Last news in Fakti

1 Юни, 2021 13:06 1 693 0

Израел смекчава допълнително наложените ограничения

  • израел-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • ограничения-
  • пандемия

Еврейската държава проведе кампания за масова ваксинация

Израел смекчава допълнително наложените ограничения - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От днес Израел смекчава допълнително здравните ограничения, въведени за справяне с коронавируса, но запазва строгите изисквания за пристигащите в страната, съобщи здравното министерство, цитирано от Франс прес, предаде БТА.

Еврейската държава проведе кампания за масова ваксинация, но остава затворена за неизраелски граждани. Изключение се прави само за хора, които трябва да влязат в страната по неотложни професионални или семейни причини. Почти всички от последно въведените рестрикции вече отпаднаха. От днес се отменя изискването за представяне на т.нар. "ваксинационен паспорт" при посещаване на ресторант или хотел, отпадат и последните ограничения за брой присъстващи на места, посещавани от много хора.

Здравният министър Юли Еделщайн каза, че до две седмици задължението за носене на маски в затворени помещения и в градския транспорт може също да отпадне. Децата, които не са ваксинирани, обаче ще трябва да продължат да носят маска в училище.

В края на декември миналата година Израел поде широка ваксинационна кампания благодарение на договор с американския фармацевтичен гигант "Пфайзер", който достави на страната милиони дози ваксина срещу предоставяне на данни за резултатите от ваксинацията на населението. До момента с две дози ваксина са имунизирани над 5 милиона души от общо 9,3 милиона жители на страната. Спадът в броя на заразените позволи на властите първоначално да отворят отново ресторантите, баровете и спортните зали, но само за хора с ваксинационен паспорт.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА