Last news in Fakti

17 Юни, 2021 16:37 1 407 0

Евроагенцията за авиационна безопасност облекчава COVID ограниченията след препоръките на ЕС

  • летище-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • европейски съюз

Насоките на EASA не са обвързващи, но агенцията се надява, че държавите членки на Евросъюза ще приемат нейните съвети

Евроагенцията за авиационна безопасност облекчава COVID ограниченията след препоръките на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA) актуализира в четвъртък своите насоки относно въздушния транспорт в съответствие с новите препоръки, издадени от Европейския съюз.

Агенцията взима предвид цифровите Covid сертификати, издадени от ЕС, както и настоящата епидемиологична ситуация и състоянието на ваксинационния процес.

Насоките на EASA подчертават необходимостта от поддържане на нефармацевтични мерки, включително носене на маски, хигиенни мерки и физическо дистанциране на всички етапи от пътуването, като същевременно се гарантира, че тези мерки "не създават стеснения и опашки в летищните процеси".

Също така EASA съветва хората, които са напълно ваксинирани срещу Covid-19 или са се възстановили от болестта през последните 180 дни, да не подлежат на тестване или карантина. Въпреки това, ако пътниците идват от зона с много висок риск или където се разпространява вариант на коронавируса, които будят безпокойство, това предполага изискването на отрицателен тест.

Насоките на EASA не са обвързващи, но агенцията се надява, че държавите членки на ЕС ще приемат нейните препоръки, "за да се осигури хармонизация и безопасно възстановяване на въздушния транспорт и туризма".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА