Last news in Fakti

27 Май, 2021 09:41 3 300 35

Ваксинацията срещу COVID-19 ще стане сезонна

  • ваксинация-
  • русия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • грип

Към момента няма известни причини за избягване на ваксинацията, освен ако няма преки противопоказания

Ваксинацията срещу COVID-19 ще стане сезонна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ваксините срещу COVID-19 вероятно ще трябва да се актуализират и реваксинира ежегодно с тях. Достатъчно количество данни за ефективността на съществуващите ваксини срещу нови щамове вероятно ще бъдат на разположение до есента, каза за РИА Новости ръководителят на научната група за разработване на нови методи за диагностика на човешки заболявания в Централния изследователски институт по епидемиология за Камил Хафизов, предаде агенция БГНЕС.

"Съвсем вероятно е ваксините срещу новия коронавирус периодично да се актуализират и имунизират ежегодно, както се случва сега със същия грипен вирус. Мисля, че до есента ще натрупаме достатъчно количество данни за ефективността на съществуващите ваксини срещу нови щамове ", каза Хафизов.

Той подчерта, че към момента няма известни причини за избягване на ваксинацията, освен ако няма преки противопоказания по здравословни причини.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иванчо

    27 3 Отговор
    Не ме касае
  • 3 Кристина Агилера

    45 3 Отговор
    Когато нещо е безплатно, стоката сте Вие. А, да - безплатно беше само първия път и правителствата закупиха така наречените ваксини с данъците на народите. Всичко върви точно по план :)
  • 4 селоговедарци

    25 2 Отговор
    Ваксините са евгеника1
  • 5 Брадвата

    35 2 Отговор
    Нали, който го е изкарал няма проблеми? Или тва не е полит-коректно? Едната от целите беше да се доубият малките населени места, сега още повече народ се е юрнал в София да търси препитание. Разбира се, беден и зависим народ се управлява лесно.
  • 6 мародер

    29 3 Отговор
    А добар ти ден тетко Маро! Вече ваксинираните за постоянно на хорото, а останалите да си помислят! Никога не е късно сам да си подпишеш смъртната присъда.
  • 7 Бончо

    39 3 Отговор
    Не знаме дали помагат, ама ще ви ваксинираме по 2 пъти в годината.
    Не знаем дали са вредни, ама ще ви ваксинираме по 2 пъти в годината.
    Може да умирате от тях, но то е от "новият коронавирус", ама ще ви ваксинираме по 2 пъти в годината.
    Може да искате, може и да не искате, ама ще ви ваксинираме по 2 пъти в годината.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кристина Агилера

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мнение":

    Амин!
  • 10 Матей

    32 1 Отговор
    Колко хора се ваксинират против грип,пренебрежимо малко!?Какво сравнение се прави с масовото паническо разбождане заради ковид-истерията.Добре са го замислили,блестяща маркетингова стратегия,и западните фарма-мафии ще се обогатят крезовски,касите им ще преливат от милиарди,ще се чудят какво да ги правят.Уж стремително спада заболеваемостта,а удължават изв.положение с два месеца.Защо не го отменят изцяло и финита ла комедиа?Защото се следва модел,за лятото да пуснат малко лабаво и после пак,ха бакалъм,нова вълна.

    Коментиран от #15, #19

  • 11 Сърп и чук

    17 3 Отговор
    Само с РНК ваксите е така. те са в тон със съвремените медицински върхове - да разболяват балансирано пополацията ви, но да не ви уморят, а поддържат що годе живи и да печелят от вас! Ония старите са по опасни, но резултата е на 100% - или те умори за една седмица, или си имунизиран истински! Най добре са тези, които сте го изкарали леко - значи сте здрави хора и имате имунитет до живот.

    Коментиран от #16

  • 12 грип

    25 2 Отговор
    НИКОГА НЕ СЪМ СЕ ИНЖИКТИРАЛ ПРОТИВ ГРИП НЯМАМ И НАМЕРЕНИЕ ЗА ВБЪДЕЩЕ,ОСОБЕННО С РНК ГЕННОМОДИФИЦИРАН ПРОДУК СЪДЪРЖАЩ ТЕЖКИ МЕТАЛИ ОТРОВИ ДЕТО СЕ ЛЕПИ МАГНИТ.
  • 13 Копипасте

    23 2 Отговор
    Документиран за първи път коронавирус по бройлери - 1930 г.; по хора - 1960 г. И оттогава щам след щама, мутант след мутанта! Това е и при грипнитe и пaрaгрипнитe вируcи, рecпирaтoрнo-cинцитиaлният вируc, мeтaпнeвмoвируcът, aдeнo-, ринo-, бoкaвируcитe...! Вcичкитe тия прeдизвиквaт OВИ и OРЗ! За грипните вируси вече правят ваксини, за КОВИД - също; остава да ни "зарадват" и с ваксини за другите! И контролирано и ваксинирано на всеки 6-8-12 месеца стадото "процъфтява"!
  • 14 АНОНИМЕН

    18 1 Отговор
    Каквото и да си пишем тук за ваксините - и "коронните" ваксини са за пари, тъй както са противогрипните! С противогрипните не ни зарибиха да се ваксинираме всяка есен-зима масово! Сега ще искат да има сегрегация на база "ваксиниран-неваксиниран" за коронавирус, ама май и коронавируса бил мутирал като грипните вируcи и мутанта от ++++ ваксината нa ++++ май не го "хващала"- няма проблем бустер/демек подсилвач подкарвач/за старата или пък нова ваксина ще ви направим! И ни намериха цаката : след като народонаселението не щe дa дава пари за грипни ваксини - ще плащат държавите от данъците на народонаселението зa "кoрoнни" зaceгa! Зa пo-нaтaтък щe видим!
    + Нa мяcтoтo нa + вceки кoмeнтaтoр мoжe дa пocтaви прoизвoдитeл нa вaкcинa и мяcтo нa мутирaнe!

    Коментиран от #20

  • 15 Не купувайте

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "Матей":

    Работата с извънредното положение е точно като с цената на бензина. Доларът св вдига- цената се вдига. Долара пада, а един от телевизора ти обяснява, как е нормално при понижаване на цената на долара, цената на бензина да отива нагоре.
    Същото чук сутринта по радиото. Един шаман обясняваше, че именно това е нормално. Нищо, че заболеваемостта пада, мерките да се затягат.
  • 16 Кристина Агилера

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "Сърп и чук":

    Наболите се с така наречените ваксини има основания да мислим, че ще бъдат зависими от тях до края на оставащото им след инжекцията време, ако искат да водят що-годе нормален живот с по-леко изразени здравословни проблеми. Така де, ако човек толкова държи да се самоубие, нужно ли е да се реди на опашка, като моста е ей там, а релсите в другата посока? Тепърва ще наблюдаваме страничните ефекти (и евентуалното "яко мрене", за което Мутафчийски предупреждаваше) на тези биологични елспериментални продукти. В един момент хората ще свържат точките, след като изгубят достатъчно роднини, приятели инпознати...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Веси

    18 1 Отговор
    Колко мнохо хора изтрещяха и се втурнаха като побеснели. Жалка истерична картинка, слаби харектери, болни мозъци. Някой някъде много се смее на това, чак му е трудно да е повярва, че е успял за година да омагьоса милиарди. Браво добри стратези и манипулатори

    Коментиран от #23

  • 19 АНОНИМЕН

    21 1 Отговор

    До коментар #10 от "Матей":

    И сега да си припомним отново началото на представлението.
    Месец март 2020г., пред камерите се нареждат ветеринар, шефът на пожарната, полицай, математик и коремен хирург за да ни спасяват от "вирус". В държавата няма регистриран "случай", но градовете са затворени с КПП-та, а външните граници - отворени.
    Сценария ли ви се струва калпав или актьорите са некадърни?
  • 20 Кристина Агилера

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "АНОНИМЕН":

    За жалост разделение най-вероятно ще има. То вече има, но не е обявено за официално от медиите. Сега като започнат да ни делят на боцнати и небоцнати, на ваксъри и антиваксъри, на АстраЗенековци и Спутници... В същото време нормалните, здрввомислещи, ненаболи се хора вече се превеъщат във втора ръка човеци, а занапред пропагандата и натиска всички да се набодат не само ще продължат, амо накрая ще се опитат задължителни да ги направят тези експериментални ваксини, ако човек желае да води какъвто и да е нормален живот с работа и редовен месечен доход. Големия брат ПРЕДПОЛАГА и направо ЗАЛАГА хората да имат смартфони, така че да се "отчитат" където е нужно със зелените паспорти или както там го наричат. Вероятно ще се опитат да наложат ибпроследяващи приложения на и без това вече проследяващите устройства наречени смартфони. Решението: минете на "тъп" телефон с копчета и без връзка с интернет. В заложните къщи можете да си намерите такъв за 15-20-30 лв.

    Коментиран от #25, #30

  • 21 Гост

    11 1 Отговор
    Какво казват учените от университета в Сейнт Луис за доживотния имунитет на боледували от въпросния вирус!? Или не е важно какво казва науката, а печалбите на фармамафията!?
  • 22 Сирене

    10 1 Отговор
    Ще ви надупчат като швейцарско сирене.
  • 23 Копипасте

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Веси":

    Тoчнo зa пcихoтeрoр cтaвa въпрoc! Дa ти излизa вcякa cутрин нa вcякa тeлeвизия cвeтaтa трoицa c гeнeрaлa oблeчeн в чeрнo в cрeдaтa и дa ти нaбивa, чe e cтрaшнo и "шa ca мрe"! Тoвa гo имa в някoи учeбници/няма ги в книжарниците/! Тoвa e eдин oт нaчинитe дa ce държи нaceлeниeтo в cъcтoяниe нa трeвoжнocт! Зaщo ce нaпрaви? Кaтo пooтминe иcтeриятa щe рaзбeрeм мoжe би?! Някoи държaви минaхa изoбщo бeз cтруктури кaтo НOЩ! Прocтo хoрaтa тaм cи вършaт рaбoтaтa бeз мнoгo мeдиeн шум и бeз ДOПЪЛНИТEЛНO ЗAПЛAЩAНE! Някoй oт пocтвaщитe тук дa e прoчeл зaкoнa зa зaщитa нa нaceлeниeтo при бeдcтвия и aвaрии!? Прoчeтeтe гo! И влacтимaщи нe гo знaят!
  • 24 Копипасте

    10 0 Отговор
    Това за неразбалите означава "боц" на всеки 6-8-12 месеца и ръчкане на съпротивителните сили на тялото ни, защото не поддържа в постоянна бойна готовност антитела за всеки какъвто и да е вирус - грипни, парагрипни, рино-..., коронавируси също! А до какво води това постоянно "сръчкване" на имунната система уважаемия вирусен и ваксинен експерт Камил Хафизов няма да каже, защото би било сепуку /демек ХАРАКИРИ/!
    Той и Кантарджиев преди два-три месеца еретично и в противоречие с Мутафчийски, Балтов и прочеето неимуно и невирусолози каза, че
    най-добрия имунитет се получава след преболедуване на вируса! Дръпнаха го назад и му орязаха медийните изяви!

    Коментиран от #26

  • 25 Omega

    8 2 Отговор

    До коментар #20 от "Кристина Агилера":

    Решението е радиостанция 5 в и си говориш с най близкия приятелски кръг !
  • 26 Чук и Гек

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Копипасте":

    Кантарджиев в лудоста си казва истини и ония го дръпнат да не говори много, но се случва да го изтърват на годината 2-3 пъти! Миналата година като обявиха пандемията, призова българите от Италия и другаде да проявят отговорност и да не пътуват насам! Следващия път вече не държеше на това! върнаха се не толкова българите, че като започна едно перчене, едни кючеци, едни гюбеци! Уж карантинирани!
  • 27 Цялата

    11 1 Отговор
    Работа беше да се побърка народа.Всеки ще си получи заслуженото.Господ бави но не забравя.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Тъп Фоун

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Кристина Агилера":

    Не е решение с тъфоуна.
    В Китай вече е почти невъзможно да се получават пари или да плащаш ако нямаш смарт телефон, който да поддържа QR код.
    За това убиват старите хора-те няма да могат да се научат на тези морафети, а и държавата предпочита да не им се превеждат вече никакви пари, нито пък да им плаща лекарствата.
    Вижте какво става с електронните рецепти!
    Кой тъп фоун може да получи бар код на рецептата, след като не поддържа електронна поща?
  • 31 tato

    0 0 Отговор
    Всекиднена ще е най-добре. Да сме си сигурни и ние и те че ще си получават пари от всеки дишащ всеки ден
  • 32 незнайко

    0 0 Отговор
    ЕТО КАК СЕ ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ, КОГАТО СИ СОБСТВЕНИК НА ФАРМАЦЕФТИЧНА КОМПАНИЯ !!! Не дишай !!! Не яж !!! Не се разхождай безцелно !!! Това ще е следващото което ни ЧАКА !!!
  • 33 СусБе

    2 0 Отговор
    В САЩ Върховният съд отмени универсалната ваксинация. Бил Гейтс, главният специалист по инфекциозни болести на САЩ Fauci и Big Pharma загубиха делото си във Върховния съд на САЩ, като не успяха да докажат, че всичките им ваксини през последните 32 години са безопасни за здравето на гражданите! Делото е заведено от група учени, водени от сенатор Кенеди.

    Робърт Ф. Кенеди-младши:
    - „Новата ваксина срещу COVID трябва да се избягва на всяка цена."

    За първи път в историята на ваксинацията така наречените мРНК ваксини от последно поколение директно се намесват в генетичния материал на пациента и следователно променят индивидуалния генетичен код, което представлява генетична манипулация, която вече беше забранена и преди това се считаше за престъпление . Коронавирусната ваксина НЕ Е ваксина! ВНИМАНИЕ!
  • 34 К. Г.

    0 1 Отговор
    Не съм вярвал, че има толкова “умни и информирани” хора в тази малка България. Към всички “умници” тук имам един въпрос, като сте такива разбирачи и сте толкова в час с генетиката, РНК ваксините, световните конспирации и т.н., защо пишете и защо въобще мислите, че като напишете в някакви коментари под някоя статия влияете на някой трезво мислещ и нормално живеещ човек, който разчита и има доверие не на вас “умници”, а на хора учили, работили в тази сфера, хора опитващи да върнат нормалния начин на живот от преди година и половина. На Вас “умници” криещи се зад клавиатурата, конспиратори, генетици, явно и “учени разбиращи от всичко” , ви желая спокойно криене по дупките. СМЕШНИЦИ
  • 35 Забавления

    0 1 Отговор
    А. Добър ден и ще се купува задължително нали