28 Май, 2021 08:08 1 434 10

Макрон: В интерес на Европа е Африка да бъде снабдена с ваксини срещу COVID-19

  • франция-
  • руанда-
  • еманюел макрон-
  • ваксина-
  • коронавирус

Френският президент подчерта, че всички страни по света трябва да се ваксинират, защото в противен случай коронавирусът ще продължи да се разпространява и да мутира

Макрон: В интерес на Европа е Африка да бъде снабдена с ваксини срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Снабдяването на Африка с ваксини срещу ковид е не само нравствен дълг, но е и в интереса на Европа и на целия свят, защото така ще бъде предотвратена повторната поява на нови разновидности на коронавируса, заяви по време на посещението си в Руанда френският президент Еманюел Макрон, предаде Ройтерс.

Франция планира да достави 30 милиона ваксини срещу ковид в Африка до края на тази година, че Германия също ще достави 30 милиона и че общо Европейският съюз ще достави над сто милиона ваксини на Африка тази година.

"Да помогнем на Африка да се ваксинира... е на първо място дълг, който ни диктува солидарността, а освен това просто...е в интерес на всички европейски страни и на всички страни по света", изтъкна френският президент при посещение във ваксинационен център в Кигали, предаде БТА.

Макрон подчерта, че всички страни по света трябва да се ваксинират, защото в противен случай коронавирусът ще продължи да се разпространява и да мутира.

"Следователно тази стратегия не е само нравствено задължение, а е и здравно изискване", каза френският лидер.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въх

    8 0 Отговор
    Африка си ползва хидроксито и ивермектин, що мислите така и не гръмнаха там? Индия въведе ивермектин навсякъде началото на май, я им вижте кривата как пада сега, но нито дума относно това от журналиста. Официално са заявили, че ще увеличат производството му, а развития свят нека блее и обслужва Фарма мафията.
  • 2 хаберих

    7 0 Отговор
    Макарон: В интерес на Европа е Африка да бъде снабдена с ваксини срещу COVID-19. Трябва да е снабдена и с вода,ама....на френците им се свидят пари и техника за пробиване на кладенци там. Повечето хора от живеещите във френските колонии умират от жажда. Липсата на вода е причината за разпространението на болести сред африканците и затова те бягат към същата тая студена и безлична Европа.
  • 3 Thanks

    8 0 Отговор
    Господин макарон гуантанамо бавно бавно се пълни с такива изроди като тебе скоро ще ти дойде реда.
  • 4 фен на сидеров

    5 0 Отговор
    В интерес на Европа е между нея и Африка да бъде изградена "желязна завеса" !
  • 5 Тоя лобира

    16 0 Отговор
    Ето пример за лобизъм и корупция- ЕС събъра данък от държавите членки и ги дава на частни фарма компании
  • 6 Ами ваксинирайте ги бе

    8 0 Отговор
    Вие ги бомбихте и изравнявахте със земята,вие ще плащате счупените стъкла и дограмата..
  • 7 1234

    4 0 Отговор
    Който пуска мигранти от Африка му е важно. На на нас не ни е... За нас е важно да няма никакви мигранти от юг в България!
  • 8 Госあ

    2 0 Отговор
    Трябваше оттам да започнете. Както прави били. А не толкова европейци да починат от тромбози.
  • 9 Редови Гражданин

    1 0 Отговор
    Нагъл макарон. Европа да помогне на колониите Франция. Заслужава тръба 1 цолзад врата. Долна гадина.
  • 10 abv

    1 0 Отговор
    Нагъл френски минеД.От Африка го казаха на целия свят какъв "ковид" има,няколко президенти и мин.председатели.В отговор на това,всички те(ок 7 човека) умряха.По-скоро бяха убити,знаете от кой.Случайно ли?Питайте ФАЩ,СЗО,Б.Г.,Шваб и цялата пасмина,дето иска еднолично да управлява света.