала 405 259 наранявания и 10 570 смъртни случая към 8 май 2021 г. Тези престъпления срещу човечеството никога не биха били толерирани преди десетилетия. През 1976 г. кампанията за ваксина срещу свински грип беше прекъсната след тридесет смъртни случая и четиристотин случая на синдром на Guillain-Barre.

    Холокостът на ваксините Covid излиза наяве, въпреки цензурата
  • 7 учЕн

    7 0 Отговор
    Кои са тия учени? Ония, британските учени, дето са пакустанци или тия дето са учили със стипендия от Отворено Общество и Америка за България и аналозите им по цял свят?
    Кои учени? Тия в Брюксел ли, дето се праскат еднополово или учените, дето ги покани Меркел?
    А може би учените Меркел, Макрон и Юнкер, де тонямат деца?!
    Дано тоя народ се събуди възпротиви до кръв, защото инак това, дето ни се готви, ще направи средновековието и концлагерите да ни приличат на пионерски лагер.
  • 8 Майна

    7 0 Отговор
    И кои учени още трябва да се изкажат против, защото всички ИСТИНСКИ МЕДИЦИ И ХОРА РАБОТИЛИ В ТАЗИ СФЕРА СА ПРОТИВ, НО ИМ ИЗТРИВАТИ ПРОФИЛИ, ДИСКРЕДИТИРАТЕ ОПИТА ЗА ИНФОМАЦИЯ...ЕДИН АМЕРИКАНСКИ КОНГРЕСМЕН ЗАЯВИ, ЧЕ ,,ДЕЙНОСТТА,, НА ГЕЙТС Е ПО-ГАДНА ОТ ФИЗИОНОМИЯТА МУ...
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Има ваксини ,които са задължителни за малките деца!Дори е редно да се подновяват в по зряла възраст,което рядко се прави от някой,но ваксина,която да се прави през няколко месеца,като тези за ковид и други грипни вируси си е чиста проба -прибиране на пари!