Last news in Fakti

17 Юни, 2021 11:18 1 591 6

Премиерът на Испания: Скоро вече няма да носим маски на открито!

  • педро санчес-
  • испания-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

След няколко седмици половината население вече ще е получило поне една доза ваксина

Премиерът на Испания: Скоро вече няма да носим маски на открито! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ваксинационната кампания в Испания се провежда по план и правителството планира скоро да отпаднат маските на открито, обяви премиерът на страната Педро Санчес.

Властите обаче не посочват конкретна дата, от която вече няма да е задължително носенето на защитни маски навън.

„Скоро вече няма да носим маски на открито. Миналата седмица са поставени 3,5 милиона ваксини. Това е най-голямата имунизационна кампания в нашата история. Въпрос на дни е да бъдат напълно ваксинирани 15 милиона души. След няколко седмици половината население вече ще е получило поне една доза ваксина. Целта е ясна и сме на път да я постигнем. Пълното ваксиниране е пътят към пълното възстановяване“, каза Санчес.

Във Франция от днес не се изисква носене на санитарни маски на открито. Те остават задължителни само за по-рискови места като пазари, опашки от хора или събития на открито.

На 20 юни, с десет дни по-рано от предвиденото, ще отпадне окончателно и вечерният час, който в момента е от 23 ч.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏊🏄⛱️🏖️☀️🏊

    2 0 Отговор
    Дано че скоро са отпуските
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Истината

    17 1 Отговор
    Маскатата не е за да те предпазва, а за да психясва населението и да напомня на стадато да слуша..
  • 4 Испанеца

    5 0 Отговор
    Че нямам впечатление , че в Испания досега всички са носили маски на открито. Само зомбитата,те така или иначе ще продължът да си ги носят.
  • 5 dfu

    7 0 Отговор
    Преди няколко месеца имаше статия, че всички всичкия ковид по света се събира в едно кенче от кока-кола. Може да си преставите колко е малък тоя вирус и дали маската го спира. Спира, колкото хората да не се плюят директно, но издишаният въздух също е бъкан с вируси. Има само психологичен ефект, а вируса във издишания въздух си минава. Затова и тия, дето са с маски също се заразяват и страните с драконовски мерки пак имат лоши статистики, колкото и тия с лабавите мерки. За нагледен пример, накарайте един пушаче да си дръпне от цигара, да си сложи маска и да влезе в стая и там да издиша. След това да излезе и пак да повтори упражнението. Ето толкова пази маската от вируса - почти николко от "страшният" вирОс, който и без никакви мерки е безобиден за 80% от хората, но е много опасен за хората, които са в краен етап от живота си и биха се гътнали и от всеки грип. Долу измамата и съд за измамниците!
  • 6 генерал

    5 0 Отговор
    А сте ги махнали, яко ще се мре !