Last news in Fakti

6 Юни, 2021 08:50 1 895 20

Тръмп убеден: Китай трябва да плати за пандемията

  • китай-
  • тръмп-
  • коронавирус-
  • пандемия

Настъпи моментът Америка и светът да поискат репарации

Тръмп убеден: Китай трябва да плати за пандемията - 1
Снимка: БГНЕС

В събота бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отново призова Китай да плати компенсации за ролята си в разпространението на пандемията от коронавирус. Изказването му бе направено на фона на подновен дебат около произхода му. По време на конференцията на републиканците в щата Северна Каролина, Тръмп заяви, че е дошло времето светът да накара Китай да понесе отговорност за ролята си в пандемията, предаде The Hill.

"Настъпи моментът Америка и светът да поискат репарации и отчетност от Китайската комунистическа партия", каза Тръмп, за което бе аплодиран от публиката. "Китай трябва да плати, трябва да плати."

Припомняме, че президентът на САЩ Джо Байдън възложи на американското разузнаване да удвои усилията си по разследването на произхода на пандемията COVID-19 и конкретно на възможността нейният първоизточник да е китайска лаборатория. Той определи срок от 90 дни, за да бъде изготвен нов доклад от спецслужбите.

Тръмп беше сред първите, които обвиниха изтичане на лаборатория за вируса и докато беше държавен глава, изтегли страната от Световната здравна организация.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 човеците

    16 14 Отговор
    Абсолютно си прав!
  • 2 Рошко

    19 12 Отговор
    Тоз пак хвана бялото
  • 3 Рошко

    18 3 Отговор
    И като им върнете борчивете 😁😁😁
  • 4 русенец

    19 8 Отговор
    През 80-те години на миналия век СССР свършиха парите и се разпаднаха. Сега гледам САЩ нещо привършиха парите. Ха дано !

    Коментиран от #7, #15

  • 5 Китай

    13 4 Отговор
    пита кога ?
  • 6 цербер

    7 2 Отговор
    Тръмп Е убеден в едно: Че Китай трябва да плати за пандемията.
  • 7 Dadada

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Ми те краварите много отдавна имат най големия външен дълг, а тоя що се обажда като наш чехльо?
  • 8 мъкаааа

    1 9 Отговор
    След като Китай плати,Тръмпецът ще си спецне от парите достатъчен процент. Нещо ,като Спецов.
  • 9 факт

    7 6 Отговор
    Това не е достатъчно трябва китайските магазини ресторанти и тн да бъдат атакувани.
  • 10 ДаЗдраПерМа

    4 1 Отговор
    за някого е достатъчно убеждението на друг 90 дена и службите да докажат а това е работа на докторите и учените ама кой да им каже
  • 11 Бивш канадец

    12 2 Отговор
    Хмммм... лабораторията в Ухан е построена от французите, в момента е финансирана от САЩ. Персоналът е от САЩ, Франция, Холандия и Англия. Има и тук-там по някой китаец за цвят. Та - защо Китай да плаща, а не този, който финансира изследванията?

    Коментиран от #12, #13, #14, #20

  • 12 Ще плаща......

    2 7 Отговор

    До коментар #11 от "Бивш канадец":

    Щото Китай финансира изследванията - или мислиш че зад всички тия лица фасади не седи Китай?! Цялата администрация в САЩ в момента до един са Китайски агенти водещи САЩ и бялата раса към социален и икономически разпад!
  • 13 Западните корпорации....

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бивш канадец":

    Отдавна са изкупени от Китайци - лицата които се появяват по ТВ са поставени лица - е САЩ даже бельото си вече не могат да направят сами а Бидона води страната към цивилна война - локдауните са именно в САЩ, ЕС, Австралия или бялата раса срещу която Китай засега води хибридна война - Австралия е под икономическа Китайска блокада и изкупена от Китайци - тия дни даже заплашиха че ще окупират Австралия военно ако в Тайван САЩ им създадат проблеми!
  • 14 Грешка......

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Бивш канадец":

    Китай финансира всичко - или мислиш че европейци могат свободно да "инвестират" в комунистически Китай?! Французи, Евреи, Американци и т.н. са само платените и нужните им специалисти ( предатели на запада) за биологичната и икономическа война срещу западните страни и ЕС която Китай води!
  • 15 Не бързай да се радваш......

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    След разпада на САЩ и измиращото бяло население на Русия - Китай ще въведе глобален комунистически режим и ще стане супер сила в която остатъка от глупавите европейци ще работят черна работа само за храна .........
  • 16 Не е изтичане......

    1 0 Отговор
    А съвсем умишлено - още десетки вируси, ваксини и т.н се разработват в Китайски военни лаборатории и се пласират на запад от еврейски олигарси "милиардери" диктуващи на президентите на всяка една страна инструкции ежедневно!
  • 17 Ender

    2 1 Отговор
    От много разследвания, накрая да не се открие, че САЩ стой зад вируса, че само той имаше интерес от него!

    Коментиран от #18, #19

  • 18 И кой ще позволи.....

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ender":

    На САЩ да разработва вируси в военни лаборатории в Китай без тяхно знание? Най ударените държави и с най строги мерки са именно западните и САЩ плюс Австралия която беше и подпалена миналата година пак най вероятно по Китайско нареждане - икономиките на запада се съсипват не на Китай - протестите в Хонг Конг бяха моментално потушени от Китай с вируса /или с гонения под заплаха от вирус/ всичко сочи Китай или най малкото съучастие / а то не е Ами Китай движи хибридна война в момента докато овцете на запад ги "ваксинират" и си мислят че вируса се е пръкнал от вятъра/
  • 19 По скоро......

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ender":

    Американски учени предатели наети в военни Китайски лаборатории и работещи за Китай!
  • 20 Не се финансира от САЩ.....

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Бивш канадец":

    А от частни еврейски "милиардери" създадени от Китай и работещи за Китай! Никой нормален американец няма да седне да унищожава страната си с биологично оръжие и локдауни! Освен това никой западен специалист не може да строи камо ли био лаборатории без знанието на Китайските власти! Там няма мулти-култи нацийки да си строят църкви или джамийки като в Европа!