Last news in Fakti

9 Юни, 2021 19:03 1 585 2

Франция отвори и закритите площи на заведенията

  • франция-
  • заведения-
  • ресторанти-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксинация-
  • мерки-
  • магазини

Увеличава се броят на клиентите в магазините

Франция отвори и закритите площи на заведенията - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Франция навлиза днес в нов етап от тристепенния план за облекчаване на коронавирусните рестрикции, предадоха Франс прес и телевизия Франс 24, цитирани от БТА.

От днес се отварят и закритите площи на заведенията. Увеличава се броят на клиентите в магазините, на зрителите в кината, театрите, концертните зали, музеите. В магазините ще трябва да се спазва правилото за 4 квадратни метра на човек, вместо 8 квадратни метра, както досега. Също правило е в сила и за музеите. Киносалоните, театрите и концертните зали ще могат да приемат до 65 процента зрители от обичайното, вместо досегашните 35 процента.

Увеличава се и бройката на посетителите на тематичните паркове, зоопарковете, библиотеките и казината, както и на гостите на сватби и на присъстващите на погребения. Започва и частично завръщане към присъствената работа. В държавната администрация например от днес ще се работи дистанционно само 3 дни, а останалите ще са присъствени. Пак от днес ваксинираните от определени държави, сред които е и България, ще могат да влизат във Франция без PCR тест. Те ще трябва да представят документ за поставена ваксина, разрешена от Европейската агенция за лекарства за използване в ЕС.

Властите уточняват, че пълна ваксинация се постига две седмици след поставянето на втората доза от ваксините на Пфайзер, Модерна и АстраЗенека и четири седмици след поставянето на еднодозовата ваксина на Джонсън енд Джонсън. За хората без такъв документ, продължава да е в сила отрицателен PCR тест, не по-стар от 72 часа, или антигенен тест. За онези, които са прекарали COVID-19 и са си поставили ваксина, ще се смята, че те са постигнали пълен имунитет две седмици след инжектирането на препарата, като при тях се изисква само една ваксинационна доза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артър

    1 2 Отговор
    Да ги затварят.
  • 2 Париж

    3 1 Отговор
    Да живее Франция!