7 Юни, 2021 14:40 1 354 14

Кризисни мерки! 80% от италианците ще получат COVID ваксина до септември

  • италия-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

От последната седмица на май всички граждани на страната на възраст 16 и повече години имат право да получат ваксина

Кризисни мерки! 80% от италианците ще получат COVID ваксина до септември - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Целта на италианското правителство е до септември 54,3 милиона души, или 80% от населението на страната, да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, заяви в понеделник извънредният комисар на страната по извънредната ситуация COVID-19 Франческо Паоло Филиуоло.

Фулиуоло коментира, че фокусът на властите е да "защитим здравето и живота на нашите съграждани" и "да възстановим условията, благоприятни за отварянето на страната".

Той добави, че Италия има "всичко", необходимо за постигането на това, но "не трябва да губим нищо по отношение на ресурси, хора, време и средства".

От последната седмица на май всички граждани на страната на възраст 16 и повече години имат право да получат ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормално

    12 18 Отговор
    Хората в другите страни постъпват адекватно и се ваксинират, а ние тука си мислим, че сме най-хитрите и вярваме на нелепи теории. Съответно ние ще платим много солено за това. Другаде ще си решат проблема и ще забравят, а ние ще продължаваме да броим вълните. Ще броим починалите и ще протестираме срещу ограничителните мерки докато цивилизования свят ще ни изолира като една от малкото останали високо рискови зони в света задно с изостаналите страни от Африка и Азия.

    Коментиран от #2, #4, #6

  • 2 др Гей Билтс

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "Нормално":

    Просто италиянците лъжат повече от българите. Нито там, нито тук някой с акъл се ваксинира, просто там раздават парите за пропагандата на повече хора, а тук лъвския пай влиза у шкафа.

    Коментиран от #5

  • 3 Афера

    13 5 Отговор
    Ако някой не е разбрал за какво става дума в последната година и половина си е за негова сметка...Главата не е само за да се носи шапката.
  • 4 провинциалист

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Нормално":

    Борбата за светлото бъдеще е от 44-та година насам. Кажи нещо и за демокрацията сега.
  • 5 Нормално

    9 16 Отговор

    До коментар #2 от "др Гей Билтс":

    В целия цивилизован свят хората се ваксинират и то масово. Не са само италианците. Израел за първенци и са абсолютното доказателство за ефикасността на ваксините. В САЩ също напредват много с ваксинациите. Англичаните са сред първенците в Европа. Германия набира скорост в процеса и дори скептичната Франция ни изпревари в пъти. Всички са прости и не си защитават интереса като общество, а само ни се най-хитрите и се пазим от “най-страшното зло ваксината”. Жалко, че има не малко наивни хора в нас които вярват на тази глупост и обричат нормалните хора да живеят в икономическа криза и рецесия.

    Коментиран от #12

  • 6 Счупи тъпомера

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Нормално":

    Ненормалници, като теб, ги слушам вече 2 години. Все се мре яко, все нови щамове, оня ден и ужасен дълъг ковид измислиха. Стига си повтарял като папагал, облъчванките от медиите. Колкото се мря яко "първата" вълна, толкова и през уж четвъртата ще бъде.

    Коментиран от #7

  • 7 Нормално

    5 7 Отговор

    До коментар #6 от "Счупи тъпомера":

    Само официално регистрираните жертви у нас наближава 18 хиляди. Ако се сравни смъртността от всичко през измитата година спрямо тази от предходните години се вижда че само за изминалата година има 20 хиляди. повече починали при 8 хиляди официално регистрирани починали с ковид. Тоест скрита смъртност е била 2.5 по-голяма от официалната. Тоест ако се направи обоснованото предположение, че това съотношение се е запазило и в началото на тази година излиза че жертвите са 2.5 Х 18 = 45. Тоест от на4алото на епидемията освен нормално умиращите хора са умрели и още едни 45 хиляди човека. Това е населението на един град като Казанлък за теб може жертването на един град да не значи нищо, но това са хора животи съдби които значат много за други хора. За теб може щом не са умрели милиони няма проблем, но радост за много други хора не мислят като теб.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Счупи тъпомера

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "Нормално":

    Тези данни, от същото място ли ги взе? Какво очакваше да напишат там?

    Коментиран от #10

  • 9 Нормално

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Нормално":

    За 2020 година починалите са 126568. А предходните години са 107815,108205,109320,107031.

    Коментиран от #14

  • 10 Майна

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Счупи тъпомера":

    Този е ,,вакан,, с експерименталните терапии и гледа да ,,повлече,, и другите, ама някои са мислещи, т.е. личности..След толкова изнесена информация от световни капацитети във вирусулогията, микробиологията и ваксините, които застават с името си и предупреждават, че това инжектиране е опасно , дори смъртоносно всеки да си решава...
  • 11 Няма вирус, лъжат го българина

    2 3 Отговор
    Човекът му дава факти, нашият разправя, че слушал 2 години папагали да говорят. Кой в случая е папагалът? Не си ли забелязал, че тези като теб никога не дават никакви обяснения. Просто нашия знаел, че го лъжат и това е. Не е нужно да се обяснява. Просто ще обиди всички, че са тъпи и така. Много лесно. Не си слагай ваксина и това е. Какво се обясняваш и се правиш на голям разбирач. Мрази си ваксините тихичко у вас и в кръчмата. Разбрахме те, разкрил си великата конспирация. Хората мрат наоколо, но нашия бил разбрал, че го лъжат и държи да ни го каже. Ще ти издигнем паметник, най-прозорливият Ганьо в България, че и в Европа.
  • 12 Рук

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Нормално":

    Ами на теб кой ти пречи, само недей да ръсиш акъл и да даваш тон на другите
  • 13 Майна

    6 2 Отговор
    Животът е за смелите.., тези, които не хукнаха панически да стават опитни свинчета , за другите ние не носим отговорност...,,тях ще ги ,,защитават,, инжектираните и неописани експериментални препарати,,
  • 14 dfu

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Нормално":

    Само 1/3 от по-голямата разлика спрямо предишните години са хора с положителен тест за ковид. Останалите 2/3 умряха от стрес заради ковид, ограничаване на достъпа до лечение и бедност. А тия, които си влошиха здравето заради ковид геноцида са почти целия народ. Това са реалните факти, а не тия от сводката на народните предатели.