16 Юни, 2021 12:40 1 888 9

В САЩ е имало заразени с COVID-19 още през декември 2019 г.

  • мутации-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заразени

САЩ са страната с най-много заразени с COVID-19

В САЩ е имало заразени с COVID-19 още през декември 2019 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският национален институт по здравеопазване (NIH) откри доказателства, че първите случаи на коронавирусна инфекция в страната датират от декември 2019 г., тоест по-рано от очакваното. Това се посочва в проучване, публикувано от института в сряда, предава ТАСС, съобщи агенция "Фокус".

Учените са анализирали повече от 24 000 кръвни проби, взети в САЩ от 2 януари до 18 март 2020 г., и са открили антитела срещу коронавирус в най-ранните проби от хора, живеещи в близост до Ню Йорк и Сиатъл (щата Вашингтон) - основни центрове за разпространение на COVID-19 в страната. В същото време в проби от 7 януари учените откриха признаци на коронавирусна болест в кръвта при жителите на още пет щата. Както отбелязват от NIH, много проби са взети още преди първите потвърдени случаи на инфекция в страната, което показва необходимостта от бързо разгръщане на тестовете пред заплахата от начало на епидемия.

„Това проучване ни позволява да разкрием повече информация за началото на [епидемията от коронавирус] в САЩ и подчертава истинската стойност на продължаващите изследвания в разбирането на динамиката на възникващите заболявания като COVID-19“, казва авторът на изследването Джош Дени.

Китайските власти информираха Световната здравна организация за огнище на неизвестна пневмония в град Ухан (централна провинция Хубей) на 31 декември 2019 г., причинителят на която, както се оказа по-късно, беше нов тип коронавирус. В САЩ първите случаи на коронавирусна инфекция са регистрирани в средата на януари 2020 г., а първата смърт е регистрирана през февруари. Според университета „Джонс Хопкинс“, който изчислява въз основа на информация от федерални и местни власти, общият брой на случаите на коронавирусна инфекция в САЩ от началото на пандемията е надхвърлил 33,4 милиона, смъртните случаи - 600 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GnG

    22 3 Отговор
    Северно-американската държава САЩ, да вземе да потърси НУЛЕВИЯ пациент около своите ЛАБОРАТОРИИ ! :)

    Коментиран от #3

  • 2 Любо

    23 0 Отговор
    Още от пролетта на 2019 имат вирус там. Има статии и в нашите сайтове за атипична пневмония със същите симптоми. Тогава решиха, че е от електронните цигари и ги забраниха.
  • 3 бл.134 в Зап. парк

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "GnG":

    А така . Да не се окаже ,че пандемията е тръгнала от САЩ. И вируса измислен в американска лаборатория . А? За да ограбят цели свят , чрез печатарство на хартийки ала папа Жан
  • 4 koлибap

    8 0 Отговор
    Оно шило у торба не седи, се ке се покаже от некаде!
  • 5 mi6osp

    15 0 Отговор
    Хъм, след като в САЩ изследват проби от 2018, ще си променят мнението. За 2018 г. САЩ имат повече от 80 000 жертвинад средния брой за предните десет грипни сезона, починали от пневмонии с неустановен причинител. А във Форт Детрик 6000 военни прекараха тежко заболяване атипична пневмония при най-строга карантина, накрая след най-щателна дезинфекция на района затвориха базата там. А тази база беше за разработване на биологични оръжия за. американската армия
  • 6 Сандо

    6 1 Отговор
    Малко по малко всичко ще си кажат.
  • 7 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    5 1 Отговор
    Я сега онова перушанестото,
    предишният им президент,
    да излезе и да каже,
    че това е хАмерикански вирус...
  • 8 Госあ

    4 0 Отговор
    По рано, по рано. Точно този коронавирус е пренесен от обора в Поднебесната. И има доказателства за това.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.