Last news in Fakti

14 Юни, 2021 14:12 1 285 4

САЩ и Тайван трябва да спрат с опасните действия за търсене на самостоятелност

  • самостоятелност-
  • пандемия-
  • отношения-
  • ваксини-
  • военни

Жителите на Тайван едва ли вече ще вярват в американската помощ за борбата с пандемията

След посещението на тримата американски сенатори в Тайван, които пристигнаха там с военнотранспортни самолети и заявиха, че носят ваксини срещу COVID-19, сенаторите Ед Марки и Мит Ромни излязоха с изявление, че в близко бъдеще ще се проведе обсъждане за "укрепване на отношенията между САЩ и Тайван", призовавайки да се отговорят на допълнителните тайвански искания и да се разпределят ваксини за тамошните военни, пише радио „Китай“.

При тази ситуация кой би се хванал на заблудата за превенция, която всъщност САЩ и Тайван използват като предлог, за да „градят планове за независимост“?

Жителите на Тайван едва ли вече ще вярват в американската помощ за борбата с пандемията. Напротив, американските политици само използват влошаването на епидемичната ситуация на острова като възможност за политически манипулации. Те никога не са проявявали истинска загриженост за живота на хората и моралните ценности.

Напоследък САЩ непрекъснато твърдят, че ще помогнат на Тайван с ваксини, за да облекчат натиска върху тайванските власти, които бяха упрекнати от хората в неефективни действия срещу заразата. Това обаче е опит да накарат последните да им се подчинят, за да може американските политици да направят поредния си опит да възпрепятстват развитието на Китай. Обещаните 750 хиляди дози ваксини обаче все още не са изпратени. Но дори и да стигнат в Тайван, те няма да са достатъчни за 23-те милиона жители на острова.Епидемичната ситуация в Тайван се влоши в началото на месец май и централното правителство на Китай веднага изрази желание да помогне с всички сили за ваксинирането. Според непълна статистика до 31 май 62 хиляди жители на острова, които живеят в континенталната част на Китай, са били ваксинирани. Не става ли ясно кой наистина проявява грижа за живота и здравето на тайванци и кой ги използва за политически инструмент?

Тайванският въпрос е основна грижа за Китай, както и най-важният и чувствителен проблем в китайско-американските отношения. Пекин няма да позволи на никоя сила да атакува принципа за „единен Китай“. САЩ трябва веднага да прекратят всяка форма на официален обмен и военни връзки с Тайван и да не изпращат погрешен сигнал на тайванските сепаратисти. Ако някой продължи с опасните действия и намерение да раздели Тайван от Китай, Пекин ще даде своя твърд отговор. Затова САЩ е най-добре да не допускат погрешни стратегически преценки по този въпрос.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Богданов

    4 5 Отговор
    Радио "Китай", е основен инструмент на комунистическата пропаганда... Не е редно да се цитират като достоверен източник на информация !

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Бау

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Богданов":

    Ти да не мислиш, че Факти е по-назад?
  • 3 грух

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Богданов":

    а ти си основен фейк източник на соросоидната пропаганда.
  • 4 Путин

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Богданов":

    Надуиии!!!