19 Юни, 2021 18:06 2 417 20

Стадиони станаха ваксинационни пунктове

  • ваксинация-
  • ваксини-
  • стадиони-
  • лондон-
  • великобритания-
  • коронавирус

Ускорена ваксинация срещу COVID-19

Стадиони станаха ваксинационни пунктове - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Дълги опашки се извиват покрай футболни стадиони в Лондон, съобщи Би Би Си. Причината обаче не е Европейското първенство по футбол, а просто защото спортните съоръжения отвориха врати през уикенда като центрове за ваксиниране.

Би Би Си показа кадри с опашки край построения специално за Олимпиадата през 2012 година стадион в квартал "Стратфорд", който сега е собственост на "Уест Хем". Подобна е картината и около „Стамфорд бридж“ на "Челси". Ускоряването на темповете на масово ваксиниране последва разпоредбата от вчера ваксини да се предлагат на всички над 18 години поради загрижеността, че индийският вариант на COVID-19 се разпространява бързо и то сред по-млади хора, предаде БНР.

На много други места центровете за ваксиниране работят на пълни обороти, особено в Северна Англия, където по принцип има най-много заразявания. Междувременно бе съобщено, че правителството сериозно обмисля да премахне нуждата от самоизолация на хората с две дози ваксина. „Скай нюз“ съобщи, че има явни сигнали за тези намерения на властите, но това едва ли ще стане по-рано от датата, когато цялото пълнолетно население ще е получило първа доза. По предварителни сметки това може да стане преди края на юли.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мисля

    16 1 Отговор
    Стига с тия изтъркани истории.
  • 2 67778

    7 1 Отговор
    странно - не сте сложили снимки
  • 3 Ваксиниран1403

    3 13 Отговор
    Хората в другите страни постъпват адекватно и се ваксинират, а ние тука си мислим, че сме най-хитрите и вярваме на нелепи теории. Съответно ние ще платим много солено за това. Другаде ще си решат проблема и ще забравят, а ние ще продължаваме да броим вълните. Ще броим починалите и ще протестираме срещу ограничителните мерки докато цивилизования свят ще ни изолира като една от малкото останали високо рискови зони в света задно с изостаналите страни от Африка и Азия.

    Коментиран от #6

  • 4 Биде

    11 1 Отговор
    Пълни глупости!!!До вчера затворени държави и куп рестрикции, след седмица насадени един до друг, без кьорава маска по стадионите! Нещо не разбирам, къде е логиката????
  • 5 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    10 1 Отговор
    Дайте да видим снимки. Но с дрон от въздуха. А не от 5 метра да гледаме масовките от "хиляди" хора като привържениците на Байдън и Демонократите. ;)
  • 6 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ваксиниран1403":

    Гледай видеото на Ben Shapiro, в което питат ваксинирани хора в Ню Йорк защо носят маски навън. Да видиш в другите държави каква е target групата за вакса. Няма мисловна дейност в черепната им кутия. Ама никаква.

    Коментиран от #7

  • 7 Ваксиниран1403

    1 10 Отговор

    До коментар #6 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Мен ми е интересно антиваксърите как могат да защитят нелепите, тъпите, антилогични и безпочвени теории в които вярват.
    Всеки трезво мислещ човек при първа възможност се ваксинира така е в цял свят. Разликата при нас е,че трезво мислещите хора невярващи на търтите терори е в пъти по-малак отколкото в другите страни. За съжаление всички ще плащаме за това

    Коментиран от #8, #11

  • 8 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ваксиниран1403":

    Аз изпробваните и тествани с години ваксини си ги имам. За тази химия ще почакам да й мине тестовият период върху идиоти. По-добре опитни идиоти, отколкото опитни мишки. :) А ти се научи да пишеш грамотно, или за ковИдиотите дори правописът е непосилен?

    Коментиран от #9

  • 9 Ваксиниран1403

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Една подробност е, че “опитните мишки” вече гонят един милиард в света. А до няколко месеца ще са повече от 3 милиарда и то главно в развиете страни. Стига с това не били изпитани.Ваксините не са разработени и изпитани за 1 година. За една година те са адаптирани към новия вирус. Разработката им е започнала още при възникването на първата корона вирусна епидемия преди повече от 10 години. Самата технология се развива от повече от 20 години. Всяка година се прави адаптирана противно грипни ваксини с този вирус не е нещо по различно.
  • 10 Рошко

    2 1 Отговор
    Ами като има опашки, що не ги ни покажете онлайн та голям мерак имам да ги видя а не да чета манипулации
  • 11 Рошко

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ваксиниран1403":

    Пич, бий си ако искаш всеки ден и то @нално, аз докато се чувставм добре никой за но на света не може да ме накара да си бия отрова, ти си просто един манипулиран от медиите индивид, по точно ковид идиот

    Коментиран от #12

  • 12 Ваксиниран1403

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Рошко":

    А да се замислял, че манипулирания от социалните мрежи може да си ти?
    Всеки уважаваш себе си човек формира своето мнение на базата на информация и аргументи, а не на вътрешно чувство или изказвания на други хора които не мога да бъдат защитени с логика и аргументи, а само твърдят, че нещо е по определен начин. Аз приемам всяко мнение което може да бъде защитено и доказано, но голи твърдения от които и да са изказани не приемам за достоверни по никакъв начин. Когато твърдиш нещо трябва най-малко да можеш да кажеш защо го твърдиш. Защото така ми харесва или защото еди си кой го казва, а той е най-великия не е аргумент. Специалисти има, но те си служат с аргументи и могат да защитят своите изказвания, а ако не могат дори и да са специалисти значи просто спекулират и правят пропаганда.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Рошко

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ваксиниран1403":

    Знам със сигурност за 4-ма познати които нямаха нищо общо със измисления ти ковид които си бяха пътници, но ги изписаха като ковид починали, и сега те питам чул ли си за аутопсиран от ковид, няма и да чуеш. Готов съм да вляза в ковид отделение и да се ръкувсм с всеки болен онлайн, урди ми го да видим колко е истинска тази голяма лъжа, щях да повярвам ако напромер поне на хиляда човека 100 починат, покажи ми някъде такава статсика и после пиши

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Рошко

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ваксиниран1403":

    Намордник не съм си слагал, няма и да си сложа, който го е страх, далеч от мене, аз не съм опитомена мастия, и не подлежа на опитомяване
  • 15 Ваксиниран1403

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Рошко":

    Само официално регистрираните жертви у нас наближават 18 хиляди. Ако се сравни смъртността от всичко през измитата година спрямо тази от предходните години се вижда че само за изминалата година има 20 хиляди. повече починали при 8 хиляди официално регистрирани починали с ковид. Тоест скрита смъртност е била 2.5 по-голяма от официалната. Тоест ако се направи обоснованото предположение, че това съотношение се е запазило и в началото на тази година излиза че жертвите са 2.5 Х 18 = 45. Тоест от началото на епидемията освен нормално умиращите хора са умрели и още едни 45 хиляди човека. Това е населението на един град като Казанлък за теб може жертването на един град да не значи нищо, но това са хора животи съдби които значат много за други хора. За теб може щом не са умрели милиони да няма проблем, но за радост много други хора не мислят като теб.
  • 16 Ваксиниран1403

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Рошко":

    Познавам лично обаче 12 човека които се разболяха от ковид някои с много леки симптоми други с по-тежки някои с много тежки. За съжаление и един които почина. Познавам лично и 29 човека които са се ваксинирали. От тях нито един не е имал някакви сериозни оплаквания след ваксинацията, огромната част даже и никакви. От тези 29 човека нито един не се разболял от ковид
  • 17 Рошко

    3 1 Отговор
    А не си ли се замислял, как пък за една година един не почина от обикновен грип, пневмония или туберкулоза

    Коментиран от #18

  • 18 Ваксиниран1403

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Рошко":

    Повечето починали от ковид си заминават точно от пневмонията предизвикана от вируса. Добре дори и да не вярна статистиката. Дори и хората да са умрели от други неща какво значение има след като са умрели. До 2019 не са умирали толкова сега изведнъж почнаха да умират много повече. Смъртността за 2020 е абсолютен рекорд за България такава не е имало никоя предишна година. Подобно е положението и в много от другите срани по света. Явно има нещо различно и това е някаква случайност с това, че същият момент вас ви “лъжат”, че имало епидемия.

    Коментиран от #19

  • 19 Пописа за какво е

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ваксиниран1403":

    Доброволно било ваксинацията,чисто налагане и изнудване.Да го направят задьлжително в ЕС и да видим какао ще излезе ама не им стиска.

    Коментиран от #20

  • 20 Ваксиниран1403

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Пописа за какво е":

    За каквото е подписа и при ваксинация срещу грип. Подписваш се, че искаш да бъдеш ваксиниран със съответната ваксина и се си запознал с характеристиката и. Това е доказателството, че ти си пожелал това, а не че лекаря те е заблудил и те ваксинирал без ти да си искал това.
    Няма да я направят задължителна нито в ЕС нито в другите развити държави, но не защото не им стиска, а защото това би провалило замисъла им. Вируса не трябва да бъде изличен от земята, а само да се експлоатира и то за винаги.