Last news in Fakti

30 Май, 2021 13:27 3 145 23

Виетнам: доскоро почти без коронавирус. Сега с виетнамска мутация

  • виетнам-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Барове, ресторанти и паркове бяха затворени, много мероприятия бяха отменени

Виетнам: доскоро почти без коронавирус. Сега с виетнамска мутация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доскоро във Виетнам почти нямаше пандемия: до април в близо 100-милионната страна бяха регистрирани едва около 3400 случая на зараза. Но сега нещо се променя. Властите говорят за силно заразна виетнамска мутация.

Във Виетнам се появи нова мутация на коронавируса. Според здравния министър Нгуен Тан Лонг, става дума за хибрид между британския и индийския щам.

Броят на заразените расте

От лабораторните изследвания става ясно, че виетнамската мутация се предава лесно по въздуха и много по-бързо от другите, каза още министърът. Вероятно и поради това броят на заразените във Виетнам през последните дни силно нарасна.

Особено много случаи има в провинциите Бак Нин и Бак Жианг, където в огромни индустриални зони работят стотици хиляди за фирми като Samsung или Canon и сглобяват продукти на Apple. Въпреки засилените противопандемични мерки, в една от фирмите в провинция Бак Жианг са се заразили една пета от всичките 4800 работници. В най-големия виетнамски град Хошимин 85 души са били тествани положително. Смята се, че заразата тръгва от религиозно мероприятие на протестанстката църква, както съобщи здравното министерство.

Междувременно църковните служби бяха забранени. Барове, ресторанти и паркове бяха затворени, много мероприятия бяха отменени.

Има много нови мутации

Появата на нови мутации не е нищо необичайно. Откакто коронавирусът беше установен за първи път в края на 2019 в Китай, се появиха множество мутации. Според Световната здравна организация (СЗО), четири мутации са особено притеснителни - британската и индийската, както и южноафриканската и бразилската.

За разлика от много други страни, от началото на пандемията досега във Виетнам имаше много малко случаи на зараза с коронавируса - 6396. Но 3000 от тях са регистрирани от началото на април 2021. В страната с близо 100 милиона население дотук едва 47 души са починали вследствие на Ковид-19.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всяка

    21 4 Отговор
    Следваща мутация е все по-заразна и все” чука на вратата ни”. А ние не е ясно дали стигнахме стадният имунитет. При все, че имаме малко ваксинирани. Лъжат та се късат. Дано скоро истината излезе на яве. Жалко за “имунизираните”.
  • 2 Мутирал мутант

    19 3 Отговор
    Е как, глобалния вирусен фашизъм трябва да продължава. И тези, които до сега не се връзваха и на тях ще им го турят. Все някое грипче ще даде позитивен тест и е ти мутанти. И айде на ваксините. И така до края на света.
  • 3 Майна

    21 3 Отговор
    Започне ли ,,ваксинация,, ,започва и мутация и смъртност, това се вижда от графиките на държавната смъртност във всяка страна...Бързат с ,ваксинацията,, преди да се е усетило човечеството ,защото всички ,,ваксинирани,, са обречени..

    Коментиран от #5

  • 4 Трибунал, пълна конфискация, разстрел

    17 1 Отговор
    КРАТУН, ИЗПРАТИ МАНГЪРА БА ИМ ВЕРИ ЧАЙЧЕТА! 100 МИЛИОНА - 47 УМРЕЛИ! БОКО, ФАНДЪЧКАТА, ИДИОТИТЕ ОТ НОЩ, ЗДРАВНИТЕ МИНИСТРИ, ВСИЧКИ ДО СТЕНАТА ПРЕД НАКАЗАТЕЛЕН ВЗВОД!
  • 5 asd

    5 10 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Я кажи пак Люк Монтание какво бил казал, неграмотен тиквоскот!
    Да се посмеем пак с безграничната ти тъпота! Биологичен отпадък такъв.
    Поне френски да беше научил ...

    Хахахахахахахахахахахахаххахахахаха

    Коментиран от #10

  • 6 123

    13 4 Отговор
    И на виетнамското правителство платиха да прокарват ковид измамата.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Виетнамците

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    И индийците може и хабер да си нямат, тука какви опашати лъжи се въртят. Все по-заразни и все по-заразни щамове, а познавам хора които не са имали и грам съмнение дали са се заразили с ковида, вече повече от година. При това не са седяли само в къщи с маска и поляти с дезифектант.

    Коментиран от #9

  • 9 asd

    3 8 Отговор

    До коментар #8 от "Виетнамците":

    Ела бе тиквист... Имам добри познати индийци. Ела да им кажеш че си измислят и фантазират.

    Ако смееш всъщност. Ще те смачкат за 5 минути.
  • 10 5555

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "asd":

    Монтание каза, че боцнатите ще мрете кат мухи. И не само той го каза

    Коментиран от #14, #15

  • 11 Майна

    6 4 Отговор
    Истинските разпространители на болести са онези, които са получили инжекция с китайски вирус или две и които сега си взаимодействат с други в хранителния магазин, библиотеката, църковното светилище и навсякъде другаде, където се занимават с бизнеса си.

    Монтание направи това признание по време на неотдавнашно интервю с Пиер Барнериас от френската Hold-Up Media . Преведена е на английски от базираната в САЩ RAIR Foundation

    Коментиран от #13

  • 12 Азззззззззз

    6 4 Отговор
    "Ваксината" прави "дупка" в имунната система. Като пуснат другия щам ще има яко измиране на "ваксинирани".

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 asd

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "5555":

    Ето я още една необразована, скудоумна Тиква.
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    Монтание нищо подобно не е казал, нискочел Ганьо. Интервюто му на френски е достатъчно добре разпространено.
    Монтание изказва негативно отношение към ВСИЧКИ ваксини.

    И на теб ти видяхме, тиквопитешкото ниво. Някъде около гъбите се класираш. Стоиш "на тъмно" и се храниш с айна тоест.

    ХАХАХАХАХАХАХАХА
  • 15 asd

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "5555":

    "Монтание каза"

    Не е "казал". Нито си го слушал, нито знаеш френски, тиквопитек!
  • 16 asd

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Азззззззззз":

    Ти се притеснявай за дупката в кафявото ти "мозъче".
  • 17 БОРИСОВ 4

    0 3 Отговор
    ЩЕ НИ СПАСИ ОТ КОРОНА 4👑
  • 18 тралала

    0 6 Отговор
    Като гледам колко антиваксър се навъдил, ясно е защо сме единствената държава, в която свободно можеш да избираш измежду 4 ваксини (в цивилизованите общества още няма чак такъв излишък...).

    Хубаво е едно да ви стане ясно, антиваксърчета - след ваксиниране на желаещите и при излишък на ваксини на никакви мерки не трябва да имате право (особено след като се разреши и в БГ ваксинирането на децата!). И не трябва да имате право и на безплатно лечение, дори и да сте здравно осигурени - едно е да се платят 50 лева за ваксиниране, друго е хиляди за хора в реанимации! След като вие така сте си избрали, да се заразявате, да боледувате (и НОЙ да изплаща камара обезщетение за болнични) И да мрете, изборът си е ваш! Когато човек е функционално неграмотен, той вероятно е излишен и за работодателя си, освен ако не разтоварва тирове... та и да се самопогубите, има достатъчно роми в БГ да ви заместят...

    Коментиран от #20

  • 19 факт

    1 0 Отговор
    чичко сам не спи
  • 20 Гани

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "тралала":

    Не се знае дали ние или вие ваксъри тъпи ще мрете, но дебили не ни трябват, глупендер.

    Коментиран от #22

  • 21 Gowo

    3 0 Отговор
    Ми много ясно.На виетнамците са им сготвили нов вирус за да ги хваща.Стария е бил негоден 100 000 000 виетнамци по една ваксина прави ...2 милиарда печалба.
  • 22 тралала

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гани":

    Лошото е, че въпреки че е сигурно, че ще сте стотици хиляди пъти по-потърпевши от нас спрямо вируса, ще сте и стотици пъти по-скъпи И на държавата... а не съм много съгласна да плащам заради кретени... КОГАТО сами си плащате И лечението съм ОК...
  • 23 ARGON

    2 0 Отговор
    Ковид-лъжите нямат край, само и само да подплашат гоите и те да се набоцкат с отровните ваксини.