Last news in Fakti

14 Юни, 2021 15:31 1 427 4

Германия отбеляза най-малкия брой новозаразени от 9 месеца

  • германия-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • йенс шпан

За последните 24 часа са регистрирани 549 новозаразени

Германия отбеляза най-малкия брой новозаразени от 9 месеца - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германия регистрира най-малък брой нови случаи на коронавирус за денонощие от почти девет месеца и се обмисля възможността за облекчаване на правилата за носене на маски, предаде БТА, цитирайки AP.

Институтът "Роберт Кох" съобщи днес, че за последните 24 часа са регистрирани 549 новозаразени с COVID-19. За първи път от 21 септември броят на новите случаи е под 1000, макар че показателите за уикенда обикновено са относително ниски заради по-малкото направени и отчетени тестове.

Германия е регистрирала повече от 3,7 милиона случая на коронавирус от началото на пандемията. С отчетените 10 починали от COVID-19 за последните 24 часа общият им броя в страната достигна 89 844 души. Броят на новозаразените спадна рязко през последните седмици и започнаха дискусии за промени в правилата за носене на маски. Здравният министър Йенс Шпан каза пред медийната група "Функе", че трябва да бъде приложен постепенен подход - първо да отпадне за носенето на маски на открито, а за носенето им на закрито решенията да се взимат "малко по малко" за районите с нисък темп на разпространение на инфекциите и високи показатели на ваксинирани срещу COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какъв синхрон само по целия свят

    4 2 Отговор
    Едно временно вълните, едновременно липсата на един заразен...аууу че интелигентен килгеноцидовски вирОс върлува аууу
  • 2 др Гей Билтс

    7 1 Отговор
    Сега ще разрешат на ваксинираните да не носят маски, за да могат по-лесно да набелязват неваксинираните и да изолират по герта и концлагери. Тия немци още си пазят нацистките паспорти.
  • 3 Хахаха

    10 1 Отговор
    Въпреки домашния арест, въпреки вечерния час, въпреки смс-те и декларациите, въпреки фалиралите 16 000 фирми Германия за пореден ден е нумеро уно в света по брой заразени на глава от населението:) Мерките дават видим резултат:))) Мисля, че е време Меркел да им забрани да дишат:)
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Германия
    31.05–13.06
    Общ брой случаи 35 580
    Смъртни случаи 1 418
    42/100000!Добре са,сравнени с повечето Държави от евросъюза са дори отлично!