Last news in Fakti

9 Юни, 2021 07:30 1 381 5

Ускорен график! Пфайзер изчиства до края на юни забавените доставки на COVID ваксини

  • пфайзер-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Европейският съюз трябва да получи 300 милиона дози от ваксината на BiоNTech и Pfizer през 2021 г. и поне 450 милиона през 2022 година

Ускорен график! Пфайзер изчиства до края на юни забавените доставки на COVID ваксини - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

BioNTech възнамерява да изпълни целта си за доставките на ваксини срещу Covid-19 за второто тримесечие, съобщи във вторник пред "Ханделсблат" финансовият и главен оперативен директор на немската биотехнологична компания Сиерк Пьотинг.

Той посочи, че изоставането в доставките, причинено от "малки закъснения в производствените процеси", трябва да бъде изчистено след 21 юни.

Пьотинг добави, че BioNTech смята, че ще произведе общо три милиарда дози от ваксината си, разработена съвместно с Pfizer, до края на годината, без да бъдат включени текущите планове за допълнително разширяване на производството.

Европейският съюз трябва да получи 300 милиона дози от ваксината на BiоNTech и Pfizer през 2021 г. и поне 450 милиона през 2022 година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 444555

    3 3 Отговор
    Намаляха баламите за ваксина и вече сме в график. Няма страшно, наесен пак ваксинки...
  • 2 Ха ха ха

    3 1 Отговор
    В лабораторията на файзер в Ухан, Китай ли произвеждат ваксините?
  • 3 Някой

    3 2 Отговор
    Наще да спрат да копува-няма балами!
  • 4 Дени

    2 1 Отговор
    Много хора си слагат ваксина против грип, същото е защо не пишете за тях ами сте се хванали за ковид ваксини те, това в България е безумие да се плашат хората, че ще умрат ако се ваксинирам.

    Коментиран от #5

  • 5 Ти пиши

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дени":

    за себе си. Не намесвай другите. Инжектирай се и остави хората самостоятелно да вземат решение как да постъпят. Па времето ще покаже кой е прав.