Last news in Fakti

3 Юни, 2021 09:36 1 729 7

Близо 30 милиона души са ваксинирани против COVID-19 в Турция

  • ваксина-
  • джонсън и джонсън-
  • коронавирус-
  • турция

Продължава да намалява и броят на новозаразените в страната, като през изминалото денонощие са били регистрирани 7181 души, заразени с коронавируса

Близо 30 милиона души са ваксинирани против COVID-19 в Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 29,5 милиона души са ваксинирани против COVID-19 в Турция, сочат данни на турското министерство на здравеопазването, цитирани от Анадолската агенция, предава БТА.

С поставена първа доза са над 16,8 милиона души, а с две дози са вече 12,7 милиона граждани.

Ваксинационната кампания в страната започна в средата на януари. Турските граждани могат да избират между препаратите на китайската компания Синовак и на Пфайзер/Бионтех.

Продължава да намалява и броят на новозаразените с COVID-19 в Турция, като през изминалото денонощие са били регистрирани 7181 души, заразени с коронавируса. 112 души са загубили битката с вируса през последните 24 часа.

Междувременно министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа за пореден път призова турските граждани да се ваксинират.

Коджа също така съобщи снощи, че от другия понеделник ще може да се ваксинират всички учители без ограничения във възрастта.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 2 Отговор
    Поне още 30 трябва, за да я има България.
  • 2 Cevat

    6 9 Отговор
    Населението на Турция ще започне да намаля след няколко години...

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 3 ARGON

    7 3 Отговор
    Еврейски Ковид-фашизъм в действие. Юдейските глобалисти имат план за редуциране на населението с отровните ваксини. Планът е да останат Златният милиард гои - роби на евреите. Другите 6 млр. гои да бъдат ликвидирани.
  • 4 Киряк

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Cevat":

    А до тогава с населението на Бг кво ще стане?голем си джинджифил иначе
  • 5 Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Cevat":

    На за последните 30 години те са се увеличили с 20 милиона, а ние сме намалели с 2 милиона. Ако продължат да се увеличават територията им ще се стори малка, но ние няма за какво да се притесняваме, нас ни пази великата ограда и сега военните като купят и луксозните Аудита, няма кой да ни се опре

    Коментиран от #7

  • 6 Месут

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Cevat":

    Чакай да намалее Ганьо. В Турция 70 -роцента от населението е до 35 годишна възраст. А в булгария 70 процента са пенсионери.
  • 7 Дудутков

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Преди " ГОЛЯМАТА" Ескурзия Турция е била с население 53 милиона а сега е с повече от 83 милиона. Значи 60 % населението им се е увеличило. Това не е естествен прираст разбира се. Фактически населението се е увеличило и с миграция към Турция а това показва че има нещо положително което ги привлича към нея.