1 Юни, 2021 17:08 1 766 7

Германия понижи оценката за коронавируса

  • германия-
  • коронавирус-
  • йенс шпан-
  • пандемия-
  • оценка

Нивото на риска бе намалено от "много високо" на "високо"

Германия понижи оценката за коронавируса - 1
Снимка: Shutterstock

Германският институт за контрол на заболяванията "Роберт Кох" понижи оценката си за риска от коронавирус във ФРГ, предаде ДПА.

Министърът на здравеопазването Йенс Шпан и ръководителят на института Лотар Вилер днес направиха съвместно съобщение в Берлин. Нивото на риска ще бъде намалено от "много високо" на "високо", каза Шпан, предаде БТА.

На 11 декември нивото на риска беше повишено. С оглед на намаляващите случаи, спадащите числа за заразените и понижения натиск върху интензивните болнични отделения в Германия, тази стъпка стана възможна, подчерта министърът.

Ситуацията се подобрява, очевидно се оправя, каза Шпан, но "все още сме в средата на тази пандемия", предупреди той. През последните 7 дни, от общо 412 региона в страната само 4 имат над 100 заразени на 100 000 души население. Средните стойности на седмична база се използват като ключова мярка за процента на заразените в Германия.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 0 Отговор
    Алоо, не сте в никаква среда. По принцип трябваше да е 2023-2028, ама е на сакатлък. Така че се подгответе мисловно за петилетка до 2025 яко да се мре.
  • 2 Майна

    12 0 Отговор
    Тези изроди налагат диктатура с полицейски мерки и говорят простотии, които хората на ниско интелектуално ниво приемат за истина....,за съжаление тази пландемия е показател за интелектуалното развитие на всеки, сега безпогрешно може то да се определи
  • 3 Изречение без смисъл

    3 0 Отговор
    "Средните стойности на седмична база се използват като ключова мярка за процента на заразените в Германия". Какво е искал да каже авторът?
  • 4 Лош пример

    5 2 Отговор
    Германците са уруди, всички знаят, кога и какво са причинявали и причиняват на Света, Европа и т.н.
  • 5 Математиците

    1 0 Отговор
    Да си кажат прогнозите......!
  • 6 dfu

    2 1 Отговор
    Сега разбрах защо германците слушат Меркел, както едно време са слушали Хитлер. Хитлер им е дигнал жизнения стандард, сега също им е един от най-добрите в света и затова са доволни и търпят и изпъляват безпрекословно всякакви управленски престъпления.
  • 7 ARGON

    1 0 Отговор
    Ковид-фашизъм в действие. В Германия емигрират всяка година по 10'000 евреи от Изсраел. Еврейката Ангела Кошер ги кани и им предоставя привилегии и държавни постове. Проверете в мрежата.