15 Юни, 2021 17:34 1 926 17

Затягат мерките в Русия

  • ограничения-
  • русия-
  • москва-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • мерки

В неделя руските власти обявиха над 14 700 нови случая за 24 часа

Затягат мерките в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Няколко руски региона затегнаха днес ограничителните мерки срещу разпространението на коронавирус и обявиха, че увеличават капацитета на болничната мрежа заради наплива на пациенти със заболяването, предаде Ройтерс.

В неделя руските власти обявиха над 14 700 нови случая за 24 часа - най-големия ръст за едно денонощие от февруари. През уикенда в Санкт Петербург, където се играят футболни мачове от финалите на "Евро 2020", и в столицата Москва бяха въведени нови ограничения. Властите в далекоизточния Приморски край съобщиха, че през следващите дни ще бъдат открити две болници в градовете Усурийск и Владивосток и че от април в региона са разкрити стотици нови болнични легла за пациенти с COVID-19, предаде NOVA.

"Сега виждаме подобен модел вълна като през пролетта на миналата година. Първо увеличаване на новите случаи в Европа, няколко седмици по-късно - в Централна Русия и след 2-3 седмици - в големите градове в Приморието", каза регионалният здравен министър. Властите в Бурятия заявиха, че се необходими още легла за интензивни грижи заради нарастването на новите случаи този месец. Най-малко до 1 юли в тази източносибирска република са затворени редица обществени места, включително парковете, площадите и басейните.

В богатия на петрол автономен регион Югра са забранени публични прояви с повече от 20 човека. От 20 юни хората, които се завръщат в региона, ще трябва да показват отрицателни тестове или сертификати за ваксинация. В арктическата Мурманска област на ресторантите е забранено да бъдат отворени през нощните часове, а една трета от държавните служители са пратени да работят дистанционно.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПУТИН, КВО СТАВА

    13 9 Отговор
    НАЛИ ИМАТЕ ВАКСИНА.......И УЖ БЯХТЕ ПРЕБОРИЛИ КОВИТО...

    Коментиран от #2, #9, #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ВЪЖЕ И САПУН

    4 6 Отговор
    СПОКО, ДНЕСКА В ЩАТА ДЖОРДЖА ЗАСТРЕЛЯХА КАТО КУЧЕ ЕДНА НАГЛА КАСИЕРКА ДЕТО ИСКАЛА КЛИЕНТ ДА СЛОЖИ МАСКА. СКОРО И "МЕРКАДЖИИТЕ" ПО ЦЯЛ СВЯТ ШЕ ПОЧНАТ ДА ДАВАТ ФИРА. "МЕРКИТЕ" СА ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ЖИВЕЕ В МИЗАРСТВАЩИ ДЪРЖАВИ-КАТОРГИ И СЕ ОПИТВА ДА БЯГА НА ЗАПАД.
  • 7 Страхул

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "67778":

    Затворническият номер, прав си щом не го виждаш, няма зъби да те уапе и не вуе- не е вирус, не съществува!
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 5 Отговор
    Целта им е да Плашат хората за да искат да се ваксинират....Доброволно...Там в Русия ваксинацията е по зле от тук в бг...Пак питам ,защо във ваксинирана англосаксония има бум на НЕЩОТО???обяснете,за да разбера помагат ли боц-боц,или все тая.....Да кажеш,че сас с една игла,да кажеш ,че са от седмица....А,то ваксинирани с 2игли от доста време и болни....Пък гледам,че и смъртноста лекичко мърда нагоре....във велика британия.

    Коментиран от #14, #17

  • 9 АБЕ ТЕ И СВЕТОВНИЯ

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "ПУТИН, КВО СТАВА":

    ИМПЕРИАЛИЗЪМА И КАПИТАЛИЗЪМА БЯХА ПРЕБОРИЛИ И В ЕПИДЕМИЯ В ЛЕНИНГРАД СЕ ИГРАЯТ МАЧОВЕ ОТ ЕВРО2021
  • 10 те ВОДА и клозети нямат

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПУТИН, КВО СТАВА":

    Ти ЧАКАШ ваксина ДА имат

    Коментиран от #11

  • 11 Стигат им

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "те ВОДА и клозети нямат":

    Е ръждиви ракети и мобилни кюнци за тях нали имат!
  • 12 Путен

    1 4 Отговор
    С руските ваксини ще живеете сто години

    Коментиран от #13

  • 13 МОЖЕ

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Путен":

    МОЖЕ, но само ако преживееш ваксинирането :)
  • 14 Дълбоко

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    проникващ ами помага боц,боц,на тези които са го направили,на кухите лейки които си мислят че такова нещо няма им се доказва от вируса по труднияначин. На въпроса за англичаните,ами те първо ваксинираха "сухите клечки" както един "лекар" със знания на санитар беше казал,а младите са сега наред,та делта вируса на ковид/индийския щам/ засяга именно младите не ваксинирани,такова е положението и в Русия,глъмпери има навсякъде по света.

    Коментиран от #16

  • 15 Рашка в колапс

    4 0 Отговор
    Ковид 19 - Русия 7 : 0

    Тия са по зле и от Индия

    И къде е ваксината Спутник ?
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дълбоко":

    Неубедително и слабо твърдение!При ваксинирани 60%,да говорите небивалици,звучите неправдоподобно.По добре бе да кажете,че астрата не струва!Днес бяха 130/100000,утре ще са поне 135.....там се отива пак на лооокдаун не ми се сменя кирилицата ....Само преболедуване може да ви оттърве от НЕЩОТО!!!Ще го разберете боцнатите ,но по трудния начин!
  • 17 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Отговорът защо в развитете има толкова заразени се дава от мерките - затваряне ,ограничения. Защото в една демокрация със свободно придвижване на хора и в държави с висок стандарт, пътуванията и "вливанията" на лица отвън водят до разпространение на всяка епидемия. Контактите. В РФ логично би трябвало разпространението да е по-малко, защото от тази страна излизат, не влизат.