Last news in Fakti

2 Юни, 2021 22:33 1 612 13

Глобалният алианс за ваксините събра още близо 2,4 млрд. долара

  • ваксина-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ковакс

Пандемията е довела до бедност още над 100 милиона работници по света, сочи доклад на ООН

Глобалният алианс за ваксините събра още близо 2,4 млрд. долара - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Глобалният алианс за ваксините е събрал близо 2,4 милиарда долара на срещата си днес, съобщи председателят му Жозе Мануел Барозу. Така Алиансът разполага общо с над 9,5 милиарда за закупуване и доставка на ваксини на по-бедните страни.

Австралия дарява още 50 милиона дози на Covax, а Испания 15 милиона, както и 50 милиона евро.

"Само с пример можем да проповядваме солидарност", подчерта испанският премиер Педро Санчез. Швеция, Австрия и Люксембург също отделиха ваксини за механизма.

В същото време от Covax започнаха преговори с китайския производител "Синовак" за увеличаване приноса му, след като Световната здравна организация одобри използването на ваксината на "Синовак" за хора на и над 18 години. От препарата се поставят две дози с интервал от две до четири седмици между тях.

Германия планира да плаща годишна такса резервация на производителите на ваксини, за да се запаси с около 700 милиона дози и да може да се бори с бъдещи пандемии. Това съобщи лично здравният министър Щефан Шпан. Освен това Берлин ще разшири капацитета за вътрешно производство на ваксини.

Пандемията е довела до бедност още над 100 милиона работници по света, сочи доклад на ООН.

Обедняването се дължи на по-малкия брой работни часове и липсата на хубави работни места. Кризата на пазара на труда, причинена от коронавируса не е към края си, като се очаква заетостта да започне да се връща към нивата си отпреди пандемията най-рано през 2023 година.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    15 1 Отговор
    Нали ви е ясно, че нови работни места никога няма да се открият, а тепърва предстои масовият фалит. Останалите безработни няма да имат друг избор освен да се боцнат и да се опаковат сами в чувала.
  • 2 Ко Вид

    15 0 Отговор
    Това си е религия, а тези са нейните мисионери. Познайте, кои са аборигените!
  • 3 Големо

    14 0 Отговор
    Демократично КРАДЕНЕ ке падне!!!
    "Нашите" там ли са?
  • 4 Гого

    14 0 Отговор
    Ей,докато не ни сведат до половин милиард,няма да рахатясат.
  • 5 Гого

    10 0 Отговор
    Ей,докато не ни сведат до половин милиард,няма да рахатясат.
  • 6 въх

    13 0 Отговор
    Бедните страни яко бухат ивермектин и са по-добре от развитите, не ви искат ваксините.
  • 7 Ковидарите

    19 0 Отговор
    На Ковидарите третия свят им е най-големия проблем, че не могат лесно да го пречупят и поробят, както направиха с големите "демократични" държави!
  • 8 w34c3

    10 0 Отговор
    Пуснаха зараза, избиха камара народ, а тези, който не успяха ги обраха.
  • 9 Майна

    15 0 Отговор
    Никаква информация за заведените съдебни процеси, за излезлите хиляди -мейли между Фаучи и т.н., надявам се ДОБРАТА БОЖЕСТВЕНА СИЛА ДА НИ ПОМОГНЕ...
  • 10 ARGON

    12 0 Отговор
    Еврейски Ковид-фашизъм в действие. Юдейските глобалисти имат план за редуциране на населението с отровните ваксини. Планът е да останат Златният милиард гои - роби на евреите. Другите 6 млр. гои да бъдат ликвидирани.
  • 11 Кил Гейцз

    12 0 Отговор
    Основния спонсор на Глобалния алианс за Ваксините - GAVI e ...познайте чия фондация... жокер виж името ми или виж в търсачката, все тая...

    Коментиран от #13

  • 12 Гави е дупка за милиарди без стотинка

    7 0 Отговор
    ..платени данъци...Произвеждат инжекции за да избият хората и да ги ограбят после, обаче само 100 милиона от 7 милиарда засега са успели да пречукат с пландемията си явно...Има много инжекции още да произвеждат и насила инжектират...С знаете ли че кил Геноцидов с прането на милиарди от стотиците си корпорации е платил само 9 $ данък за по предната година, а за оредната 338$ данък!? Знаете ли че този убиец на деца е избил с ваксините си за полиомиелит, HPV, минингит, малария, дифтерит, тетанус милиони деца е Индия, Африка и ФАЩ!? Знаете ли че кил Гейтс притежава всички правителства и присъства на всички срещи на Г20 за да ги контролира!?
  • 13 koлибap

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кил Гейцз":

    ДеБил е Гей!?