Last news in Fakti

5 Юни, 2021 10:42 1 794 5

Притеснителни данни в Аржентина за коронавируса

  • аржентина-
  • коронавирус-
  • мерки

Епицентърът на заразата е столицата и околностите й

Притеснителни данни в Аржентина за коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Аржентина премина вчера прага от 80 000 починали от коронавируса при общ брой около 4 млн инфекции от началото на пандемията, предаде Франс прес.

Според санитарните власти през последните 24 часа са регистрирани 30 950 нови случая на КОВИД-19 и 539 починали, с което общият брой на смъртните случаи е достигнал 80 411. В края на 2020 г. смъртните случаи бяха около 43 000. От началото на годината броят им почти се е удвоил, отбелязва АФП.

Епицентърът на заразата е столицата и околностите ѝ, където живеят 15 от 45-те милиона жители на страната.

Аржентина планира да даде нов тласък на ваксинационната си кампания следващата седмица, когато започва производството на ваксината "Спутник V" на руската лаборатория Гамалея на своя територия. В неделя от Москва ще излети самолет, който ще докара активното вещество, за да може производството да започне веднага, заяви президентът Алберто Фернандес по време на видеоконференция с участието на руския президент Владимир Путин вчера. Президентът на фармацевтичната компания "Ричмънд" (Richmond) Марсело Рубен Фигейрас обяви в Туитър старта на производството. Путин и Фернандес наблюдаваха процеса на видеоконференция в рамките на Петербургския международен икономически форум.

Аржентина стана първата латиноамериканска страна, която регистрира "Спутник V" на своя територия, по ускорена процедура. Ваксинацията в страната с руския препарат започна на 29 декември 2020 г. Той ще се произвежда в Аржентина под името "Спутник VIDA", предаде ТАСС, цитирани от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 група зевзеци

    0 4 Отговор
    Нали нямаше такъв вирус или беше невинна нстинка?
  • 2 dfu

    3 0 Отговор
    В Аржентина сега е зима, нормално е да има повече респираторни заболявания.
  • 3 внпвн

    1 1 Отговор
    Нали идиотите искат да си прокарат ваксините, пускат по-гадни и по-гадни щамове, освен това ТОЙ вирусът не минава! Като си по-добре, стои латентен в организма и чака - може да стои вероятно и с месеци... в момента в който имаш допир с болен и ти си болен пак, състоянието ти зависи от това, дали болния с който си имал допир е бил злe, или много зле! Кофти написан вирус с огромна глобална цел - това и за глупака вече е ясно! Така че, който иска да се ваксинира, аз, ще чакам ... засега от октомври миналата година го карам 3-ти път, антитела не помагат :) - честито!
  • 4 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    2 1 Отговор
    На есен ще дойде поредният нов лабораторен щам и всички "зелени" паспорти ще бъдат блокирани. Ще ги разблокират след "освежаване" на ваксата с 3-та дозичка. Същото ще се случи и през ранната пролет на 2022-ра. И така цяло десетилетие. Бизнесите ще бъдат затваряни и отваряни, докато не останат само гигакомпаниите, обвързани с най-богатите и влиятелни хора в света. Да не говорим и за хиперинфлацията, която ще дойде. Всички хора ще са финансови роби.
  • 5 Висш Разум

    2 0 Отговор
    Аржентина много се туткат с ваксинирането - едва 7% напълно ваксинирани. В момента там е хладен сезон и К19 изглежда обича такива условия. Май вървят към пик на заразата.