18 Юни, 2021 13:04 1 400 5

В Москва отварят „безковидни ресторанти”

  • ресторанти-
  • москва-
  • русия-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • сергей собянин

Не повече от 1000 зрители е разрешено да присъстват на концерти и спортни прояви

В Москва отварят „безковидни ресторанти” - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кметът на Москва Сергей Собянин продължи до 29 юни включително допълнителните ограничения, наложени миналата седмица заради нарасналата заболеваемост от COVID-19, и въведе нови. Той съобщи това днес в своя блог, предаде ТАСС.

От понеделник неработните дни, обявени в руската столица, обаче приключват, сочи публикуван днес указ на кмета. Същевременно в града започват експериментално да работят "безковидни" ресторанти, които ще приемат само клиенти, удостоверили, че са ваксинирани. До 29 юни се продължава забраната ресторантите, баровете и клубовете да работят нощно време - от 23.00 до 06.00. Тя не засяга доставките на храна и продажбите за вкъщи, както и продажбата на стоки и предоставянето на услуги за бита, предаде БТА.

Идната седмица ще останат затворени детските игрални стаи, зоопаркът, зоните за хранене в моловете и други подобни сгради. Остава в сила забраната да се използват детските и спортните площадки, беседките и други обекти в парковете. За пейките обаче се прави изключение. Не повече от 1000 зрители е разрешено да присъстват на концерти и спортни прояви. Дискотеките ще бъдат затворени, както и фен зоните, създадени във връзка с европейското футболно първенство. Властите на Москва планират след консултации с правителството да започнат повторна ваксинация срещу коронавируса на вече имунизирани хора. Ваксинацията на мигрантите, работещи в столицата, се предвижда да започне в началото на юли или дори по-рано.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ленин

    5 2 Отговор
    Бих влязъл в такъв ресторант само за да изям топките на Путин във сос Бешамел!!!
  • 2 каде и да одиш

    6 1 Отговор
    Каде и да шеташ. Не се плаши, не се срами през злото да минеш. Ваксините са за тези, които нямат време и право да боледуват. Те имат планове и срокове. Имат какво да губят. А това и се ваксинират. На тези, които няма какво толкова да загубят им е все едно дали ще се ваксинират, или ще изкарат някак си болестта. Истината е, че няма как да се прескочи вируса. За това и той е такъв. Колкото и локдауни да се правят, накрая всеки трябва да си изгради имунитет срещу заразата.
  • 3 ДаЗдраПерМа

    0 0 Отговор
    всички заведения за общественно хранене закусвални кафенета баничарници фурни с оборот под 800лв на ден се освобождават от ДДС
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Руснаците,говорят за Не принуда,а са тръгнали да плашат масово с индийския вариант,самата идея ресторант за ваксинирани,какво ви говори....На мен-Фашизъм!Използват страха да карат хората да се бодът!самия факт,по тв казаха...Само 25% били застраховани срещу Делтата,тя била по страшна от Ухан защото трябвало 2пъти повече антитела за да не се разболееш......Веднага виждаш лъжата!Знаете,обясних и те руснаците знаят,че антителата стоят докато има нужда и,ако има нужда се правят толкова колкото трябва...Лошото е друго!По начинът на плашене,повечето хора се психрат и някой дори посягат на себе си,или на други!Ако имам власт бих забранил да се плаши публично по медиите криейки си зад-експерти....Тези са ми по симпатични от крадците на света,но и те ме разочароваха!
  • 5 А аз първо

    1 0 Отговор
    прочетох "безводкови" и се уплаших.
    С тия "к"-та и "в"-та...