18 Юни, 2021 10:40 1 225 9

4 милиона са вече жертвите на COVID-19 в света

  • жертви-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • вирус-
  • ваксини

Ваксинацията остава единственият възможен изход от ситуацията

4 милиона са вече жертвите на COVID-19 в света - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на жертвите на COVID-19 по света надмина 4 милиона души, показва статистиката на Ройтерс. И ако в държави като САЩ и Великобритания смъртните случаи намаляват, то в редица други страни те се увеличават.

В началото на пандемията - за повече от една година жертвите на COVID-19 бяха 2 милиона души, докато следващите 2 милиона са починали само за 166 дни, показва анализ на Ройтерс, предаде БНТ.

И една от причините е вариантът "Делта" на вируса. Той се разпространява по-бързо и е по-заразен. Ваксинацията остава единственият възможен изход от ситуацията, смятат експерти.

Заразеният с варианта на COVID-19 "Делта" е контактувал с лице от Северна Ирландия От Европейската агенция по лекарствата призоваха държавите да използват всички разрешени препарати. Днес Белгия, Нидерландия и Норвегия ще решават дали да облекчат част COVID мерките, което Великобритания отложи. Въпреки, че ваксинацията там върви с бързи темпове и вече всички над 18 години могат да получат първата доза.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бивш канадец

    11 1 Отговор
    4 милиона от 7 милиарда население прави 0.0000057%. Ужас... А само от глад годишно умират над 11 милиона...

    Коментиран от #8, #9

  • 2 Опечален

    8 1 Отговор
    Не умират, бе! Ако парите само за рекламиране на този вирус, бяха дадени за лечение, половината от тези и пет пъти повече, болни от други болести, биха оцелели още. Голямо леене на крокодилски сълзи пада!
  • 3 Шок

    2 0 Отговор
    И ужас, тц, тц
  • 4 провинциалист

    8 0 Отговор
    "4 милиона са вече жертвите на COVID-19 в света
    Ваксинацията остава единственият възможен изход от ситуацията"

    Пропагандата е несъвместима с коя да е демократична правова държава през 21-ви век.
  • 5 Анна

    3 0 Отговор
    Когато жертвите станат 6.000.000 ще мирясат. Геноцидът към евреите е бил прилаган в древността, после през средновековието и после във ВСВ и интересното е че винаги са се стремяли да достигнат 6 милиона. Това се описва в стари регистри. Днес не могат да преследват никой заради религия и произход и за това използват нови технологии за убиване. Земята е една голяма ферма за някой много по - силен от нас, който гледа на нас така както ние гледаме на кравите, пилетата, овцете...
  • 6 Е, това е новина за 0,05% и 3 в пириод

    2 0 Отговор
    Кой я лансиря, какво озачава, каква е ползата. Ако около 4 милиона са починалите от covid-19, човечеството е около 7,5 милиарда, продължи със заглявието !
  • 7 dfu

    1 0 Отговор
    " 4 милиона са вече жертвите на COVID-19 в света"

    Регистрирани с положителен тест, почти всички от тях са жертви на сериозни придружаващи заболявания.
  • 8 дфу

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бивш канадец":

    Към 0.05% е, но пак е безумно малко, за да се смята за пандемия. Все повече им лъсват лъжите.
  • 9 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бивш канадец":

    4 млн. души от 7.9 млрд. души е изключително малко. Загубихме 0.05% от населението. Останаха 99.95%. Проста математика. Според WorldOMeter от началото на годината (2021) общо са се родили около 65 млн. бебета и са починали общо 27 млн. души. Значи само за 6 месеца населението на Земята е нараснало с 38 млн. души!!!