Last news in Fakti

14 Юни, 2021 15:17 1 647 5

Престъпна мрежа! В Истанбул арестуваха контрабандисти на COVID ваксина

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • истанбул

В южната ни съседка ваксинационната кампания върви по план, в който се прилага график, включващ различни възрастови групи

Престъпна мрежа! В Истанбул арестуваха контрабандисти на COVID ваксина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Полицията в Истанбул арестува двама души за продажба и купуване на ваксината срещу COVID-19 на компанията "Пфайзер/Бионтех", предаде в. "Дейли Сабах", съобщи БТА.

Полицаите са задържали мъж с инициали К. Д. в квартал Шишли, който разполагал с 6 дози от ваксината. При разпита му станало ясно, че той се договорил с друг човек с инициали М. Ш. да му продаде 3 дози от препарата за 10 000 турски лири. Полицията е задържала и другия мъж, който възнамерявал да купи ваксините. Впоследствие двамата са били пуснати под домашен арест.

Срещу тях е повдигнато обвинение в нелегална продажба/купуване на лекарствени препарати.

Засега не е ясно как К. Д. се е сдобил с ваксините, които се съхраняват в складове на министерството на здравеопазването в много части на страната. Ваксините се транспортират в болници и поликлиники при изключително строги мерки за сигурност.

Ваксините срещу COVID-19 се превърнаха в новата цел на много престъпници не само в Турция, но и на много други места по света на фона на продължаващата пандемия.

Турските граждани в момента могат да избират между препаратите на китайската компания Синовак и на Пфайзер/Бионтех (ваксините се поставят безплатно). Днес в страната пристигна и първата партида с руски ваксини Спутник V.

В Турция обаче ваксинационната кампания върви по план, в който се прилага график, включващ различни възрастови групи (вече ваксинират и хора над 40 години).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    3 0 Отговор
    Ваксините - новия опиат
  • 2 Псевдоним

    4 0 Отговор
    Аз викам че са хванали оня турчин шефа на пфайзера, а те уловили някакъв мушморок с 6 дози. За кокошка няма прошка.
  • 3 Овчаря

    2 0 Отговор
    До къде я докарахме.Ваксините уж безплатни, а вече има и контрабандисти на ваксини.
    За пръв път в историята на човечеството, има контрабанда на безплатна стока.
    А, де!
  • 4 К.Д. от Шишли

    3 0 Отговор
    Ами те, шесте дози, са за лична консумация.
  • 5 666

    1 0 Отговор
    Е стара новина е вече е дошло ред и на над 35 годишните