Last news in Fakti

9 Юни, 2021 21:22 2 784 1

Румъния удължи състоянието на тревога

  • румъния-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • мерки-
  • тревога-
  • букурещ

Правителството въвежда и допълнително разхлабване на ограничителните мерки

Румъния удължи състоянието на тревога - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Румънското правителство удължи днес с още 30 дни състоянието на тревога в страната заради пандемията, считано от 12 юни, съобщи премиерът Флорин Къцу, цитиран от сайта Зиаре.

Правителството въвежда и допълнително разхлабване на ограничителните мерки, като се увеличава до 200 души броят на участниците, които се допускат на сватби и кръщенета на закрито, при условие че е осигурена площ от минимум два квадратни метра за всеки, предаде NOVA.

Премахват се ограниченията за броя на участниците в подобни събития на открито, ако са осигурени минимум два квадратни метра за всеки човек и всички участници са ваксинирани, с отрицателен тест или са преболедували COVID-19. Премиерът уточни, че на мача от осминафиналите на Европейското първенство по футбол, който ще се състои в Букурещ на 28 юни, ще се допуска запълване на до 50% от капацитета на трибуните на Националната арена. Той добави, че до 1000 души ще могат да участват в събития на открито в рамките на предизборната кампания за частичните местни избори на 27 юни.

Къцу каза още, че се отваря отново граничният пункт с Република Молдова при село Ръдъуц-Прут, окръг Ботошани, който беше затворен заради пандемията. През последното денонощие в Румъния са регистрирани 140 нови случая на коронавируса, с което общият брой на потвърдените случаи от началото на пандемията достигна 1 079 294. Жертвите са общо 31 383 души, като днес бяха обявени 228 нови жертви - 14 от последното денонощие и 214 от предишни периоди, които не са били регистрирани досега в базата данни.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ARGON

    10 0 Отговор
    Еврейски ковид-фашизъм в действие. Юдейските глобалисти съсипаха света.