Last news in Fakti

7 Юни, 2021 18:07 2 191 4

В Брюксел отпада задължителното носене на маска

  • противоепидемични мерки-
  • маски-
  • отпада-
  • вечерен час-
  • ваксинирани

От 9 юни в Белгия влизат в сила множество допълнителни облекчения на противоепидемичните мерки

В Брюксел отпада задължителното носене на маска - 1
Снимка: Shutterstock

От сряда задължението за носене на маска на открито в Брюксел отпада, решиха местните власти, цитирани от местни медии, предаде БТА.

Предвижда се районните кметове да определят зоните, в които маските ще останат задължителни заради липсата на условия за спазване на безопасно разстояние между хората. Със същото решение отпада забраната за употреба на алкохол на обществено място между 22.00 и 5.00 часа.

От 9 юни в Белгия влизат в сила множество допълнителни облекчения на противоепидемичните правила. Увеличава се работното време на ресторантите, предстои отварянето на хотелите.

В края на май белгийските власти отмениха вечерния час, който бе въведен в страната още от есента на миналата година.

Властите съобщават, че епидемичната обстановка в Белгия бележи подобрения по всички показатели. По най-нови данни ваксинираните срещу Ковид-19 с една доза вече са над 55 на сто от пълнолетните или 44 на сто от общия брой на населението. Половината от тях са придобили пълен имунитет срещу новото заболяване, което досега отне живота на над 25 хиляди души в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пача

    18 2 Отговор
    Западният тоталитаризъм отряза парче морков за робите.Разреши на офцете да обикалят без маски из пасището.

    Коментиран от #4

  • 2 dfu

    12 1 Отговор
    Отпада само на открито?! Че те досега и на открито ли са носили маски?! Тия тотално са ги заробили...

    Коментиран от #3

  • 3 ХАХА

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "dfu":

    ВИЕ СИ НЯМАТЕ НА ПРЕДСТАВА КАКВА ДИКТАТУРА Е В ЗАПАДНАТА ВИ ЕВРОПКА ПОЛИЦИЯТА БИЕ ДО УБИВАНЕ АКО НЯМАШ МАСКА НА ОТКРИТО,АРЕСТИ БИЯТ ДО УБИВАНЕ ПО 10 ГЛОБАЛИСТКИ ПОЛИЦАЯ СКАЧАТ НА ЕДИН ЧОВЕК И ГО УТРЕПВАТ ОТ БОЙ ПОД ПРЕДЛОГА ЧЕ ГО СПАСЯВАЛИ ГЛОБИ ПО 600 000 ЕВРО АКО ПРИСТИГНЕШ НА ЛЕТИЩЕТО БЕЗ ПРЦ ТЕСТ ИЗХВЪРЛЯТ ТЕ ОТ САМОЛЕТА АКО СИ БЕЗ НАМОРДНИК.ТЕЖЪК ФЕОДАЛИЗЪМ ГЕНОЦИД И ДИКТАТУРА.
  • 4 ARGON

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пача":

    Прав си. Това е еврейски ковид-фашизъм в действие. Еврейските глобалисти налагат световна диктатура.