Last news in Fakti

29 Май, 2021 10:54 2 051 3

СЗО: Търсенето на произхода на COVID-19 е "отровено от политиката"

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ухан-
  • ваксина-
  • световна здравна организация

Тази седмица американският президент Джо Байдън разпореди ново разследване за произхода на коронавируса, а Китай отново обвини Съединените щати в политизиране на въпроса

СЗО: Търсенето на произхода на COVID-19 е "отровено от политиката" - 1
Снимка: shutterstock

Директорът на програмата за извънредни ситуации на Световната здравна организация призова за разделяне на науката от политиката при търсене на произхода на коронавируса.

На пресконференция в централата на организацията в Женева Майкъл Райън заяви:

„Целият този процес е отровен от политиката. И ако очаквате учените да си свършат работата, да си сътрудничат и в крайна сметка да получите отговорите, които искате, трябва да го правите с презумпция за невинност. За да бъде открит произходът на вируса, за да можем всички да разберем как да предотвратим това да се случи отново в бъдеще. Затова бихме искали това да се прави в деполитизирана среда, където във фокуса са науката и здравето, а не политическите обвинения“.

Майкъл Райън каза това по повод на публикации в различни медии, които според него не се основават на доказателства и смущават работата на учените.

Тази седмица американският президент Джо Байдън разпореди ново разследване за произхода на коронавируса, а Китай отново обвини Съединените щати в политизиране на въпроса.

Освен това от Пекин определиха като "пълна лъжа" информацията на "Уолстрийт джърнъл", че още през ноември 2019 г. сътрудници на лабораторията в Ухан са били в болница със симптоми на коронавирус.

Решението на Байдън намеква към засилващо се нетърпение за окончателно разследване на СЗО как е започнала пандемията, които причини смъртта на над 3,5 млн. души, коментира АФП.

По време на среща на страните на членки на организацията страните от ЕС и много други държави също настояха за яснота по следващите стъпки в усилията на СЗО за разрешаване на мистерията, смятана за ключ към осуетяване на бъдещи пандемии.

В петък СЗО обяви, че все още чака препоръки от техническите експерти на организацията как да се процедира по-нататък.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    1 1 Отговор
    Как ще гепиш Маджестик 13 и плана на ционистите.
  • 2 Бай ганю

    3 0 Отговор
    Политиката е подвластна на корпорациите, а на вас ви плаща ротшилд, и сие метод да дърпате конците

    Коментиран от #3

  • 3 ARGON

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай ганю":

    Еврейската сатанистка династия Ротшилд дърпа конците на цял свят.