2 Юни, 2021 23:00 3 142 13

Безплатна бира срещу ваксинация

  • бира-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Темпът на имунизация зад Океана отново се забави, като спадна до под 600 000 средно на ден, в сравнение с над 800 000 след обявяването на стимули като лотарии

Безплатна бира срещу ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Последната подкрепена от Белия дом инициатива е раздаването на безплатна бира като стимул американците да се ваксинират срещу КОВИД-19 в рамките на обявения от президента на САЩ Джо Байдън "месец за действие" с цел повече американци да бъдат ваксинирани преди предстоящия празник на 4 юли, предаде Асошиейтед прес.

Очаква се Белият дом да информира американците за програмата за ваксинация и плановете му да ваксинира частично най-малко 70 на сто от възрастните преди Деня на независимостта. Това е важно за постигането на целта му страната да се върне това лято към усещането за нормалност отпреди пандемията, предава БТА.

Поредният бонус за ваксиниралите се, предоставен в случая от пивоварната "Анхойзер-Буш", се добавя към други стимули като парични награди, билети за спортни събития или платени отпуски, чиято цел е да се поддържа темпът на ваксинацията.

Белият дом заяви, че по време на "месеца на действие" ще продължи да използва партньорства с публичния и частния сектор, за да насърчи американците да се ваксинират. За целта се търси съдействието на бизнеса, на инфлуенсъри от социалните медии, на колежи, знаменитости и обществени организации, за да помогнат за популяризиране на информацията за ползите от ваксинацията и да насърчи хората да се ваксинират.

До момента 62,8 на сто от пълнолетните жители на САЩ са получили поне една доза ваксина срещу COVID-19, а 133,6 милиона са изцяло ваксинирани. Темпът на имунизация отново се забави, като спадна до под 600 000 средно на ден, в сравнение с над 800 000 след обявяването на стимули като лотарии. В началото на април, когато търсенето на ваксини беше много по-високо, се поставяха по близо 2 милиона дози дневно.

"Анхойзер-Буш" обяви днес, че след като бъде изпълнена поставената от Байдън цел за 70 на сто ваксинирани, "ще купи безплатна бира на американци на възраст от 21 години нагоре" чрез промоция на уебсайта си.

Първите 200 000 отговорили, след като нацията надхвърли прага от 70 на сто ваксинирани, ще получат кредит на стойност 5 долара.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    27 5 Отговор
    Ако ваксинацията е с Астра или Янсен, може да ви е последната бира в живота.

    Коментиран от #3

  • 2 Разпутин

    2 19 Отговор
    Олигарсите Путин и Лукашенко,
    за да спасят кожите си,
    водят Русия и Беларус
    към гражданска война!
  • 3 СУВЕРЕНЪТ

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Граждански арест на комунистите Борисов и Гешев в България!
    Както бе на комунистите Николае и Елена Чаушеску в Румъния!
  • 4 Пламенът Куров

    0 5 Отговор
    Измислих гейско-българския език с педрилска азбука. Първата буква от азбуката ще бъде"К".
  • 5 ман

    27 1 Отговор
    щом има стимули като лотарии и безплатни бири,значи ковида е гнусна измама.
  • 6 ARGON

    20 1 Отговор
    Еврейски Ковид-фашизъм в действие. Юдейските глобалисти имат план за редуциране на населението с отровните ваксини. Планът е да останат Златният милиард гои - роби на евреите. Другите 6 млр. гои да бъдат ликвидирани.
  • 7 оня с коня

    12 1 Отговор
    По-хитрите ще изпият бирата и ще духнат без да се ваксинират,а по-простичките ще се ваксинират ЕЖЕДНЕВНО и ще лочат Бира до откат.
  • 8 Грешен код

    8 3 Отговор
    Как не ги е срам бе, да използват за примамка най-святото...

    Коментиран от #10

  • 9 нашия

    2 0 Отговор
    а тези които не употребяват нискооктанови дестилати ,защото им хващат нагар буталата какво ще получат за стимул....???!!!!
  • 10 нашия

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Грешен код":

    най святото...????!!!!!!!
  • 11 5555

    10 1 Отговор
    Че кой ще се затрие за една бира бе бухахахахаа америкън дебайлс
  • 12 Уса

    5 0 Отговор
    Въпросната бира е пи.кня.Ваксинираните ще са в пъти по-малко и бирата ще бъде раздадена на минувачите.В сащ бира и кафе са почти безплатни
  • 13 Лепа Брена

    10 0 Отговор
    Тази безплатна биричка срещу бпцлане вече от месеци я предлагат. Също безплатни понички, безплатен макдоналдс, по пеонцип безплатни бургери, отстъпки в магазините, по-малки лихви, "образпвание" в колеж за сметка на държавата и ред деуги глупости, за които не мога и не ускам да се сещам в момента. Като офертата за поничките важи до края на годината, ама само една порция дневно при показване на "ваксинацонен паспорт". Включително предлагат пари на хората (от $500 като започнем), за да положат "грижа за здравето си". И в други страни раздават храна, отстъпки, пари и бонуси. Бай Ганя ако направи баничките и блите безплатни, току виж и тук започнат да се бодат от махалата. Нека се самоубиват като са толкова тъпи, но СЕГА ЗАПОЧВАТ ДА БОДАТ ДЕЦАТАИ ВЕЧЕ ПРОСТО ТРЯБВЯ ДА СЕ ВДИГНЕМ, ПОНЕ ТЕЗИ ОТ НАС, КОИТО ИМАТ СЪВЕСТ И СЪХРСНИХА ЗДРАВИЯ СИ РАЗУМ!