Last news in Fakti

14 Юни, 2021 22:22 1 777 7

СЗО с плах оптимизъм: Случаите на COVID-19 намаляват за седма седмица, но опасността остава

  • световна здравна организация-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • тедрос гебрейесус

На срещата на върха на Г-7 водещите индустриализирани държави обещаха да доставят на най-нуждаещите се страни 870 милиона дози ваксина дози възможно най-скоро

СЗО с плах оптимизъм: Случаите на COVID-19 намаляват за седма седмица, но опасността остава - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Седмичният брой случаи на COVID-19 по света намалява за седма поредна седмица - най-дългият период на спад от началото на пандемията, каза днес Световната здравна организация (СЗО), но предупреди, че все още има значителни опасности, предаде ДПА.

"Глобалният спад прикрива тревожно увеличение на заразяванията и смъртните случаи в много страни. Особено обезпокоително е рязкото повишение в Африка, защото това е регионът с най-малък достъп до ваксини, диагностика и кислород", заяви генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, предаде БТА.

Той не представи конкретни глобални или регионални данни. Обикновено СЗО представя своята седмична статистика за COVID-19 във вторниците или средите.

На срещата на върха на Г-7 водещите индустриализирани държави обещаха да доставят на най-нуждаещите се страни 870 милиона дози ваксина дози възможно най-скоро, половината до края на годината. Днес обаче Тедрос призова за по-бърза и по-голяма помощ.

"В момента вирусът се движи по-бързо от глобалното разпространение на ваксините", каза той.

По думите му "над 10 000 човека умират всеки ден".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    12 1 Отговор
    Глобалният спад прикрива тревожно увеличение на заразяванията и смъртните случаи в много страни.🤔🤔🤔...Той не представи конкретни глобални или регионални данни. 🤔🤔🤔
  • 2 Оня

    6 0 Отговор
    Оффф..
  • 3 да де

    7 0 Отговор
    еми тъй де - ваксинирайте Африка, бежанците, скитниците и просяците, маймуните и прилепите. къде сте хукнали да посягате на децата, изроди !
  • 4 Hoho Boho

    9 0 Отговор
    Остава опасността на фармацевтичните компании да им паднат печалбите.
    Наблягайте на ваксините!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СЕКТА

    4 0 Отговор
    СЕКТА И СЕКТАНТИ ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ НЯМА!

    Коментиран от #7

  • 7 Варна

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "СЕКТА":

    Тази секта съществува благодарение на тези които им вярват и се редят на опашки за ваксина с надеждата да бъдат свободни и да са в групата на по - силните . Но това е съвсем нормално масите са стада , които трябва да бъдат ръководени. Доказано е научно в миналото с опити и днес пак се доказва пред очите ни.