Last news in Fakti

4 Юни, 2021 13:17 1 821 13

Доверието във ваксините е най-високо във Великобритания

  • ваксини-
  • доверие-
  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • европа

9 от всеки 10 британци вярват на ваксините

Доверието във ваксините е най-високо във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Доверието във ваксините срещу коронавируса е най-високо във Великобритания. Това сочи ново проучване на Имперския колеж в Лондон, направено сред 68 хиляди души в общо 15 страни.

Според данните 9 от всеки 10 британци вярват на препаратите срещу коронавируса. Островът е следван от Израел, където 8 от всеки 10 се доверява на ваксините, предаде bTV.

На последно място в проучването е Япония - там процентът на доверието е 47%. Ваксинационната кампания в Япония започна късно и беше забавяна от недостиг и организационни проблеми.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    58 31 Отговор
    Според мен не е точно така. Просто ги притискат . Така мисля .

    Коментиран от #12

  • 2 антиваксер

    5 32 Отговор
    Ходих у Лондона преди време. Там властва Комунизъмът отдавна.
  • 3 Рошко

    51 28 Отговор
    Дааа, сигурно затова ли и там стачкуват
  • 4 дам

    6 28 Отговор
    основната част от тия изкривените на острова са продукт на кръвосмешение.
  • 5 А тук

    31 58 Отговор
    А в България е най-ниско доверието. В другите страни хората искат и се ваксинират масово, защото си знаят интереса и си го защитават. За разлика от Ганопитеците у нас които вярват, че са най-умните в света и които са убедени че другите са тъпи и се минават, а те такава грешка никога няма да направят. Разбира се както винаги Ганопитеците се прекарват сами така както никои не може да ги прецака, но това е въпрос на умствен потенциал.

    Коментиран от #6, #9

  • 6 гост

    54 23 Отговор

    До коментар #5 от "А тук":

    Добре се справяш с плюенето по българите но , вземи и прочети малко за ГЕНОМЪТ на българина .Дано ти светне червената лампичка !

    Коментиран от #7

  • 7 А тук

    23 46 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Изобщо не плюя по българите, а по праисторическото мислене на някой от тях. Заради което страдат всички.

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    33 5 Отговор

    До коментар #7 от "А тук":

    Ок ! Ще те почерпя една върла люта БЪЛГАРСКА ракия .
  • 9 Ти ваксиниран

    40 13 Отговор

    До коментар #5 от "А тук":

    ли си, гракаш от проклетия или платен промоутър? Никой и дума не споменава за страничните "ефекти" след ваксините и в англия, и в израел. Само окло мене ги има и то не малко, о тези дето ги познавам. Не са никак леки, безобидни или временни. Няма да ги описвам, защото ще ме трийнат. Като са толкова безопасни, защо преди това те карат да се подпишеш? Пробвай след ваксиниране да си направиш застраховка живот.

    Коментиран от #10

  • 10 А тук

    13 36 Отговор

    До коментар #9 от "Ти ваксиниран":

    Да ваксинирах се както и всичките ми роднини и не малка част от познатите ми. И след 6 месеца ще го направя отново без грам съмнение или колебание.Това с страничните ефекти са пълни глупост. В много случаи страничния ефект е като натъртено място там където е поставена инжекцията и отшумява за по-малко от денонощие. При някои хора дискомфорта е малко по-голям и има лека болка или лека температура , но нищо страшно. Всичко друго са просто спекулации. Да има единични случаи на по-тежки и сериозни алергични реакции, но теса по няколко човека на стотици хиляди. И обикновено това са се хора които има проблеми с алергии към много неща по принцип. Всеки трезво мислещ човек при първа възможност се ваксинира така е в цял свят. Разликата при нас е,че трезво мислещите хора невярващи на търтите терори е в пъти по-малак отколкото в другите страни. За съжаление всички плащаме за това

    Коментиран от #11

  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "А тук":

    4/1000.........Това не са стотици хиляди.....И при преболедуване е такава вероятноста да прекарате тежко заболяването......С всяка игла отслабвате имунната си защита,така щото нов щам........Пишете без да сте вникнали в нещата,дано поне изкарвате добри пари за Лъжите си!??Но ,надали,като знам манталитет и мислене на бг!
  • 12 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Преди няколко дни точно във Великобритания имаше страшен протест в един мол. Полицаите бяха доста уплашени от масата разярени протестанти. Силата на народа е плашеща. Харесаха ми. 9 от всеки10 британци НЕ вярват на ваксините.
  • 13 Конспираций Иванов

    0 0 Отговор
    Как не сте чували за великия български ген, всички в света го знаят. Ние сме избран народ, най-умни, най-мислещи и проспериращи. Самият Бил Гейтс ни следи отблизо, защото само ние можем да провалим плановете му за световно господство. Ганчо от втория етаж знае всички тайни за ваксините и вируса, но няма да ни ги каже. Първо, защото не заслужаваме или както той обича да казва: "Слаб народ, слаб държава" и второ, защото веднага ще изтрият поста му. Важна фигура, като него, не остава незабелязана.
    Да не си помислите, че не знае нищо. Напротив. Знае доста неща, просто го следят и не иска да жертва всичко. Естествено статистиката винаги е в негова полза. Нищо, че никой никъде не може да я открие, но той знае къде да чете. Плюс това, приятелят му Петко е споделил с него за случай на умрял след ваксина. Значи е вярно.
    И накрая да завършим с култовата му фраза: "Давам ви и моята ваксина, хаха."
    Овациите в главата му не стихват, надхитрил е всички. Великият български ген надделя.